Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’in Çiğli ilçesinde minik Alperen’in 8 saat kreşin servis minibüsünde kemeri bağlı olarak unutulması sonucu ölümü; ihmal, kaza, ya da başka bir nedenle açıklanamaz. Alperen yavrumuzun ölümü kaza, ihmal değil; tek kelime ile “cinayet”tir. Sadece İzmir, Çiğli değil; bütün Türkiye anne-baba sevgisi dışında dünyanın hiçbir nimetinden henüz yararlanamadan aramızdan ayrılan, kimbilir ne kadar güzellikleri yaşayacağı dünyamızın tadını almadan veda eden Alperen’e ağladı. Gerçekten de; insanım diyen herkesin yüreğini dağladı.

        Alperen’in “sorumsuzluk”, “ihmal”, “denetimsizlik”, “nemelazımcılık” sonucu bu acı ölümü...

        Bu acıyı Alperen yavrumuza, anne-babalara yaşatanları lanetliyorum. Sadece lanetlemek yetmez, bu acıyı yaşatanlar “en ağır” bir şekilde “ibret” olacak biçimde cezalandırılmalıdırlar. Bu da yetmez; birer parçamız olan yavrularımızı “emanet” ettiğimiz servis araçlarını, anaokullarını denetlemeyen yetkili ve sorumlular da idari ve adli açıdan mutlaka cezalandırılmalıdırlar.

        Alperen’i hayattan koparan yürek burkan bu acı ölüme neden olanların hiçbir şekilde elini-kolunu sallayarak toplum içinde dolaşmalarına izin verilmemelidir. Bu arada; servis şöförünün kreş sahibinin eşi olması, servisin “korsan” olduğunun açıklanması ve silinen kamera kayıtlarının kreş sahibinin evinde bulunması, Alperen’in kreşin kayıtlı öğrencisi olmaması; ihmaller zincirinin birer halkasıdır.

        İHMALLER ZİNCİRİ

        Okulun süresiz olarak kapatılması, kreş sahibinin ve servis şöförünün tutuklanması; ilk önlem olabilir, ancak; kamu vicdanını tatmin etmez, yanan yürekleri soğutmaz. Alperen’in servis aracında unutularak ölmesi yürek dağlayan akıl almaz türden bir felakettir. Türkiye’nin dört bir yanından katılan anaokulu öğretmen ve adaylarına düzenlediğimiz kapsamlı seminer ve eğitimler veren Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nun kurucusu ve eğitim konusunda hiçbir özveriden kaçınmayan biri olarak deneyimlerimin bana anlattığı; okul öncesi eğitimin çok dikkat, özen ve etkin denetimi zorunlu kıldığıdır. Anaokullarındaki denetimler üzülerek belirtmek istiyorum ki; esastan çok şekille ilgilenmek ve denetim yapıyormuş gibi olmaktan öteye geçmiyor. Bu arada; velilerin de anaokulu ve servislerin denetiminde etkin rol almaları; çocuklarının eğitim kalitesi, can güvenliği ve geleceği açısından yaşamsal önem taşımaktadır. Müfettiş raporu Alperen’in yürek sızlatan bu ölümünün denetimsizliğin ve ihmalin sonucu olduğunu göstermektedir.

        Sonuç olarak: Alperen bir kazaya mı, yoksa ihmalin ve denetimsizliğin sonucunda bir cinayete mi kurban gitti? Bir de siz karar verin...

        Diğer Yazılar