Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İster inşaat sektöründe, isterse tarımda, sanayide, turizm sektöründe olsun, yatırım yapan, üreten, istihdam alanı açan ve ekonomiye katma değer yaratan iş adamları, girişimciler toplumun ortak değerleridir.

        Kamu sektörü ve özel sektör birbirini destekleyerek, basının ve sivil toplum örgütlerinin de özendirilmesiyle ülkenin kalkınmasını, ekonominin büyümesini, eğitim ve kültür düzeyinin yükselmesini sağlarlar.

        Bu birliktelik; aynı zamanda siyasi ve ekonomik istikrara giden, kapsayıcı ve kaliteli büyümenin, ileri teknoloji üretiminin ve kullanımının da yolunu açar. Girişimcilerin ve genel olarak insanların en hayırlısı; ülkesine ve insanlığa faydalı işler yapandır.

        Eğitimi, sanatı, kültürü desteklemek, ülkenin tanıtımı ve atıl duran turizm potansiyelini harekete geçirmek için proje hazırlamak, ya da hazırlanan projelere katkı vermek; ülkenin gelişmesine, kalkınmasına ve toplumsal düzeyin yükselmesine hizmet etmek demektir. Sanayi, turizm, tarım, kentleşme alanlarında İzmir'e yatırım yapmak, istihdam alanı açmak isteyen girişimcileri özendirme konusunda basına ve sivil toplum örgütlerine de önemli görevler düşmektedir.

        LAF DEĞİL İŞ ÜRETEN!

        Başbakan Binali Yıldırım'ın genel anlamda ve siyasi zeminde söylediği gibi İzmir'in "laf üstüne laf koyana değil; taş üstüne taş koyana ihtiyacı var." Bu söze en güzel örneklerden biri de iş adamı Mesut Sancak'ın İzmir'e koyduğu taşlardır.

        Bu bağlamda; birbirinden farklı projelerde İzmir'in güzelleşmesine ve kentsel estetiğine katkı veren ve bugünkü mevcut yatırımlarıyla 750 kişiye istihdam yaratan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, İş adamı Mesut Sancak, "Biz, İzmir'i ve çevresini çok önemsiyoruz. İzmir'den kazandığımızı yine İzmir'e harcayarak güzel şehrimize değer katmak istiyoruz" diyor. İş adamı Sancak'ın bugüne kadar İzmir'de gerçekleştirdiği ve uygulama aşamasında olan 11 projenin toplam yatırım değeri 5 Milyar TL'dir.

        İş adamı Sancak; sadece İzmir'in kentleşmesi ve kentsel estetiği için seçenekli projeleri hazırlayıp uygulamakla kalmıyor, aynı zamanda da kültür, sanat, eğitim, sağlık ve turizm alanlarındaki projeleri destekliyor, sponsorluk hizmeti de veriyor.

        Sancak; "Bu faaliyetler için amacımız; saygı ortamında İzmirliler ile ortak akılda birleşmek, İzmir için İzmir ile ortak hareket etmektir" şeklinde konuşuyor.

        Kurumsal ve sosyal sorumluluk kapsamında desteklenen projeler;

        DESTEKLENEN PROJELER

        - Fikir babalığını Gazeteci Erol Yaraş'ın yaptığı, akademisyenlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Haseki'nin destek verdiği Çeşme Ildır Körfezi'nin, Çeşme'nin 4 mevsim turizm çekim merkezi olmasını sağlayacak "özel çevre koruma bölgesi" ilan edilmesi,

        - İzmir 85. Enternasyonel Fuarı,

        - Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Vakfı (TİKVAK),

        - Bu Bayram Bir çocuk da sen giydir projesi,

        - Bayraklı Kaymakamlığı'nın sevgi çiçekleri projesi,

        - Çeşme Uluslararası Voleybol Turnuvası,

        - Kasım ayında düzenlenecek Çeşme Optiweek,

        - İzmir Amerikan Koleji'nin Moodys 2016 etkinlikleri,

        - Devlet Senfoni Orkestrası'nın konser sezona Ana Sponsoru,

        - Kültür ve Sanat faaliyetlerin desteklenmesi,

        Sonuç olarak: Halktan aldığını halka vermek; kültüre, sanata, eğitime katkı sağlamak; insanlığa yapılan en değerli hizmettir.

        Diğer Yazılar