Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        22.03.2014

        22.00 garajistanbul’da çok sevdiğimiz BeeGee ve İsveçli prodüktör John Dahlback ile dans var.

        GÜNÜN KONSERİ: 2 sene evvel One Love Festivali’nde izlediğimiz İngiliz indie pop şahanesi Yuck, 22.30’da Salon İKSV’de. Gecenin devamında grupla İstiklal Caddesi’nde karşılaşırsanız şaşırmayın çünkü eğlenmeyi çok seviyor bu ekip.

        22.30 Hayal Kahvesi’nde Aylin Aslım var.

        23.30 Babylon’da İlhan Erşahin İstanbul Sessions var.

        ANTALYA 22.00 Jolly Joker’de Kenan Doğulu sahnede.

        AYDIN 20.30 Ricco Papa’da Duman var.

        BURSA 22.00 22.02’de Mabel Matiz sahnede.

        23.03.2014

        19.30 Bostancı Gösteri Merkezi’nde Zülfü Livaneli sahnede.

        20.30 Borusan Müzik Evi’nde Nova Muzak Series kapsamında Amerikalı deneysel post psychedelic grubu Grails var.

        22.00 Hayal Kahvesi Mavi’nin yeni albümünün lansmanı için dolacak.

        ANKARA

        19.30 MEB Şura Salonu’nda Kardeş Türküler var.

        ZONGULDAK

        18.00 Genel Maden İş Sendikası Salonu’nda Halil Sezai sahnede.

        24.03.2014 20.00 CRR’de piyanyoya fazla seksapel katan Brezilyalı müzisyen, Herbie Hancock’la düetleri bulunan Eliane Elias sahnede.

        21.00 BKM’de Yaşar akustik olarak sahnede. 22.00 Keşfedilmesi gereken, iyi müzik yapan yeni gruplardan Rain Leechers Mask’ta.

        26.03.2014

        21.30 “Spring of War” klibiyle sosyal medyayı sallayan ama o klip öncesinden de çok sayıda takipçisi olan The Ringo Jets, 21.30’da Babylon’da.

        21.30 Salon İKSV’de en eğlenceli gruplardan biri, Rebel Moves, kendi şarkılarının coverlarıyla sahnede. 21.30 garajistanbul’da yepyeni bir grup, Dev’in albüm lansmanı var, kaçırmayın.

        22.30 KadıköySahne’de Jehan Barbur var.

        ANKARA

        20.30 Resim Heykel Müzesi’nde İngiltere’den gelen klasik müziği komikleştiren ve herkese sevdiren Cantabile sahnede.

        KONYA

        22.30 Club Inferno’da Berna Öztürk DJ kabininde.

        28.03.2014 20.00 Wyndham Kalamış’ta MFÖ sahnede.

        22.00 Jolly Joker’de Cem Adrian var.

        22.30 Kadıköy Sahne’de Birsen Tezer var.

        23.00 The Mekan Teras’ta Baba Zula var.

        23.30 Babylon’da bir kez daha Kabus Kerim abimiz var.

        GÜNÜN KONSERİ

        Saat 24.00’te Sahne’de Yıldız Tilbe var. “Sen yoksan Yıldız Tilbe var” yazan duvar yazısını dövme yaptırıp bu konsere gitmeli!

        MÜZİK

        Plaoma Faith’in yeni albümü A Perfect Contradiction çıktı ve başka bir şey dinleyemez oldum! “Mutsuz olmaktan çok sıkıldım” diyen Paloma daha hareketli şarkılar yapmış, David Lynch filmleri tadında bir kliple de albümü taçlandırmış. Blues’dan 70’lerin disco müziğine uzanan tarzlara giden şarkılarını dinlerken belki “Amy Winehouse yaşasa o da böyle şarkılar yapardı” diye düşünüyor insan. Sesleri o kadar aynı renkte ki... Ama tabii Paloma’da Amy’nin sesine bile vuran o utangaçlıktan, depresyondan eser yok. “Gelse de bu albümün şarkılarını canlı dinlesek” dediğimiz isimler listesine girdi Plaom Faith. Hayırlı olsun.

