Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dile kolay 41 yıllık yol ve kader arkadaşım Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı Ege Üniversitesi’nden “Üstün Hizmet Ödülü”yle ve alkışlarla ikinci kez emekliliğe uğurlandı.

        Benim gözümle Oğuzhan; bilim insanı, adam gibi adam, dost, arkadaş, meslektaş, ondan da öte hayat yolculuğunun uzun bir bölümünü birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşım. Oğuzhan; ayağım sürçtüğünde koluna girip destek alacağım yol arkadaşım.

        Oğuzhan Kavaklı; akademik dünyaya, basın mesleğine, gazeteci adaylarının eğitimine, basının güncel ve kronikleşmiş sorunlarının çözümüne, her kademesinde üye ve yönetici olarak görev aldığı basın meslek örgütlerinin etkinliğinin artırılmasına yaptığı katkılar nedeniyle, hakkında değil bir köşe yazısı, kitap yazılacak bir bilim insanı ve gazetecidir.

        Oğuzhan; fedakarlıktan kaçınmayan, tevazuyu yaşam tarzı olarak benimseyen, çalışkan, üretken, bilimi, insanlığı ve mesleki birikimini paylaşmaktan mutluluk duyan Türk Basını’nın seçkin isimlerinden biridir.Oğuzhan’la 1977-2001 yılları arasında Tercüman Gazetesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Merkez ve Şube Yönetimi ve Ege-Koop Danışma Kurulu’nda birlikte görev ve sorumluluk üstlendiğinde, paylaştığım her zaman dilimi benim için büyük bir kazanç olmuştur. Oğuzhan; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin sevgili hocası, ailesinin önderi, ihtiyaç duyduklarında sığınacakları güvenli limanı ve dostlarının, meslektaşlarının bilgi kaynağı ve zenginliğidir.

        ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ

        Sevgili Oğuzhan’a hiç yakışmayan bir sözcük “emeklilik” olsa gerek...

        Oğuzhan; yaşamının ve mesleğinin her alanında çalışmaya, üretmeye devam edecektir. Oğuzhan; “naif” kişiliğinin yanında inandığı tezi cesaretle savunan güçlü bir müzakereci, kararlı, etik değerleri önceleyen ve özgürlüğünden asla ödün vermeyen bir meslektaşımızdır.

        Basın sektörüne, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne, Basın İlan Kurumu ve akademik yaşama 51 yıl kesintisiz ve eksilmeyen bir enerji ve heyecanla hizmet veren Oğuzhan, yetiştirdiği öğrencilerle de basına çok değerli “insan kaynağı” kazandırdı.

        EÜ Senatosu, İletişim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, Ege Ajans Haber Merkezi’nin kurucusu Kavaklı’ya iletişim ve sosyal bilimlere yaptığı önemli katkılardan dolayı oy birliğiyle “EÜ Üstün Hizmet Ödülü” verdi. Kavaklı ödülü Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’tan aldı. Bu ödül; EÜ İletişim Fakültesi’nde ilk defa Kavaklı’ya layık görüldü.

        Sonuç olarak:

        Oğuzhan için emeklilik bir son değil; yaşamının bu safhasında yeni bir başlangıçtır.

        Diğer Yazılar