Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İş dünyası “erken seçimin ülkeye zarar vereceğini” belirterek, zaman kaybetmeden geniş tabanlı bir hükümet kurulmasını ve koalisyon hükümetinin sürdürülebilir büyüme için ekonomik reformları gerçekleştirmesini istiyor.

        Türkiye’nin demokratik bir yönetimde istikrara ihtiyacı var. Sağduyu uzun süre hükümetsiz kalınamayacağını ve kısa sürede hükümet kurulmasını zorunlu kılıyor. Çünkü yarını belirsiz olan tüketim, üretim ve yatırım yapamaz.

        Seçim döneminde ekonomi sahipsiz kaldı. Seçim sonucunda partiler arası işbirliği gecikir ve bu nedenle hükümet kurulamazsa ekonomi belirsiz ortamda uzun süre sahipsiz kalmaya devam ederse bunun sonucunda durgunluk daha da derinleşir.

        Bu kaygılarla TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 8 sivil toplum kuruluşu (TESK, TZOB, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TİSK VE TOBB) adına yaptığı açıklamada, “Sandıktan koalisyon tablosu, yani uzlaşma mesajı çıkmıştır. Erken seçim çözüm değildir, vakit kaybettirir” dedi.

        Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki 8 sivil toplum örgütü, parlamentoda temsil edilen 4 partiyi ziyaret ederek koalisyon kurulmasına ilişkin görüş ve değerlendirmelerini sundular.

        Ayrıca Cansen Başaran Symes başkanlığındaki TÜSİAD heyeti de aynı şekilde 4 partiyi ziyaret ederek, “zaman kaybetmeden hızla uzlaşın koalisyon hükümeti kurulsun...” mesajını iletti.

        HALK NE BEKLİYOR?

        Vatandaş yüzde 40 oyla AK Parti’yi birinci parti seçti ve 13 yıllık iktidar partisinin bu kez de koalisyon içinde görevini sürdürmesini istiyor. Kılıçdaroğlu’nun “koalisyonu yüzde 60’lık blok oluştursun” politikası hem gerçekçi, hem de uygulanabilir değildir.

        Öte yandan seçime katılan partiler, özellikle de CHP emekli, işçi ve çiftçiler için gelir artırıcı vaatlerde bulundular.

        Yatırım, üretim ve ihracat yapanlar, verilen sözler bağlamında sorunlarının çözülmesini bekliyorlar.

        Bu arada seçim öncesi “gelir yetersizliği”ne bağlı olarak meydana gelen talep daralması ekonominin yavaşlamasına neden oldu. Alt gelir gruplarının gelirlerinde artış sağlanmadan daralma giderilemez, piyasada canlanma gerçekleşemez.

        Vatandaş seçimin geride kaldığını, bundan sonra özgürlük, güvenlik, adalet, iş ve aş istiyor.

        2015 yılı belirsizlik içinde geçer, ekonomik bakımdan kayıp bir yıl olursa üretim, yatırım ve istihdam azalır, işsizlik, yoksulluk ve umutsuzluk artar, bunun faturasını da hepimiz öderiz.

        Sonuç olarak:

        Yönetim boşluk kaldırmaz, tek çözüm uzlaşarak ortak yönetimi inşa etmektir.

        Diğer Yazılar