Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’nin 25. Olağan Genel Kurulu’nda Zekeriya Mutlu, geçerli oyların tamamını alarak güven tazeleyip rekor bir güvenle üçüncü kez yeniden başkanlığa seçildi.

        İzmir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği; 129 odası, 120 bin aktif, 350 bin üyesiyle İzmir’in hatta ülkemizin en “etkili” meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşudur.

        Benim de “davetli” olarak katıldığım genel kurulda Mutlu; yaptığı konuşmada, “bilgi çağının gereklerini yerine getirerek bilgi üretmek ve kullanmak amacına yönelik olarak kurumlaşmaya ve ekip ruhu ile çalışmaya öncelik vereceğini” söyledi.

        Mutlu; ayrıca, esnafın sorunlarını ve esnaf aleyhine oluşan “haksız rekabet”i ayrıntılı bir şekilde anlatarak, “büyük mağazaların, AVM’lerin şehir merkezinde açılmasının esnaf ve sanatkârı zor durumda bıraktığını, bu durumun oluşturduğu haksız rekabetin önlenmesi gerektiğini” bir kez daha net ifadelerle vurguladı.

        Bu arada; Mutlu, esnaf ve sanatkârların sosyal güvenlikten ulaşıma, piyasalardaki durgunluktan diğer ekonomik ve sosyal problemlere kadar birçok konuyu ayrıntılı bir şekilde dile getirdi.

        Esnaf ve sanatkârlar, toplumu “orta direği” olarak en çok desteği hak eden kesimdir. Esnaf ve sanatkârlar aynı zamanda sağlıklı ve sürdürülebilir demokrasinin de sigortasıdır.

        ESNAFLA GÖNÜL BAĞI

        Başkan Zekeriya Mutlu; sadece esnaf ve sanatkârlarla değil; toplumun her kesimiyle iletişim kanallarını açık tutan, halkın dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle sevinen, acıyı da, mutluluğu da paylaşan “örnek” bir sivil toplum lideri ve dosttur.

        Öte yandan; benim hazırlayıp sunduğum televizyon programlarının da çok kez konuğu olan Mutlu; toplumun “orta direği” olan esnaf ve sanatkârların yanında ülkemizin ve halkımızın her alandaki problemlerini ve çözüm önerilerini konulara hakimiyetiyle dile getirmiştir.

        Ayrıca; benim tanıdığım Zekeriya Mutlu; her zeminde esnafın ve sanatkârın hakkını, hukukunu kararlılıkla ve cesaretle savunan bir sivil toplum önderidir.

        Zekeriya Mutlu, duygu dünyası zengin, yüreğinde insan sevgisi olan barışçı, kucaklayıcı ve paylaşmacı bir kişiliktir. Temsil ettiği esnaf ve sanatkârların ailesini kendi ailesi olarak gören Zekeriya Mutlu; esnaf arasında “başın düşerse dara Zekeriya Başkanı ara” sözleriyle tanımlanıyor.

        Sonuç olarak: Esnaf ve Sanatkârlar Mutluysa, toplumda mutludur.

        Diğer Yazılar