Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk defilesini Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 15 Ekim’de Karaköy Antrepo’da gerçekleştirecek olan Benan Bal’ın podyumunda hem erkekler hem de köpekler yürüyecek

        Benan Bal’ı birçoğumuz televizyondan tanıyoruz. Sunuculuk yapan, sempatikliği ve güzelliğiyle dikkat çeken Benan Bal’ın epey bir hayranı var. Hakkında pek bilinmeyen ise moda tasarımcılığı. Erkek modasında söz sahibi olan kadınlardan biri o. Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında gerçekleşecek ilk defilesinde, evcil hayvan giysi tasarımcısı kardeşi Palmet Bal’ın markası CouCou ile birlikte bir şov gerçekleştirecek. Defilenin koreografisini Uğurkan Erez, konsept ve stil danışmanlığını Alexander Kokoskeriya yaparken, DJ Gazali de defile için özel bir müzik seti hazırladı.

        Sizi televizyonlardan tanıyoruz, sunuculuğa nasıl başladınız?

        Öğrencilik dönemimde modellik yapıyordum, ardından sunuculuğa başladım. Ekrana çok kısa sürede adapte oldum. Şu anda sunduğum yarışma programında da beni ekrana ısındıran ekip ile çalışıyorum. Moda ve sanat üzerine yapmak istediğim çok şey var.

        ■ Peki tasarıma nasıl adım attınız?

        Tekstil tasarım bölümünde eğitim almaya başladığımda, yapmak istediğim tek şey erkek giyimi olmuştu. Türkiye’de en sevdiğim erkek giyim markası ile çalıştım. Sonrasında tasarım hayallerimi gerçekleştirmek için kendi markamı kurdum.

        ■ Neden erkek giyimini tercih ettiniz?

        Aklıma gelen tek cevap, babamla çocukluğumda çok vakit geçirmem... Kendisi basketbol antrenörüydü ve birlikte ayrı bir dünyamız vardı. Bu arada -komik gelebilir belki amabeni de biraz erkek çocuğu gibi yetiştirdi. Bu sayede mesleğim açısından erkekleri daha iyi anladığımı düşünüyorum.

        ■ Türk erkeklerinin giyimini nasıl buluyorsunuz?

        Üzerine kitap yazılması gereken bir durum.

        ■ Kadınları giydirmek vücut özellikleri bakımından erkeklerden daha mı kolay?

        Aynı kurallar geçerli aslında. Tasarım yaptığınız ülke nüfusunun boy ve kilo ortalamasını, beklentilerini, kültürel, ekonomik durumunu hatta eğlence hayatını bile çok iyi analiz etmek gerekiyor.

        ■ IFW’de göreceğimiz modellerinizden bahsedebilir misiniz?

        Erkeği güçlü ve farklı kılacak tasarımlarla ilgileniyorum. Moda haftası kapsamında gerçekleşecek ilkbahar-yaz defilemde podyuma dünya standartlarına uygun, en iyi erkek modeller çıkacak. Defilede bir de eğitimli köpek modellerimiz olacak. Onlar da modellerimize CouCou’nun tasarımlarıyla eşlik ediyor olacak.

        ■ Yakında yeni projeleriniz var mı?

        Televizyon programı devam ediyor. Tasarım ve danışmanlık olarak bu yıl Murat Dalkılıç ile çalışmaya başladım. Murat’ın tarzı ve karakteriyle benim tasarımlarımın uyum yakaladığını düşünüyorum. Dilerim çok güzel işlere imza atacağız.

        ■ Bir de kız kardeşinizle birlikte tasarladığınız köpek kıyafetleri var!

        Köpekler için genelde yağmurluklar ve renkli aksesuvarlar tercih ediliyor. Palmet de kendi koleksiyonunda çok güzel kaz tüyü montlar, yağmurluklar, tişörtler hazırlıyor. Bu sezon ortak bir çalışma yaptık. Aslında CouCou benim koleksiyonum için tasarımlar yaptı. Birlikte podyumda olacaklar.

        Kimdir?

        1985 Ankara doğumlu. MÜGSF Tekstil Sanatları Bölümü’nde eğitim almaya başladı. Lasalle Internetional Fashion Academy’de moda tasarım ve pazarlama okudu. Tween ile birlikte birçok fuarda koleksiyon sergiledi. 2011’de Londra Moda Haftası’nda kapanış defilesi yaptı. 2012’den beri Benan Bal markasıyla erkek giyim tasarımı ve stil danışmanlığı yapıyor.

        Türk erkeğine giyim tavsiyeleri

        ■ Bir erkeğin gardırobunun olmazsa olmazları nelerdir?

        Slim fit siyah takım elbise, modern bir kravat. Slim fit Jean, çino pantolon ve modern bir gömlek. Çok iyi fit olan günlük tişörtleri eksik etmemek lazım. Tabii ki bir erkek için en önemlisi kaliteli ayakkabılar.

        ■ Farklı erkek vücut tiplerine göre neyi nasıl giymeleri gerekli?

        Çok uzun bir millet değiliz. Bence erkeklerin slim-fit kesimleri tercih etmeleri gerekiyor. Orta darlıkta bir ölçü bu. Üst bedende ceket ve gömlek vücuda tam oturmalı, pantolon ise paçaya doğru darlaşmalı, paça boyu ayakkabı hizasında olmalı. Uzun ve dökülmüş bir paça hem kısa hem de özensiz gösteriyor. Tişört tercihinde ise, boynu kısa ve kalın biriyse yakası makul ölçüde açık olmalı, bu model boyun bölgesini rahatlatacağı gibi boyu da daha uzun gösterir. En çok gördüğüm hatalar, pantolon paçalarının çok uzun giyilmesi ve polo yaka tişörtlerin yakasının havaya kaldırılması. Bu şık değil, tamamıyla özgüvensiz gösteriyor. Bir de lütfen eskimiş ve taklit ayakkabıları kesinlikle giymeyin.

        Diğer Yazılar