Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öyle girişimci vardır ki ülkesinde yatırım yaptıkça mutluluğu, heyecanı artarak enerjiye ve bu enerji de yeni yatırımlara dönüşür.

        İşte Özkardeşler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş de bir “İzmir sevdalısı” olarak İzmir şehir turizmine yönelik yatırımlara ağırlık vermekte ve bundan da büyük bir mutluluk, heyecan duyarak topladığı enerjiyle de yeni yatırımları planlayıp gerçekleştirmektedir.

        Bu nedenle 2014’de İzmir Ticaret Odası, Nail Özkardeş’e “İzmir Şehrine Katkı Ödülü”nü verdi.

        GÖSTERİŞTEN UZAK

        Aynı zamanda, gösterişten uzak bir “hayırsever” olan ve uzun yıllardan beri tanıdığım, dostluğundan gurur duyduğum, başarılarını izlediğim ve takdir duygusu beslediğim Özkardeşler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş, tevazulu ve sağlam kişiliği, konuşarak, uzlaşarak çözüm bulma yeteneği ve insani vasfıyla İzmir’in de önemli bir zenginliğidir.

        Bir araya geldiğimizde İzmir’in her türlü tarihi, doğal, kültürel ve turistik zenginliğine, nitelikli insan varlığına karşın turizm pastasından yeterli payı alamadığını anlatan ve bundan da üzüntü duyduğunu belirten Özkardeş, her haliyle İzmir’e yatırım yapma isteğini ve heyecanını yansıtmıştır.

        Gerçekten de İzmir, tüm turizm varlığına ve zenginliğine karşın turizmde markalaşamamış, Antalya’nın, Muğla’nın ilgi odağı, cazibe merkezi olmasını uzaktan “buruk” bir şekilde izlemiştir.

        Ancak Nail Özkardeş, İzmir’in bugünkü durumunun bir “kader” olmadığını ispatlamaya çalışarak merkezdeki Möwenpick Oteli’nin yanında Çeşme’de Villa Saray ve Ilıca Otel’den sonra Kalinda İnn ve “En İyi Konaklama Ödülü” alan Boyalık Beach Oteli’ni de İzmir turizmine kazandırmıştır.

        VERGİDE ÖNCÜ

        Yönetim Kurulu Başkanı olduğu grubun bünyesinde otomotiv, turizm, inşaat alanlarındaki şirketlerde 2 binden fazla insana istihdam olanağı sağlayan Nail Özkardeş, Türkiye’de vergi ödeme konusunda da ilk 100’ün içinde yer almaktadır.

        Bu arada babasının tüm özelliklerini ve hasletlerini taşıyan, Amerika’da eğitim gören, İngilizcenin bütün kural ve detaylarına hakim oğul Oğuz Özkardeş de, 29 Nisan’da Hollanda Krallığı Büyükelçisi Ron Keller’in elinden İzmir Fahri Konsolosluğu mazbatasını aldı.

        Türkiye’de 2 bin 200’ün üzerinde Hollandalı şirketin faaliyet gösterdiğini anlatan Oğuz Özkardeş, iki ülke arasında kısa sürede yenilenebilir enerji, bilişim, sağlıklı yaşam, mesleki eğitim ve gayri menkul alanlarında ortak yatırımlara imza atılacağını da vurguladı.

        Sonuç olarak: Nail Özkardeş ve Oğul Özkardeş’e İzmir’e turizm ve yatırımdaki katkılarından ötürü içtenlikle teşekkürler.

        Diğer Yazılar