Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YARDIM

        Kalbi de gülüşü kadar güzel insan Oben Budak olmasa haberim olmayacaktı. Bir süredir İzmir’de Öküz Bar’da DJ’lik yaptığı için İzmirli olmaya başlayan Oben’in hayvanları ne kadar sevdiğini ve sürekli elinden geldiğince barınaklara yardım ettiğini biliyorsunuzdur. Bu kez Öküz Bar’ın yardımkampanyası düzenlediği İzmir Şopengazi Hayvan Barınağı’na gitti. Sonrasında konuştuğumuzda (İzmir’de bile kar yağarken), “3 binden fazla köpek var. Çok güzeller ve sadece yardımlarla ayakta duran bir barınak” diye anlattı. Ben de size aktarıyorum. 2004’te hayvan severlerin yardımıyla kurulan bu barınağın “her şeye” ihtiyacı var.Mama, battaniye, maddi yardımya da sadece sevgi. Öküz Bar kampanyaya devamediyor. Dilerseniz onlarla iletişime geçebilir ya da direkt olarak barınakla görüşebilirsiniz. Yapabileceğiniz en büyük yardımlardan birinin, bir köpek sahibi olmaya karar verdiğinizde satın almak yerine barınaklardaki yavrulardan seçmek olduğunu unutmayın. Özellikle bu soğuk havalarda!

        SEYAHAT

        Kasım sonundan itibaren o soruyu duymaya başlıyorum... Elimde olsa “Yılbaşında ne yapacaksın, ne yapacağız” diyen herkesin yüzünün ortasına kartopu atmak istiyorum! Bu sene tek heyecanlı alternatif GezginDamaklar’da: Yılbaşına Kars ve Çıldır Gölü’nü gezerek girmek! Sadece 20 kişilik bu tur 3 gün 2 gece sürecek. Detaylar web sitelerinde.

        ŞENLİK

        Tohum Otizm Vakfı tarafından düzenlenen “Yılbaşı Alışveriş Şenliği”, çarşamba günü Taksim Talimhane’de, Martı İstanbul Hotel’de. Otizmli çocuklar yararına düzenlenen “Yılbaşı Alışveriş Şenliği” kapsamında; mücevher, giyim, dekorasyon ve tekstilde dünyanın önde gelen 50 ünlü markasına ait ürünler her bütçeye uygun farklı fiyat seçenekleriyle satışa sunulacak. Suzan Sabancı Dinçer’in kızı Ceyda Dinçer’e ait “Yeniköy Yalıları” konulu fotoğraf sergisi de olacak. Tamer Yılmaz ise Vogue işbirliğiyle kurulacak stüdyoda, özel konsept ile ziyaretçilerin fotoğraflarını çekecek. Bu fotoğraflardan elde edilecek tüm gelir Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak. Yılbaşı alışveriş şenliğine gelenler aynı zamanda kişisel gelişim söyleşilerine katılabilecek. Siz de davetlisiniz!

        ALIŞVERİŞ

        -NorthFace Thermoball ceketlerin mevsimi! Kardan, yağmurdan etkilenmeyen, çabuk kuruyan ve ihtiyaç duymadığınızda minicik olabilen bu ceketler kış aylarında iyi ısıtıcı.

        -En sevdiğim markalardan Ted Baker’ın artık İstanbul (Brandroom Courtyard) ve Ankara’da (Panora AVM) mağazaları var. Sevinsem mi yoksa alışveriş yapmaya bir sebep daha doğdu diye üzülsem mi bilemedim!

        -Vans’ın dolgu topuklu neon modelleri bu kışı neşelendirmek için bir çözüm gibi görünüyor.

        SERGİ

        31 Aralık’a kadar Galeri Selvin’de Derya Özparlak’ın “Hafiflik” sergisini gezebilirsiniz. Metal bundan daha hafif görünemez kesinlikle!

        SEMİNER

        İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencileri, Betül Mardin önderliğinde “Ama Ben Daha Çocuğum” isimli bir seminer düzenliyor. Bu sene altıncısı gerçekleştirilecek seminer, Türkiye’nin önemli toplumsal sorunlarından biri olan “Çocuk İstismarı”nı konu ediyor. Pazartesi günü saat 09.30’da İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampusu’nda gerçekleşecek seminer, Betül Mardin’in konuşmasıyla başlayacak. Prof. Haluk Yavuzer, Prof. Özcan Köknel ve Prof. E. Tolga Dağlı’nın konuşmaları ile devam edecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden hukukçu Gökçeçiçek Ayata çalışmalarını paylaşacak. Dilan Bozyel’in daha evvel Londra’da sergilenen fotoğraflarının da yer aldığı, çocuk yaşta evliliklerle ilgili, bir çocuk gelinin hayatından sahneler sunan “Babam Beni Sevmiyor” isimli sergisi seminere destek verecek.

