Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yazıyı Pazar günü henüz sandıklar açılmadan gazeteye gönderdim. Sonuçlar ne olursa olsun; ulusumuza, demokrasiye ve insanlığa “hayırlı” olsun, ülkemizin ve yurttaşlarımızın güncel ve “kronik” sorunlarının çözümüne “olumlu” katkı sağlasın.

        24 Haziran seçimlerinin galibinin kim olacağına bu seçimlerde ilk defa oy kullanacak yaklaşık 5 milyon “genç seçmen”in “karar” vereceğini düşünüyorum.

        Bu arada; İPSOS’un verilerine göre, bundan bir yıl önceki sistem değişikliği sonucunu veren anayasa referandumunda, ilk defa oy kullanan genç seçmenlerin yüzde 61’i “hayır”, yüzde 31’i ise “evet” dedi.

        İLETİŞİM ÇAĞI

        Daha açık bir anlatımla; 3 gençten 2’si “hayır”, 1’i “evet” dedi.

        Bunun nedeni; gençlerin iletişime açık olmaları, internet, okul arkadaşlıkları ve üniversitelerdeki “uluslararası öğrenci değişim programları”nın gençleri batılı değerlerle tanıştırması ve bu faktörlerin “oy kullanma davranışı”nda etkili olmasıdır.

        İçinde bulunduğumuz bilgi ve iletişim çağı; gençlerde özgür ve bağımsız düşünme ile birey olma sorumluluğu gibi değerleri geliştiriyor, bu da; “seçmen davranışı”nı şekillendiriyor.

        Siyasi partiler, artık alışıla gelmiş “ben senden daha iyiyim” eksenli propaganda yönteminin dışında, gençlerin isteğine göre kendilerini konumlandırmak zorundadırlar.

        O halde, gençlerin ne istediğine bakmamız gerekir.

        Gençlere “ideolojik ayrım” yapmadan, “inandırıcı” bir dille daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir Türkiye vaat etmek gerekir.

        Sadece altyapı yatırımlarını (köprü, yol, tünel, hastane) yapmak; gençleri kazanmaya yetmiyor.

        Gençler; dünyaya açık olmak, gelişmiş ülkeler düzeyinde özgürlüklere sahip olmak, bağımsız yargı, kaliteli eğitim, bilimsel ve idari özerkliğe sahip üniversite ve eğitimlerine uygun iş istiyor.

        Gençler; kendilerini rahatça ifade edebilecekleri çoğulcu, çok sesli, örgütlü, özgür ve demokratik bir Türkiye istiyor.

        Gençler; özgürlükçü, demokrasi, hukuk devleti, yargı güvenliği, kuvvetler ayrılığı denetlenebilir yönetim ve dünyaya açık rekabetçi bir ekonomik düzen istiyor.

        Sonuç olarak: Gençler; ülkeyi yönetenlerin değil; halkın güçlü olmasını istiyor. Çünkü; iktidarlar güçlendikçe halkın gücü azalıyor.

        Diğer Yazılar