Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası fuarlar; ekonomik ve ticari niteliğinin yanında sosyal, kültürel, turistik, politik ve tanıtım özelliği de olan çok boyutlu bir etkinliktir.

        Ülkeler; fuarları en etkili bir tanıtım aracı olarak kullanmaya, mutfağından müzelerine, turizm zenginliğinden kültürel çeşitliliğine, tarihi varlığından demokratik gelişmişliğine, halkının konuk severliğinden ve hoşgörüsünden toplam gelişmişlik düzeyine kadar tüm potansiyelini en iyi şekilde sergilemeye özen gösterirler.

        Oysa; Türkiye’nin ilk ve tek 85 yıllık İzmir Enternasyonel Fuar’ının olanaklarından yeterince yararlandığını söylemek pek mümkün değildir.

        Özellikle; iç politik gerekçeler, İzmir Enternasyonel Fuar’ına devlet ve hükümet, Ana Muhalefet düzeyinde, siyasi partiler bağlamında yeterli ilginin gösterilmesini engelliyor.

        Bu durum da; fuardan istenilen “fayda”yı sağlayamamak sonucunu doğuruyor.

        Halbuki; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın İzmir Enternasyonel Fuar’ının açılışına katılmaları, ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu süreçte yurtiçi ve yurtdışına, geniş çerçeveli mesajlar vermeleri, ülkemizin ve İzmir’in iç ve dış tanıtımına “düşük maliyet”le çok önemli katkı sağlar.

        Bu arada; zaman zaman bir ilçe belediyesinin “park açılışı” davetine katılan CHP Genel Başkanı, İzmir Milletvekili Kılıçdaroğlu’nun, 2004 yılından bu tarafa CHP’li belediye tarafından yönetilen İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ve İzmir’in, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olan İzmir Enternasyonel Fuar’ının açılışına katılmamasını izah etmek hiç de kolay olmasa gerek. Kaldı ki; İzmir’de CHP içindeki gelişmelerin Kılıçdaroğlu’nu Fuarın açılışına katılmaktan caydırması ise akılla açıklanamaz.

        Unutulmamalıdır ki; 70’li -80’li yıllarda uluslararası İzmir Fuar’ının açılışına Başbakan düzeyinde ve çok sayıda bakanın, siyasetçinin katılımı hem açılışı çok daha anlamlı kılmış, hem de olaya öncelikli haber-yorum niteliği kazandırmış, ülkemizin iç ve dış tanıtımına önemli katkı sağlamıştı.

        İNOVASYON TEMALI FUAR

        • İEF Folkart’ın katkılarıyla adeta küllerinden yeniden doğuyor... Geçen yıl bunun sinyalleri verilmeye başlanmış, hepimizin şikayetçi olduğu ana artellerdeki kalabalık, işporta ortadan kaldırılmış ve böylece ziyaretçiler rahat rahat gezebilmişti.

        Manisa’nın onur konuğu, Malezya’nın partner ülke, Folkart’ın da “ana sponsor” olduğu 85.İzmir Enternasyonel Fuarı; bu yıl inovasyon temalı ve kültür-sanat ağırlıklı bir kimliğe bürünmüş oldu.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu; fuarla ilgili bilgi verirken “uzun süre konuşulacak, hafızalardan silinmeyecek bir fuar hazırlamaya çalıştık” diyerek özetlediği, 85.İzmir Enternasyonel Fuar’ının “ana sponsor”u Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak; İzmir’e katkılarını anlatırken “İzmir Enternasyonel Fuar’ına bu yıl ana sponsor olmaktan mutluluk duyduğunu” söylüyor.

        Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediye’nin kurduğu “Belediye sokağı”nda belediyenin yatırımları, projeleri interaktif yöntemle tanıtılıyor. Yıllardır yoğun ilgi gören “Atam Yanımda” uygulaması, bu yıl da en çok ziyaret edilen alanlardan biri oluyor.

        Bu yıl fuar içerisinde attığınız her adımda bir etkinlik karşınıza çıkıyor... Ajda Pekkan, Sertap Erener, Edip Akbayram ve pek çok sanatçı ziyaretçilere müzik ziyafeti sunuyor, tiyatro gösterileri ziyaretçileri cıvıl cıvıl 1970’li yılların coşkusunu, heyecanını yaşatıyor.

        Sonuç olarak: İzmir Enternasyonel Fuar’ından ülkemizin iç ve dış tanıtımı bağlamında daha çok yararlanmak için devlet çapında katkı sağlamalıyız.

        Diğer Yazılar