        SEÇİM

        Bu yerel seçimler diğerlerinden farklı olacak, belli. Türkiye genelinde birkaç sivil inisiyatif 30 Mart’ta aktif görev almak isteyen vatandaşlara yol göstermek için ortaya çıktı. Bunlardan biri de İstanbul’daki “Oy ve Ötesi” platformu (www.oyveotesi. org). Şimdilik sadece İstanbul’da örgütlenen bu oluşuma son katılım tarihi 23 Mart. Ancak ülke geneline yayılmayı planlayan platform genel seçimlerde de karşımıza çıkabilir. “Oy ve Ötesi” sözcüsü Sercan Çelebi, “İsmimiz oy vermeye teşvik etmeyi amaçlıyor” diyor. “Hedefimiz, her sorumlu vatandaşın oy vermesini, onlara sandık gözetmeni olma fırsatını sağlayarak seçim sürecinin bir parçası olma şansı sunmaktır. 10’a yakın eğitim yaptık. Son eğitimimize bin 600 kişi katıldı. Hiçbir partiyle bir bağımız yok, olmasını da istemiyoruz...”

        Heja BOZYEL

        ŞEHİRDEN FISILTILAR

        Güzel bir haberim var. Şehrin Asmalımescit yüzü yakında Bomonti’ye kayacak. Bomonti Hilton’un terasında açılan Cloud 34, eskiden Sürmeli Otel’in teras katındaki partiler gibi etkinlikler yaparsa çok tutulacak.

        “Yani Taksim’de olay var, bu gece çıkmayalım” lafı rafa kalkacak gelecek sezonda. Gelecek kış, “Kurtuluş’ta, Bomonti’de Hayal Kahvesi açılıyor, Tektekçi şube açıyor, garajistanbul şube açıyor” laflarını duyarsanız şaşırmayın diye şimdiden söylemek istedim.

        İÇİNİZDEKİ GÜÇ NEREDE?

        Kişisel gelişim kitaplarıyla aram yoktur. Ama herkesin zaman zaman motivasyona ihtiyacı var. Öyle zamanlar için cepte kalması gereken konuşmalar 29 Mart’ta Sun Plaza’da gerçekleşecek. Dünyaca ünlü motivasyon koçu ve “İçindeki Devi Uyandır” kitabının yazarı Anthony Robbins, onun eğitimlerine Türkiye’den gruplar götüren Yeliz Rüzgar ve V. Tolga Hancı’nın ortak girişimi olan PowerCoaching.us aracılığıyla İstanbul’a geliyor. Detaylar m-powerlife.com adresinde. “Dağları devirmeye hazır o cesur kahraman hepimizin içinde” mottosuyla, dünyanın önde gelen kişisel gelişim ve spritüel liderleriyle çalışmalar yapan yaşam koçu ve kişisel gelişim danışmanı Zekiye Olgaçay da 12 Nisan Cumartesi günü saat 14.30-8.30 arası “Kahramanın Yolculuğuna Çıkmak” workshop’unu Nişantaşı’ndaki “Ben Zamanı” kişisel gelişim merkezinde sunacak.

        ALIŞVERİŞ

        1. İnternetten gıda alışverişi her zaman iyi sonuç vermeyebiliyor ama tıpkı pazardan aldığınız gibi ürünlerle eve gelmek istiyorsanız, tamamen doğal ürünler sattığını iddia eden gelenekselpazar.com adresine bir göz atın.

        2. La Senza’nın yeni modelleri havaları ısıtacak cinsten!

        HIZ TUTKUSU

        Tamamen ayrı bir kültür ve yaşama biçiminin temsili olan Harley-Davidson, her gördüğümde kalbimin hızlanmasına yol açan bir motosiklet. Asla kullanmam mümkün değil, çünkü üstünde sinek gibi kalırım! Yine de 5 Nisan’da 2 günlüğüne İstanbul’a gelecek olan Harley-Davidson TIR’ını dört gözle bekliyorum. 23 farklı Harley modelini taşıyan ve 16 ülkeyi gezen bu TIR’ın Türkiye programının detayları bosphorusmotor.com adresinde. Motosiklet tutkunlarına kendileri için en uygun Harley-Davidson’ı test etme ve seçme fırsatı sunan Harley-Davidson TIR’ının İstanbul’dan sonraki durakları ise Ankara, Antalya ve İzmir olacak. Dev TIR, 12-13 Nisan’da Ankara’da, 19-20 Nisan’da Antalya’da ve 26-27 Nisan tarihlerinde İzmir’de Harley-Davidson tutkunları ile buluşarak Türkiye turunu tamamlayacak.

