Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz FETÖ’nün “hain” darbe girişiminden sonra İzmir’de 9 üniversitenin 3’ünün kapısına OHAL kapsamındaki ilk KHK ile kilit vuruldu.

        Kapatılan üniversitelerden biri de 2009’da öğrenci alarak eğitime başlayan Menemen-Seyrek’teki 8 bin öğrencisi, bin çalışanı ve yüz dönümü aşkın alan üzerine kurulu İzmir’in Kuzey’inde eğitim veren Gediz Üniversitesi’ydi.

        Üniversite; bir şehrin, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesini, kalkınmasını sağlayan, yaşamını renklendirip canlandıran insan ve toplum odaklı en önemli yatırım olup, aydınlığın da “yol haritası”dır.

        Gediz Üniversitesi’yle hem mahalle olarak Seyrek’in, hem de Menemen’in ve bölgenin kaderi değişmeye başlamıştı.

        Gediz Üniversitesi; Ege-Koop’un 2 bin bahçeli konuttan oluşan Villakent projesinden sonra bölgedeki en büyük yatırımdı.

        YALNIZ KALMAMALI

        Kapatılan üniversitelerin yerine Başbakan Binali Yıldırım’ın desteğiyle TBMM’de gurubu bulunan siyasi partilerin uzlaşması ile İzmir’de İzmir Bakırçay ve İzmir Demokrasi Üniversiteleri olmak üzere iki devlet üniversitesi kuruldu. Böylece İzmir’de Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden sonra iki devlet üniversitesi daha eklendi.

        Ancak, ne var ki; İzmir Üniversitesi’nin yerine kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin rektörünün atanmış olmasına rağmen, İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin kuruluşu kağıt üzerinde kaldı ve her nedense üniversiteye rektör atanamadı.

        Gediz Üniversitesi’nin amfileri, derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi, sosyal tesisleri ve yenilenebilir enerji sistemi çürümeye terk edildi.

        Bu süreç devam ederken Menemen halkı; kendisine öncülük eden, “sorun çözme kapasitesi” yüksek, toplumsal ve insani ilişkileri güçlü, yatırımcıların önünü açan ve Menemen’i bölgenin cazibe merkezi, parlayan yıldızı haline dönüştüren Belediye Başkanı Tahir Şahin’in öncülüğünde, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ile birlikte Seyrek’teki üniversite kampüsünün önünde bir araya gelerek İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin kapatılan Gediz Üniversitesi Kampüsü’nde eğitime başlaması için “toplumsal talep”e dönüştürerek Hükümet’ten yardım istediler.

        İzmir halkı; Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere, aynı zamanda, İzmir Milletvekili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm İzmir Milletvekillerinin İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin Seyrek’te hazır olan üniversite kampüsünde zaman yitirmeden eğitime başlaması için desteğini bekliyor.

        Sonuç olarak: İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin eğitime başlaması için İzmir’de sorumlu olan herkesi bu mücadelede Tahir Şahin’i yalnız bırakmamaya davet ediyorum.

        Diğer Yazılar