Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tosya ve Gemerek’te iki yerel mahkemenin asıl mahkeme olan Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “Olağanüstü Tüzük kurultayının toplanması kararı”nı “ihtiyati tedbir” yoluyla durdurması; 15 Mayıs’ta MHP Olağanüstü Tüzük kurultayının toplanıp toplanmayacağı sorusunu ağırlıklı bir biçimde gündeme taşımıştır.

        Başlayan bu yeni süreçte MHP Genel Merkezi “Olağanüstü kurultay toplanamaz” derken muhalefet, “Tosya ve Gemerek mahkemelerinin kararı yok hükmündedir. CMK’nın 390. maddesi’ne göre geçerli karar; Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıdır” görüşünü savundu.

        Bu arada; MHP Genel Merkezi, “Çağrı heyetinin olağanüstü kurultay kararı korsan girişimdir” iddiasıyla İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara Valiliği ve Akyurt Kaymakamlığı’na başvuruda bulunarak “tedbir” alınmasını istedi.

        Buna karşılık Çağrı Heyeti “15 Mayıs’ta Olağanüstü Tüzük Kurultayı toplanacaktır” kararını teyit etti.

        Bu gelişmeler olurken Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, “Yargıtay işi uzatmadan toplanarak 15 Mayıs’tan önce kararını versin” dedi.

        İZMİR BELİRLEYECEK

        Öte yandan; yıllardır hazırlayıp sunduğum Ege TV’deki “Mercek” programına konuk olan MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer de, “Tosya ve Gemerek mahkemelerinin kararları yok hükmündedir.

        Genel Merkez bazı il ve ilçe teşkilatlarını fesh etti. İl ve ilçe başkanları mahkemeye başvurarak geri dönebilir. Genel Başkan adayları 549 imza topladı.

        Olağanüstü kurultayda 1000 delege aynı doğrultuda oy kullanacak.

        Ülkücü irade ve halk; olağanüstü kurultay istiyor” diyerek muhalefetin geri dönülmez yolda olduğunun altını çizdi.

        Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, “Bizim başarıp başarmayacağımızın ölçüsü; 7 Mayıs’ta, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağımız açık hava toplantısı olacaktır. Çünkü orada millet olacak. Bu sefer, bana bir şans verin” dedi.

        Akşener, özetle şunları söyledi:

        “Hiçbir güç, MHP’yi AK Parti’nin arka bahçesi yapamayacak, buna izin vermeyeceğiz. Medya, Başbakan, Adalet Bakanı MHP’nin içişlerine karışıyor. Bunu ayıplıyorum, siyasi nezakete aykırı buluyorum. Biz parti içi kavga yapmıyoruz. Demokratik hak mücadelesi yapıyoruz.”

        Akşener; bu arada, Gemerek hakiminin 2006-2007’de MHP’nin Ankara İl Başkanlığı’nda disiplin kurulu üyesi olarak görev yaptığı, genel merkezle birlikte hareket ettiği, yetki gaspı yaptığı ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle HSYK’ya suç duyurusunda bulundu.

        MİTİNG COŞKULUYDU

        MHP’nin il ve ilçe teşkilatlarını ziyareti sürdüren Akşener; Afyon’da yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı Başkan olmak istiyor. Bunun için MHP’nin baraj altında kalması gerekiyor. Her şey başkanlığa göre planlanıyor. Olağanüstü kurultay olmazsa; Ağustos’ta erken seçime gidilecek” diye konuştu.

        Sonrasında İzmir’de de aradığını buldu. İzmir, Meral Akşener’e “evet” dedi.

        Seçim ortamı olmamasına rağmen Gündoğdu Meydanı’nda binlerce kişi bir şölen havasında Akşener’i coşkuyla karşıladı.

        Akşener, yaptığı konuşmada, “15 Mayıs’ta olağanüstü kurultay toplanacak. Ankara’da hakimler var.

        Hukuka uygun karar verecekler. Kurultaydan sonra MHP iktidara yürüyecek” dedi.

        Sonuç olarak: Demokratik hak arama mücadelesi; MHP’yi siyasetin ilgi odağı haline getirdi.

        Diğer Yazılar