Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bölücü terör örgütü PKK’nın İstanbul Beşiktaş’daki bombalı insanlık dışı hain saldırısıyla 38’i polis, 6’sı da sivil olmak üzere 44 canımızı şehit verdik. 160 yurttaşımız da yaralandı. İçimiz kanadı, yüreğimiz dağlandı.

        Yasımız büyük, yaramız derin.

        Toplumun her kesiminden işçisiyle memuruyla, çalışanıyla işvereniyle, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle 10 binlerce kişi olay yerine akın ederek terörü protesto ettiler, lanetlediler.

        Beşiktaş Belediyesi saldırının olduğu yere “şehitler tepesi” ismini verdi, “Şehitler Abidesi” dikilecek. Aslında, ulus olarak sergilenen bu tepki; milli dayanışmayı, uyanışı ve dirilişi gösteriyor.

        Bilindiği gibi, terörün amacı; toplumu moralsiz, güvensiz, umutsuz ve huzursuz kılarak kaos’a, çaresizliğe, kargaşaya ve paniğe sürüklemektir.

        Gelinen noktada terörle mücadelenin sonuç alıcı, en etkili yolu; birlik-beraberlik içinde dirençli olmak, yılgınlığa kapılmadan koşulsuz olarak devletimize güvenip destek vermektir.

        Bu arada; bazı kesimlerce ileri sürüldüğü gibi terör; hükümeti düşürmeyi, Başkanlık sistemini önlemeyi, siyasi partileri yıpratmayı hedeflemiyor. Terör; doğrudan doğruya ulusumuzun birliğini, ülkemizin bütünlüğünü, devletimizin ve bayrağımızın tekliğini, huzurumuzu, güvenliğimizi ve geleceğimizi hedef alıyor.

        Teröre iç politika anlayışıyla mazeret üretmek yerine hükümetiyle, siyasi partileriyle, medyasıyla, sivil toplumuyla, topyekun bir mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeliyiz.

        BÜTÜNLEŞME GÜNÜ

        Gün; ayrışma, bölünme değil; dayanışma, birlik-beraberlik günüdür.

        Dayanışma ruhumuzu güçlendirelim. Sosyal medyada terörü destekleyenleri, terörden medet umanları, şiddetle ve nefretle kınayalım.

        Terörün geleceğimizi karartmasına, hayatımıza “ipotek” koymasına izin vermeyelim.

        Terör; bir yandan canımızı alıyor, sevdiklerimizi bizden koparıyor, yüreğimizi dağlıyor, evlere ateş düşürüyor, kadınları dul, çocukları yetim bırakıyor, sevdiklerini birbirinden ayırıyor, öte yandan da; demokrasi, hukuk, özgürlük ve barış ortamını bombalıyor. Terör tek kelime ile insanlık suçu işliyor. Ayrışmayalım, bölünmeyelim, tam tersine bütünleşelim; sakin, sağduyulu ve hukukun içinde kalarak mücadele edelim. Türkiye’yi biran önce “güvenlik riski” olan ülke konumundan çıkaralım.

        Sonuç olarak: Hiçbir siyasi amaç; insan yaşamı kadar kutsal ve değerli değildir.

        Diğer Yazılar