Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        20.09.14

        Müzik dünyasının nev-i şahsına münhasır, ‘ışıklı’ insanı İlhan İrem 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde ‘Âşık ruhlar’ şeklinde hitap ettiği hayranlarıyla buluşacak. Işıklı bir geceye hazır olmalı! ANKARA Gerçek bir Twitter ikonu Yıldız Tilbe, sosyal medyadaki yeteneğini, konserlerinde seyircileriyle kurduğu bağla, sahnede de gösteriyor. Tilbe 22.00’de Jolly Joker Ankara sahnesinde huzurlarda. Cem Adrian büyüleyen sesi ve sahne performansıyla, 20.00’de Ankara MEB Şûra Salonu sahnesinde.

        BURSA

        ‘Yeni Ay’ isimli 5. albümüyle gönülleri bir kere daha kazanan Sıla, 21.00’de Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu’nda.

        ANTALYA

        Fettah Can’dan ‘Yalanlar Cumhuriyeti’ şarkılarına yüksek sesle eşlik etmek isteyenler sizi, 22.00 itibarıyla Jolly Joker Antalya sahnesindeki yerinize alalım.

        21.09.14

        Müzik ve barış, yan yana olduklarında en anlamlı iki kelime! Küresel bir barış organizasyonu olan MasterPeace, ‘Sound of Peace Festivali’ ile dünyaya İstanbul’dan seslenecek. Can Bonomo, Elif Çağlar, 123 ve daha fazlası 14.00 itibarıyla sahnede olacak.

        HATAY

        Hatay İssos Otel, bu akşam 21.00’de dinleyenlerin içine işleyecek bir konsere ev sahipliği yapacak... Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan geniş bir coğrafyanın ezgilerini yeniden dillendiren Kardeş Türküler ve popüler müziğin usta ismi Sezen Aksu aynı sahnede. Ermenice, Kürtçe, Türkçe dillerinden, Anadolu’dan Trakya’ya uzanan bir gece...

        SAKARYA

        Sakarya Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu’ndan 20.30 itibarıyla yükselecek kahkahaları duymaya hazır olun... Günümüz olaylarına mizahi bir dille, eleştirel bir bakış açısı sunan ‘Her Yöne 90 Dakika’, usta oyuncuları ile sahnede...

        22.09.14

        21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nin yıldızı Göksel olacak.

        23.09.14

        22.00 İstanbul Mask Live Music Club, Rita Mahrani ile Türk sanat müziği ve Yunan ezgilerini harmanlayan bir geceye hazırlanıyor.

        ANTALYA

        21.15 Antalya Aspendos Arena, Anadolu Ateşi 2001 yılından bu yana sürdürdüğü yolculuğu bir kere daha sahneye taşıyor.

        24.09.14

        Müzik dünyasının ustalarından Neco, 21.00’de 50. yıl konseriyle Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

        KONYA

        Güçlü yorumculuğuyla beğeni kazanan İrem Derici 22.30’da Konya Club Inferno’da.

        ANTALYA

        Aynı gece Club Inferno Antalya’da ise Romanya’dan konuğumuz Alexandra Stan olacak. 26.09.14 Burcu Güneş’in güçlü sesi 23.00’te garajistanbul’da gerçekleşecek akustik bir performans ile hayat buluyor... Bo Sahne İstanbul 20.30’da, Hitler’in Berlin’deki sığınağında geçirdiği son 12 saatini anlatan ‘Adolf’u sahneye koyacak.

        İZMİR

        İzmir Arena 19.00 itibarıyla, Duman’ın izleyicilerini eşsiz sahne performansıyla bir kere daha ‘darmanduman’ etmesine hazırlanıyor.

        GAZİANTEP

        Hayal Kahvesi Gaziantep, 22.00’de İstanbul Arabesque Project’i izlemeye gelenler için açıyor kapılarını.

        SANAT

        Dünyaca ünlü kuratör ve koleksiyoner Pearl Lam Galleries 26-28 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan ArtInternational İstanbul Fuarı’na, katılacak. Pearl Lam’in koleksiyonunda yer alan sanatçıların eserleri ilk kez İstanbul’da sergilenecek. İstanbul’un Doğu ve Batı’nın kesiştiği tek nokta olduğunu, şehrin iki dünya arasında çaprazkültürel anlayışıyla diyalog sağlamakta ve köprü görevini başarıyla üstlenmekte olduğunu söyleyen Lam’le birlikte fuara katılacak sanatçılar arasında Zhu Jinshi, Qin Yufen, Su Xiaobai Li Tianbing, Kimiyo Mishima, Carlos Rolón / Dzine, Yinka Shonibare, MBE (RA) ve Ben Quilty gibi ustalar yer alıyor. Ayrıca Portekizli tasarımcı Joana Vasconcelos’un özel bir projesi de Lam’in fuardaki standlarında izlenebilecek.

