Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gebze-Orhangazi-İzmir Projesi’nin en önemli bölümünü oluşturan Gebz e-TEM Kavşağı ile Gemlik Kavşağı arası otoyol ve Osmangazi Köprüsü tamamlanarak hizmete açıldı. Köprünün geçiş ücreti 88.75 TL olarak belirlendi.

        Osmangazi Köprüsü’nün açılışı ile ilk aşamada mesafe 78 km azalırken, İstanbul-İzmir arası zaman olarak da 1,5 saat daha kısalıyor.

        Ancak; köprüyü de içine alan İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi tamamlandığında İstanbul’la İzmir arasındaki mesafe 3,5 saate inmiş olacak.

        MARKA KENTLER

        Böylece; Dünya’nın 2 marka şehri İstanbul’la İzmir komşu olacak.

        Osmangazi Köprüsü’nün alternatifi olan feribotla İzmit Körfezi 45-60 dakika arasında geçilirken geçiş süresi; köprüyle 4 dakikaya inecek.

        Bu arada; yıl sonuna kadar Gemlik-Bursa arası 25 km’lik bölüm ile Kemalpaşa-İzmir-Bornova arasındaki 20 km’lik bölüm hizmete açılacak.

        Böylece; otoyol ağı uzamış olacak. Proje bitince İstanbul-İzmir arasında, şehir trafiğine fazla bulaşmadan az yoğunluklu bir trafikte yolculuk yapılabilecek.

        Öte yandan; bu yolculuk, otoban ve ışıklara takılmadan yolculuk yapılması anlamına gelecek.

        Ayrıca; tüneller ve otoyollarla yol genişliği 6 şeride çıkacak ve yeni yollar yüzde 50 oranında genişleyecek.

        İstanbul-İzmir otoyol projesi’nin 384 km’si otoyol, 43 km’si de bağlantı yolu olmak üzere toplam 427 km’lik mesafe oluşturacak.

        İstanbul-İzmir Otoyol Projesi İzmir’in ve Ege’nin Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal gelişmesine, sanayileşmesine, tarımsal üretiminin artmasına, sağlıklı kentleşmesine ve turizmde sıçrama yapmasına önemli katkı sağlayacaktır.

        2 YAKA BULUŞUYOR

        Bu arada; proje, İzmit Körfezi’nin iki yakasını birbiriyle kavuşturduğu gibi, İstanbul-İzmir gibi iki dünya şehrini de birbirine daha çok yaklaştıracaktır.

        İzmir; şimdiden bu ulaşım olanağını fırsata dönüştürecek hazırlıklara başlamalı; Kamu Kurumları, Belediyeler, yatırımcı kuruluşlar, sivil toplum örgütleri bir koordinasyon ve işbirliği içinde “bir gelecek vizyonu” oluşturmalıdır.

        Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için “35 İzmir 35 Proje” hedefi ve bu konudaki uygulamalar, İzmir’in her alanda elinde bulunan potansiyelinin artmasında, üretimde, ihracatta, turizmde yeniden yıldızlaşmasına uygun bir ortam hazırlayacaktır.

        BİLİNEN İLGİ

        Binali Yıldırım’ın İzmir’e olan ilgisi hepimizce bilinmektedir.

        İzmir Milletvekili Yıldırım’ın Başbakan olması, İzmir’le ilgili hazırladığı ve bir bölümünü uygulamaya koyduğu projelerin bitirilmesi, ulaşımda olduğu gibi tarımda ve turizmde de sıçrama yapma konusunda, ihracatın ve sanayi üretiminin artmasında İzmir açısından son derece önemli bir şans olarak değerlendirilmelidir.

        Güç birliği ve dayanışma anlayışı içerisinde, İzmir’i geleceğe hazırlamada hepimiz bir ortak payda da buluşarak “Her şey İzmir için” yolculuğuna hazırlanmalıyız.

        Sonuç olarak:

        Köprü, yol, ulaşım önemlidir. Ancak; bu yapılanları değerlendirerek fırsata dönüştürmek çok daha önemlidir.

        Diğer Yazılar