        YEMEK

        2010’da Asmalımescit’te açılıp şimdi şehrin her ucuna yayılan Hardal’ın yeni şubesi Caddebostan’da. Diğer şubelerdeki gibi kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlıya, içkiye kadar her şeyi bulabileceğiniz, İspanyol ve İtalyan mutfağından seçenekleriyle dikkat çeken ama hamburger gibi alternatiflerde de geri kalmayan Hardal Anadolu yakasına çok yakıştı.

        SİNEMA

        Haftanın bombası: Fanatiklerininmerakla beklediği Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları nihayet gösterimde! Haftanın komedisi: Eğlendirirken korkutan film, Anormal Aktivite.

        Haftanın yerlisi: Son zamanların en çok reklamı yapılan filmlerinden olan, Hakan Ketche’nin yönettiği, Bu İşte Bir Yalnızlık Var filmi.

        Haftanın hava şartlarına uygunu: Uğur Yücel’in yönettiği ve merakla beklediğimiz Soğuk.

        Haftanın yavru vatanı: Fırat Çağrı Beyaz’ın yönettiği ve Mete Pere, Leman Yavaş, Sevcan Çerkez ile Toprak Altay’ın oynadığı Ölü Bölgeden Fısıltılar, Kıbrıs’ta geçen, Kıbrıslılar tarafından Kıbrıs’ın bilmediğiniz yönünü anlatan bir film.

        14.12.2013

        -21.00’de TİM Maslak’ta Edith Piaf’ın ölümünün 50. yılı anısına, Jil Aigrot, Piaf şarkılarıyla sahnede. Aigrot, Piaf’ın hayatını anlatan, Marion Cottillard’ın Piaf’ı canlandırdığı “La Vie En Rose” (La MÔME) yani “Kaldırım Serçesi” filminde hepimizi Piaf’ın ölümsüzlüğüne inandırmıştı.

        -21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde Emel Sayın eskimeyen güzelliğiyle sahnede.

        -22.00’de Babylon’da; Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Mert Önal ve Toygun Sözen gibi, sahnelerin önemli müzisyenleri tarafından kurulan ve 2007’den bu yana geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan FOURinthePOCKET var. “FOURinthePOCKET ile Birlikte Hayata” konserleri bundan böyle 6 ay boyunca ayda bir Babylon’da olacak.

        -22.00’de Hayal Kahvesi’nde hem eğlence hem müzikle Ali Biçim sahnede.

        -22.00’de Babylon Lounge’ta Chill’n Roll’ün konuğu Chad Valley.

        GÜNÜN KONSERİ: GQ Yılın Erkeği Ödül Töreni’nde “Yılın Müzisyeni” ödülünü alan sevgili Mabel Matiz bugün ve yarın Jolly Joker’de sahnede.

        -22.30’da Kadıköy Sahne’de Aylin Aslım var.

        -22.30’da Salon İKSV’de Londralı grup Is Tropical var.

        BURSA 20.30’da AKKM’de Şevval Sam var.

        İZMİR 20.00’de Atlas Pavyonu’nda Şebnem Ferah var.

        15.12.2013

        ÇANAKKALE 22.00’de By Joker’de Bulutsuzluk Özlemi var.

        16.12.2013

        -20.00’de Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda Fazıl Say’ın piyano resitali var.

        17.12.2013

        HAFTANIN KONSERİ: Bu bir konser değil aslında. Bir şov. İçinde illüzyon da var, müzik de, dans da, komedi de. Müzisyen, şair ve yazar kişiliğinin yanı sıra aynı zamanda illüzyonist olan, Tom Waits’in kankası, İtalyan sanatçı Vinicio Capossela, İtalyan Kültür Merkezi’nin desteğiyle 20.30’da Babylon’da.

        -21.00’de Jolly Joker’de, geliri KORUNCUK Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlanacak konserde; Mehmet Erdem, Can Gox ve İstanbul Arabesque Project var.

        18.12.2013

        -22.30’da önce süper gülüşlü Güntaç Özdemir, sonra Özge Fışkın, Hayal Kahvesi’nde.

        GAZİANTEP 22.45’te Hayal Kahvesi’nde Yeni Türkü var.

        19.12.2013

        -21.00’de KadıköySahne’de Koray Candemir ve Harun Tekin birlikte DJ kabinindeler. Herkes bir gün DJ’lik yapacak!

        ANKARA Danimarka’nın caz divası Cæcilie Norby ve kuzey cazının en önemli isimlerinden İsveçli Lars Danielsson, 20.30’da Ankara Palas’ta.

        20.12.2013

        -22.00’de Jolly Joker’de Cem Adrian var.

        -22.00’de Hayal Kahvesi’nde Aylin Aslım var.

        -22.00’de Red Bull Music Academy Nights, Avrupa elektronik müzik sahnesinin en önemli temsilcileri Saschienne ve Deadboy’u Babylon’da ağırlıyor.

        ANKARA 22.00’de Jolly Joker’de Göksel sahnede.

        ANTALYA 22.00’de Jolly Joker’de Halil Sezai sahnede.

        BURSA Hayal Kahvesi’nde Ceylan Ertem var.

        Diğer Yazılar