Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meral Akşener’in kurucusu ve Genel Başkanı olduğu “güneş” amblemli İYİ Parti; ülkemize, halkımıza ve demokrasiye hayırlı olsun.

        İlk izlenimim; İYİ Parti’nin Atatürkçü, “Anadolu muhafazakarlığı”nı benimseyen, milliyetçi, sivil demokrasiyi ve sosyal adaleti savunan, Özal’ın Anavatanı ile Demirel’in Adalet Partisi arasındaki bir çizgide konumlanacağıdır.

        Bu arada parti programından anlaşıldığı kadarıyla, İYİ Parti; çağdaş eğitimi ve sivil, özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı demokrasi ile hukuk devletini “temel felsefe” olarak benimsiyor.

        Öte yandan; Meral Akşener, kendisini ve İYİ Parti’yi “milli merkez”e oturtuyor, toplumun her kesimine mesaj veriyor, “yeni şeyler” söylüyor ve toplumun her kesimi bu “yeni oluşum”da kendinden bir şeyler buluyor.

        Denilebilir ki; Meral Akşener, toplumsal muhalefetin “siyasi sözcü”sü olarak ortaya çıkıyor.

        ULUPINAR’A EMANET...

        Araştırma kuruluşlarının basına da yansıyan anket sonuçlarına göre; İYİ Parti, yüzde 10’luk bir oy tabanı ve yüzde 19.5’luk da potansiyel oy oranıyla siyasi yaşamına başlıyor.

        Siyasetin sağından solundan, her cephesinden yeni isimler, “milli merkez”de konumlanan İYİ Parti’de 200 kişilik kurucular kurulunda yer alıyor.

        Bu arada; Akşener’in partiyi tanıtım konuşmasında, “Başbakan Akşener” sloganlarına karşılık “hayır Cumhurbaşkanı” diyerek MHP’den istifa edip İYİ Parti’nin kuruluşuna katılan milletvekillerinin ve Koray Aydın’ın isimlerini sayıp, “Musavat Başkan da benim Cumhurbaşkanı olmamı istiyor”dedi.

        Böylece; Akşener, İzmir siyasetinin şekillenmesinde Musavat Dervişoğlu’nu öne çıkarmış oldu. Musavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı seçildi.

        Bu arada; aynı zamanda Parti Kurucusu olan ve geniş bir siyasi deneyime sahip Yıldırım Ulupınar’ın İzmir İl Başkanı olarak görevlendirilmesi; İYİ Parti açısından sağlıklı ve güven verici bir adım olmuştur.

        Akşener, konuşmasında; “Hareketimiz Türkiye kucaklaşmasıdır. Türkiye’de siyasi iklimin değişmesine ihtiyaç var. Türkiye yorgundur, millet yorgundur, devlet yıpranmıştır” sözleriyle uygulanan bugünkü politikalara eleştiri getirdi. Bir başka önemli nokta da; kadınlara parti kurullarında yüzde 25 kontenjan ayrılması ve başkanlık divanında da 3 Genel Başkan Yardımcısı’nın kadın olması, kurucular kurulunda yer alanların büyük bölümünün önümüzdeki seçimlerde aday gösterilmemesi, Milletvekili Adaylarının partiye kayıtlı üyeler tarafından belirlenmesi, genel merkeze yüzde 5’e kadar kontenjan tanınması ve bu kontenjanın da 7’den fazla milletvekili çıkaran illerde kullanılması ve kontenjanların da ön sıralarda yer almayacak olması; İYİ Parti’ye ilgiyi artıracak, yeni isimlere politikada olanak sağlayacaktır.

        Sonuç olarak: Her başlangıç; yeni bir umuttur. İYİ Parti; ülkemize ve demokrasiye hayırlı olsun.

        Diğer Yazılar