Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası festivaller, yörenin tarihi, turistik, kültürel, ekonomik, tarımsal ve doğal potansiyelinin, zenginliğinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasında en etkili araçlardan biridir.

        Festivaller; aynı zamanda bölge halkının sosyal etkileşiminde, iletişiminde ve ekonomik hareketlilikte de önemli rol oynayan organizasyonlardır.

        Bu bağlamda; Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın girişimi ve öncülüğünde başlayan, bu yıl da ikincisi yapılan “Urla Uluslararası Enginar Festivali”; coşku ve heyecan dolu bir şölen havasında geçti; Urla’nın da iç ve dış tanıtımına ciddi ölçüde katkı sağladı.

        Başından sonuna festivalin organizasyonu tam bir uyum ve başarı hikayesi olmuştur. “Alaçatı Ot Festivali”ndeki eksikliklerin, aksaklıkların ve kargaşanın hiçbiri “2.Uluslararası Urla Enginar Festivali”nde yaşanmadı.

        Festival; uluslararası standartta ve profesyonel anlayışla planlanıp gerçekleştirildi.

        İlkine 50 bin kişinin katıldığı “Uluslararası Enginar Festivali”ne bu yıl, İzmir’den, Ege’den ve Türkiye’nin her yerinden 100 binden fazla katılım gerçekleşti.

        Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan “tadım atölyeleri”nde Fransa’dan, Belçika’dan, Fas’tan, Letonya’dan gurmeler, mutfak şefleri ve Türk mutfak şefleri enginarın turşusundan tatlısına kadar tüm seçenekleri ziyaretçilere tattırdılar.

        SİBEL UYAR’LA URLA

        3 gün süren festival’de enginarı tarladan sofraya getiren çiftçiler at üzerinde ve traktörlerinde enginarı taşıyarak katılımcılara çiçek atması; görülmeye değer coşkulu bir tabloydu.

        İki yıldır, Urla’da doğup büyümesinin, sorunlarını bilmesinin ve yaşanmasının birikimiyle başaralı ve geniş ufuklu bir belediye başkanı profili çizen Sibel Uyar; Ulusal ve Uluslararası düzeyde, özellikle “Uluslararası Enginar Festivali”yle Urla’nın kültürde, sanatta, turizmde tanıtımına, kabuğunu kırmasına, dışa açılmasına önemli bir katkı sağlamıştır.

        Eski çağlardan beri kralların sofrasını süsleyen, sağlımıza yararları saymakla bitmeyen Enginar; üreticinin geçim kaynağı, Urla’nın zenginliği ve turizm değerlerinden de biridir.

        Festivalde üreticinin “bayram havası” yaşamasını, emeğinin karşılığını almasının yarattığı mutluluğunu gözlemledim.

        Önceki yıllar, ürettiğimiz enginarı satamıyorduk. İki yıldır emeğimizin karşılığını alıyoruz. Enginar üretiminde geçen yıla oranla %30-40 oranında bir artış olduğunu belirten üretici Bülent Karabin; Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Bilkent Üniversitelerinde 2 oğlumu bu sayede okutabiliyorum. Enginarı doğrudan üreticiden tüketiciye satma olanağı bulduk. Sorunlarımızı ve beklentilerimizi bilen belediye başkanımız Sibel Uyar; bize ürünümüzü pazarlama imkanını sağladı” sözleriyle memnuniyetlerini dile getirdiler.

        2.Urla Enginar Festivali” aynı zamanda bize; halkına hizmet aşkı besleyen, doğup büyüdüğü yörenin tüm değerleriyle özdeşleşen, sınırlı olanaklarla belediye başkanlığı yaptığı Urla’yı dünyaya açan Sibel Uyar’ın “başarı öyküsü”nü de anlatmış oldu.

        Sonuç olarak: Belediye Başkanı Sibel Uyar; 2.Uluslararası Enginar Festivaliyle Urla’yı dünya turizm ligine taşıyor.

        Diğer Yazılar