Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Heja BOZYEL/heja.bozyel@gmail.com

        13.09.2014 20.00 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde Cem Adrian var. 21.00 Bostancı Gösteri Merkezi’nde Yalın sahnede. 22.00 Jolly Joker’de Selami Şahin sahnede. 22.30 garajistanbul’da Kafası Karışık Kontrtenor Harun Nuri Ateş var. Antalya 21.00 Jolly Joker’de Yeni Türkü var. Bursa 21.00 Kültür Park Açıkhava’da Sezen Aksu sahnede. İzmir 23.00 Ooze Venue’de Emre Aydın sahnede.

        17.09.2014 21.00 Cemil Topuzlu Açıkhava’da Sıla var. 22.00 garajistanbul’da Portecho, The Away Days ve Paradisko var. 22.00 Mask Live’da Cem Özkan var. 22.30 Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde Güntaç Özdemir var, özlemiştik! GAZİANTEP 21.30 Hayal Kahvesi’nde Mehmet Erdem var. KONYA 22.30’da Inferno’da Ayşe Hatun Önal sahnede. İZMİR Bostanlı Suat Taşer’de İlhan Şeşen ve Vedat Sakman var.

        19.09.2014 14.00 Koç Üniversitesi yeni dönemi festivalle kutluyor. 17.00’de Jehan Barbur ile başlayacak konserler, Büyük Ev Ablukada ve Duman ile devam edecek. 22.00 Jolly Joker’de Model sahnede. 22.30 Hayal Kahvesi Arena’da Suzan Kardeş var. 22.30 KadıköySahne’de Flört sahnede. KEMER Club Inferno’da Berna Öztürk DJ kabininde.

        HAFTANIN KONSERİ Son olarak H&M’in yılbaşı kampanyası için Tony Bennet ile bir araya gelerek yine “Her güne bir Lady Gaga haberi” programını bozmayan ve yeni dünyanın en büyük pop yıldızı olan Lady Gaga günü 16 Eylül! Çünkü Gaga, “Lady Gaga’sartRAVE: the ARTPOP Ball” turnesi kapsamında, Doritos ana sponsorluğunda ilk kez Türkiye’de! Pozitif Live organizasyonu ve Live Nation Global Touring işbirliği ile gerçekleşecek konser bu sonbaharın hatta bu yılın en büyük olaylarından biri olacak. Müziği bir yana olağanüstü bir şov olan konseri kaçırmak olmaz.

        KOŞU 2 yıldır her gün daha fazla kişi tarafından takip edilen ve bu kez gerçekten sağlıklı olan bir trend var: Koşmak. Hemen hemen bütün markaların artık koşu ve spor koleksiyonlarının olmasının sebebi de bu. Fakat koşmanın en güzel yanlarından biri sizi daha da sosyalleştiren bir spor olması. Özellikle de maratonlara katılıyor ya da gruplar halinde koşuyorsanız. Koşmanın en eğlenceli ve renkli olduğu yarışlardan en ciddi ve katılanların ödediği cüzi rakamların belli vakıflara bağışlanması sayesinde topluma da faydalı olduğu yarışmalara kadar her şey artık Türkiye’de de var. Sonbaharsa yağmura rağmen koşmak için en güzel mevsimlerden biri. Size uygun koşu ayakkabısını seçip şortunuzu da giydiyseniz, yakın tarihli yarış takvimini görmeye de hazırsınız. Hemen hemen hepsi pazar günleri gerçekleştirildiği için boş geçen pazar günlerini de unutmuş olacaksınız.

        14 Eylül: Tüm dünyada yapılan Koşu Festivali Color Sky 5K. Amatör ve profesyonel tüm koşuculara açık. Ailecek bile katılabilirsiniz. 14.00’teki koşunun başlangıç noktası Yenikapı Şehir Parkı. 5 km’lik koşunun her kilometresine ulaşan koşucular yüzde 100 doğal toz boya yağmuruna tutulacak. Sona ulaşıldığında ortaya çıkan rengârenk görüntünün, Instagram’da çok iyi görünecek fotoğraflar sağlayacağından şüphe yok. Detaylar için: www.colorsky5k/istanbul

        21 Eylül: Eker Koşusu olarak bilinen koşu, sabah 10.00’da başlıyor ve Bursa-Orhaneli Yolu’nda gerçekleşiyor. Yaklaşık 3 saatlik, tırmanış da gerektiren, yani antrenmanlı olmayı mecbur kılan bir parkuru var. Detaylar: www.ekerkosu.com

        28 Eylül: Nişantaşı’nın göbeğinde gerçekleşecek Demak GurmeRun, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek için yapılan bir koşu. Koşu sporu ile sağlıklı beslenmenin bir arada olmasını vurgulamayı amaçlayan Demak GurmeRUN, sağlıklı yaşamı hayat felsefesi haline getirmiş amatör ve profesyonel herkesi simgeleyen bir yarış olacak. GurmeRUN’da ayrıca Türkiye’nin ünlü şefleri için de ayrı bir klasman da bulunacak. Cumhuriyet Parkı’ndaki 6.2 km’lik parkur koşusunun ardından katılımcıları ziyafet bekliyor. Detaylar için: www.gurmerun.com Aynı gün İstanbul’un iki yakasını yarıştıracak olan Nike Run İstanbul koşusu var. Kayıtlar 21 Eylül’e kadar. Nike Beyoğlu, Ortaköy Outrunner, Nike Bağdat Caddesi, Nike İstinyePark, Nike Akmerkez, Nike Palladium, Nike Akasya ve Nike Forum Marmara mağazalarından yapılacak. Run Istanbul koşusuna kayıt olanların ödeyeceği tam 40 TL, öğrenci için 20 TL başvuru ücretinin 10 TL’si, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Atletizmi Geliştirme Projesi’ne aktarılacak.

