Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; sorun üreten değil, sorun çözme kapasitesi yüksek, “halk için halkla beraber” yönetim anlayışının sosyal belediyecilik zemininde ülkemizdeki en seçkin örneğidir.

        Sorun çözmeye “odaklı” olmanın yanında belediyenin kapısını ayrım yapmadan herkese açan, her isteyenle görüşüp derdini dinleyen, gelen misafirlerine kendi ailesi gibi bakan Şahin; “toplumcu belediyecilik öğretisi”nin de gereği olarak yoksula, hastaya, çaresize, öksüze, engelliye, şehit ailesine kollarını açıp dertlerine olanaklar ölçüsünde “derman” oluyor.

        Bu risk alma, sorun çözme, ön açma, önderlik etme ve vizyoner olma özelliğinden dolayı Şahin; 1999’da % 23’le Belediye Başkanı olurken son seçimde oyunu %43’e yükseltti. Bu arada; Başkan Tahir Şahin; 16 Nisan Anayasa Referandumda da Menemen halkının %67.5’inin “HAYIR” demesinde en büyük pay sahibi oldu.

        Girişimcinin önünü açma konusunda “risk yüklenen” belediye başkanına örnek arasak; aklımıza gelen ilk isimlerden biridir Tahir Şahin...

        EĞİTİM, KÜLTÜR VE TARIM

        2015 TUİK verilerine baktığımızda İzmir 1.1 oranında büyürken Menemen 5.59 büyümüştür diyen Tahir Şahin, Menemen’i “ilgi odağı, marka kent” yapmak için tüm olanakları zorluyor.

        Bu bağlamda; nüfusunun %75’i tarım ve hayvancılıkla uğraşan Menemen’de tarımsal kalkınmaya katkı sağlamak, çiftçimizi yeni teknolojilerle ve tarım ekipmanlarıyla tanıştırmak, ufkunu açmak amacıyla Ege’nin Kuzeyi Menemen’de ilk kez “Tarım ve Hayvancılık Fuarı”nı düzenledi. Fuara 163 firma katıldı, 4 günde 30 binin üzerinde çiftçi fuarı ziyaret etti.

        Öte yandan; İzmir’de ilk şehir tiyatrosu Menemen’de kuruluyor. 9 yıldır Menemen Belediyesi’nin düzenlediği “İNADINA TİYATRO FESTİVALİ”ne bu yıl 11-13 Nisan tarihlerinde 15 tiyatro topluluğu katıldı.

        Ayrıca; Menemen’de mobilya fuarı organizasyonu gerçekleştirildi.

        Sonuç olarak: Tahir Şahin, tüm enerjisini yatırımcıları Menemen’e çekmek, Menemen’i ekonomik, sosyal ve kültürel cazibe merkezi yapmak için 18 yıldır İlçe Belediye Başkanı olarak yoğun çaba harcıyor.

        Diğer Yazılar