        SERGİ

        1. Teşvikiye’deki 44A Sanat Galerisi’nde açılan “Burada İşler Karışık” sergisi, Ahmet Elhan fotoğrafları üzerine Argun Okumuşoğlu’nun yaptığı müdahalelerle, birbirinden bağımsız malzemeler, form arayışları ve hikâyelerle beslenen işlerden oluşuyor.

        2. İFSAK’ta 4 Nisan’a kadar görebileceğiniz, “Türkiye’nin Çarşıları” sergisinde çok keyifli işler var. sanalpazar.com’un düzenlediği yarışmaya katılan eserlerden oluşan sergi, küçük bir Türkiye gezisi gibi.

        3. 18 Nisan’a kadar Lucca’da sergilenecek “Kökler” başlıklı Nilüfer Yıldırım sergisi uzun süre bakma isteği yaratan tablolarla dolu.

        MİNİ RÖPORTAJ

        ‘Olmuşuz demekle olmuyor’

        Kısa süre önce müzik piyasasının kalabalığına karışan 2 gencecik “dev” var. Baran Bayraktar ve Kaan Metin. Alternatif rock müzik raflarında bulabileceğiniz “Akıl Tutulması” adlı albümlerini hem plak hem de CD olarak piyasaya süren grubun gidecek çok yolları var. Ama başlangıçları hiç fena değil.

        Kimsiniz? Daha önce ne yapıyordunuz?

        Baran: Liseden beri arkadaşız. 2005’te 15 yaşındayken tanıştık. O sıralar müzik yapmak isteyen 4 arkadaştık.

        Kaan: Baran müzik yapardı, ona özenip gitara başlamıştım. İlk çaldığım şarkı “Nothing Else Matters”dı. 2 sene içinde grup kurduk.

        B.: 4 arkadaş besteler yaptık, yarışmalara katıldık, ödüller aldık. Ben hemen “Olduk” deyip gaza geldim, sonra anladım “Olmuşuz” demekle olunmadığını. Diğer 2 arkadaşımız kariyerlerine odaklandı. Kaan ve ben müziğe devam ettik. Derken Demir Demirkan’la tanıştık.

        Nasıl oldu?

        K.: Tesadüfen. Kader.

        B.: Dinledi, “Çocuklar, yaparız” dedi. Bir anda stüdyoda bulduk kendimizi.

        Bu şarkılar kaç şarkı arasında seçilip koyuldu albüme?

        K.: 15-20 şarkı oldu geride bırakılan. Demirkan’la oturduk hepsini dinledik, seçim yaptık.

        Demir Demirkan ne kadar müdahale etti şarkılara?

        K.: Elbette fikir ayrılıkları oldu ama Demir Demirkan bizi çok iyi tanıdı o konuda.

        B.: Biz aynı çizgi üzerinde yürümek istemedik çoğu zaman, ama o da bunu anladı. Yavaş yavaş, bizi törpüleyerek hatta anlamadığımız bir şekilde toparladı bizi.

        Bir karamsarlık var şarkılarda; yaşınıza göre aslında tam tersi olması gerekirken...

        K.: Tam bir ergenlik döneminden çıktığı için olsa gerek. Şimdi yeniden girsek albüm kaydına daha farklı bir şey çıkar, kesin.

        B.: Ben aslında öyle olduğunu düşünmüyorum ama dinleyince “Bu çocuk ölmek mi istiyor” diyorsunuz.

        İPUCU

        Grubun ilk video klibi “Kaç Kere” oldukça başarılı. Kısa film gibi bir klip olmuş. “Mutlaka izleyin” derim. İkinci klipte de Kaç Kere’deki oyuncular olacakmış. Merakla bekliyoruz.

        KONSER

        26 Mart’ta garajistanbul’da Dev’in konseri var. Tanışmak için iyi fırsat!

        Diğer Yazılar