Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demokrasinin en önemli güvencesi; güçlü, halka gelecek ve umut vaat eden, iktidar olmaya hazır bir Ana Muhalefetin varlığı olmalıdır.

        İktidar partisini kontrol edecek, denetleyecek, daha iyi iş yapmaya yöneltecek, teşvik edecek, bu arada vatandaşın önüne geleceğine ilişkin uygulanabilir projeler koyabilecek parti CHP olmalıydı.

        Oysa; bu işlevi yerine getirebilecek bir CHP yok. Bunun nedeni de CHP’nin liderlik sorunudur ve “kötü” yönetilmesi, umut verememesi sorunudur.

        Ne yazık ki CHP; bugünkü yönetim tarzıyla iktidar olamayacağını çok net ve anlaşılır bir biçimde ortaya koymuştur.

        2 milletvekili fazla çıkarmasını ülkemizin içinden geçtiği olağanüstü olumsuz koşullarda bile yüzde 25 oy oranına saplanıp kalmasını savunma gerekçesi yapan, başarıymış gibi sunmaya çalışan CHP, iktidar olabilir mi, vatandaşa parlak bir gelecek umudu verebilir mi?

        Kendi içine kapanan, toplumla iletişim kanalları tıkalı, projesi ve geleceğe dönük hikayesi olmayan, kendisini ülke koşullarına ve küresel gerçeklere göre yenileyemeyen CHP; seçmeni AK Parti’ye itmektedir.

        Demokrasinin ve siyasi partilerin fidanlığı, geleceği gençlerdir. CHP’nin dinamik, güçlü, sürükleyici bir gençlik kollarının olduğu söylenebilir mi?

        Demokrasinin, toplumun ve siyasi partilerin aydınlık yüzü kadınlardır. CHP’nin özendirilen, güçlendirilen bir kadın kollarının varlığından söz edebilir miyiz?

        Her iki soruya da verebileceğimiz cevap “hayır”dır. Bu “olumsuz” cevabın nedeni CHP’nin “kötü” yönetilmesi, “liderlik” ve “yönetim” sorunu yaşamasıdır.

        Sebebi ortadan kaldırmadan sağlıklı bir sonuç elde edemeyiz.

        MUHALEFET SORUNU VAR

        CHP; bugünkü liderlik ve yönetim yapısıyla halka güven veremiyor.

        CHP değişime “kapalı” olduğu; hücrelerini yenileyemediği, geleceği doğru okuyamadığı, politika ve proje üretemediği, halka istikrar ve güven vaat edemediği sürece iktidar alternatifi olamaz.

        AK Parti 1 Kasım’da dördüncü kez “ezici” bir çoğunlukla iktidar oldu. Normal koşullarda 13 yıldır iktidarını sürdüren bir partinin büyük bir oranda yıpranması gerekirdi, oysa; tersine güçlendi, halktan 4 yıl daha “iktidar vizesi” aldı. Bunun nedeni; CHP’nin ve muhalefetin yetersizliğidir.

        Türkiye’de, öncelikle iktidar değil; muhalefet sorunu var. AK Parti; etkili, güçlü bir muhalefetin yokluğundan yararlanıyor.

        Halk; istikrar, güven, refah, iş ve aş istiyor, oysa; bunları sağlama konusunda CHP güven veremiyor, inandırıcı olamıyor.

        Halkta hakim olan duygu ve düşünce; CHP’nin istikrarı ve güveni sağlayamayacağı, sofradaki ekmeğin dilimini artıramayacağı, çocuğuna iş imkanı yaratamayacağı endişesi ve korkusudur.

        CHP’nin bugünkü yönetim kadrosunun ve anlayışının oluşturduğu korku; bugünkü maddi gelirimizi de kaybedebiliriz, istikrarı hiç yakalayamayız korkusudur.

        AK Parti’nin dördüncü kez “ezici” çoğunlukla iktidar olmasının sırrı da buradadır.

        Sonuç olarak: CHP; kan değişimini sağlamalı, hücrelerini acilen yenilemelidir.

        Diğer Yazılar