        19 Ekim: Belgrad Ormanları’nda düzenli olarak gerçekleştirilen ve ailecek katılabileceğiniz oldukça keyifli Geyik Koşuları biraz çamur ve tırmanış da gerektiriyor. Ama eğlencesi garantili. Detaylar www.geyikkosulari.com adresinde.

        2 Kasım: 2. kez gerçekleşecek olan New Balance Büyükada Koşusu için antrenman vaktiniz var ve buna ihtiyacınız da var çünkü parkur 11.2 km. Koşu öncesi Atatürk Meydanı’nda toplanılacak, start ve finish ise Mehmet Bölük Parkı’nda olacak. 3 bin kişinin katılacağı koşuya kayıt için 30 Ekim’e kadar vaktiniz var. Detaylar www.newbalancerun. com adresinde.

        16 Kasım: 36. Vodafone İstanbul Maratonu. Nisan ayında yarı maratona katılanlar için ikinci bir heyecan olan maraton, yaklaşık 42 km’lik bir parkuru kapsıyor ve 5.5 saat sürüyor. Ödülleriyle dikkat çeken maratona kayıt için son gün 30 Eylül. www.istanbulmarathon.org

        VERONA

        İtalya’nın en romantik küçük şehirlerinden biri olan Verona’da 20-21 Eylül’de muhteşem bir şov var. 20 bin kişilik tarihi Arena di Verona, bu şovla birlikte gezegen dizilimlerinden yıldız kaymalarına, buzul çağından volkanik patlamalara kadar birçok doğa olayına sahne olacak. Opera sanatçıları, koro eşliğinde ünlü opera aryalarını ve modern pop şarkılarını seslendirirken, Carolina Kostner ve Stephane Lambiel gibi dünyaca ünlü artistik buz patenciler de sahnede onlara eşlik ediyor olacak. “Intimissimi on Ice-Opera POP” adlı gösteride Intimissimi’nin konuklarından biri de Ana Beatriz Barros...

        BARIŞ İÇİN MÜZİK

        21 Eylül Dünya Barış Günü’nde Küçükçiftlik Park’ta, saat 14.00’ten gece 00.00’a kadar birçok etkinlikle MasterPeace ‘Sound of Peace’ Festivali için bir arada olacağız. Sahnede ise Can Bonomo, Elif Çağlar, 123, Boğaziçi Caz Korosu, The Away Days, No Land, Ziya Azazi ve Social Inclusion Band olacak.

        TELEVİZYON

        Televizyonda her güne 3 dizi sezonu başladı. Herkesin zevkine göre bir şey var ama çoğunluğun buluştuğu dizi ilk bölümünden beri Ulan İstanbul. Geçenlerde bir arkadaşım “Nasılsın” soruma, “Karlos modunda mıyım yoksa Ferdi modunda mı bilemiyorum” cevabını verince iyice anladım. Çünkü aynı gün bizim bakkalın çırağına “Yarın bana gazete ayırmayı unutmazsın değil mi” dediğimde de “O iş bende abla” demişti. Aşina olmayanlar için açıklayayım; tüm bu ifadeler ve karakterler Ulan İstanbul’dan. Sözleri dile pelesenk oldu mu o dizi tutmuş demektir. Zaten ta Süper Baba’dan beri 2-3 yılda bir ancak böyle Ertem Eğilmez filmleri tadında dizi yapılıyor, bulmuşken daha çok izlemek istiyoruz. “Mümkünse haftada 2 gün olsun” diyoruz. Gerçi bu dizinin de daha iyi olabilecek yönleri var. Mesela ilk bölümlerinde biraz fazla Ekşisözlük dili vardı ve sakil duruyordu. Ama sonra kendi dili oluştu dizinin. Yalnız o hani çok sevdiğimiz Ertem Eğilmez tadı var ya... Bunun gözümüze gözümüze sokulması, sürekli o yönde göndermeler yapılması itici oluyor. Hulusi Kentmen heykelinde bırakılsaydı keşke. Bazı şeyler dillendirilmeden daha inandırıcı, daha sevgi uyandırıcı oluyor çünkü. O saf düzenbazlıklar, Yaren’le (Şebnem Bozoklu) Karlos’un (Erkan Kolçak Köstendil) aşkı, şımarık konuşması, sinir bozan Derya-Ferdi (Sevtap Özaltun-Kaan Yıldırım) ve polis Ceyhun (Salih Bademci) aşk üçgeni, Şehriban (Zeynep Kankonde) ile fenomen olan Maşuka (Demet Gül) tiplemeleri, camdan bakan komşu, âşık muhtar, meraklı komşunun uyanık oğlu derken zaten dizide hastası olmadığımız tek bir karakter bile yok! Yalnız keşke Ayta Sözeri daha aktif kullanılsa da o çok sevdiğimiz kadının komedi yeteneğine de doysak...

        Diğer Yazılar