        ÇOCUK

        Çocuklar, rengârenk boyalarla özgürce yaratıcılıklarını gösterecek! 20 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Pera Müzesi’nde gerçekleşecek olan ‘Bas Kalıbı: Stencil’ atölye çalışması, sokak sanatının en sık kullanılan yöntemlerinden olan stencil tekniğini öğretiyor çocuklara...

        Sizin ufaklıklar KidzMondo’yu daha görmedi mi? Türkiye’nin ilk çocuk şehri KidzMondo, 4 bin m2’lik alanda çocuklara hem eğlence hem de eğitim veriyor! 4-14 yaş arasındaki çocuklar 40 farklı meslek ünitesinde çalışıp para kazanıyor. Şehre havaalanından giriş yapıyor, istediği mesleği seçiyor, kostümlerini giyiyor ve işinin başına geçiyor. Yani özetle çalışırken eğleniyor; büyüklerin yaşamını deneyimliyor, hayatın ekonomik döngüsünü kavrıyor!

        Dinozorları keşfetme zamanı... Avrupa’nın en büyük dinozor tema parkı Jurassic Land, 4-15 yaş çocuklara 8 bin metrekare iç alana kurulu park ve müze içersinde dinozorlar dünyasına yönelik inceleme, araştırma ve keşif imkânı sunuyor. 4 boyutlu hareketli Juracopter sinema, 5 üniteden oluşan dinozor bilim merkezi, dinozor iskelet ve yumurtalarının yer aldığı müze, çocuklar ve aileleri için oldukça merak uyandırıyor.

        KidZania da eğlendirirken bilgilendiren deneyimsel bir tema parkı. KidZania itfaiyesi, bankası, hastanesi, süpermarketi, stadyumu ve arkeoloji müzesiyle çocuklar için 60’tan fazla aktivite alanı sunuyor. Çocuklar 90’dan fazla rol üstlenme imkânına sahip oluyor.

        PARTİ

        Stil ve müziği bir araya getiren Adidas all Originals İstanbul partisi 20 Eylül’de, 16.00 itibarıyla KüçükÇiftlik Park’ta. Tarz sahibi konukların giysilerini incelemekten müzik dinlemeye bulacağımız fırsatta headliner olarak sahneye çıkacak Woodkid’e özellikle kulak kesileceğiz. Grubun akıllara kazınacak performansının yanı sıra, gelmiş geçmiş en iyi DJ’lerden biri olarak kabul edilen Felix da Housecat, Adidas all Originals İstanbul 2014’e gelenlere sıra dışı bir dans deneyimi sunacak. Tarzınızı dans etmeye uygun biçimde ayarlayın deriz! Etkinliğin bir diğer konuğu ise, “Rumours” adlı şarkısıyla milyonlarca kişiye ulaşan, modern müziğin en yeni temsilcilerinden Chlöe Howl olacak...

        TASARIM

        Bu sene 24. yılını kutlayan Akbank Caz Festivali’nin resmi tişörtlerinde senin tasarımın ışıldasın ister misin? O zaman elini çabuk tut: 24. Akbank Caz Festivali boyunca müzisyenler ve festival ekibi tarafından giyilecek festival tişörtünün tasarımı, Instagram üzerinden gerçekleştirilen #ISeeJazz kampanyasıyla belirleniyor. İster çizim, ister ilginç bir an, ister muhteşem bir manzara, yeter ki ‘Caz benim için budur!’ diyebileceğin bir kare olsun! 22 Eylül’e kadar Instagram’da #IseeJazz hashtag’i ve @ akbanksanat etiketi ile cazın ‘sen’ halini paylaşabilirsin.

        PERFORMANS

        Sinemaseverlere farklı ve alternatif bir sinema içeriği sunmak üzere faaliyet gösteren sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası’nın gelenekselleşen tematik gece etkinliğinin eylül ayı teması ‘Müzik’. Sinema ve müzik tutkunlarının buluşacağı “Blue Monday” etkinliği, caz yorumcusu Şirin Soysal’ın ev sahipliğinde 22 Eylül Pazartesi akşamı saat 20:30’da Ortaköy Bloom’da gerçekleşecek. Filmlerde müziğin, müzikte cazın iç içe geçeceği etkinlik, kısa film gösterimleri ile başlayıp, kabare, caz ve avantgarde tarzlarını bir araya getirdiği müziğiyle hayranlık uyandıran Şirin Soysal’ın performansıyla devam edecek.

        TATİL BİTMEZ!

        Sonbahar tatili sevenlerdenseniz ve kendinize henüz bir rota çizmediyseniz size bir önerimiz olacak. Chakra Beach Kabak kalabalıktan uzakta, cırcır böceği seslerini dinleyerek tarihi Likya Yolu’nu keşfetmek ve caretta carettalarla yüzmek için dingin bir tatil imkânı sunuyor.

        Diğer Yazılar