Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP’deki (parti içi demokrasinin olmayışı, ayak oyunları, hizipçilik, dar kadroculuk, dışlayıcılık, küçük olsun, benim olsun anlayışı başarıya duyulan alerji) insan odaklı hizmeti hareket noktası kabul ettiğimden beni yeni bir arayışa yöneltti. Bu arayışın adresi, Bayraklı ve DSP oldu. Bayraklı, bir anlamda, İzmir’in tarihini özetlemektedir. Bayraklı, dünden bugüne kontrolsüz göçün, gecekondulaşmanın, plansız yapılaşmanın, çarpık kentleşmenin kurbanı olmuştur. Bayraklı, İzmir’de kentsel dönüşüme ivedilikle en çok ihtiyacı olan bir yerleşim alanıdır. Bayraklı; ulaşımdan eğitime, yeşil dokulu çevre düzenlemesinden sağlığa, sosyal donatılardan kültürel yapılanmaya ve yeni istihdam alanları yaratmaya kadar çok geniş bir alanda hizmet eksikliğiyle karşı karşıyadır.

        DENİZİ KUCAKLIYOR

        Bayraklı, kollarıyla körfezi kucaklayan, mavilikleri seyreden konumuyla çağdaş bir belediyecilik anlayışı ve yönetimiyle İzmir’in ilgi odağı, cazibe merkezi ve vitrini olabilecek konumda bir ilçemizdir.

        25 yılda, İzmir’in 12 ilçesinde, 13 özgün, modern ve çağdaş kent parçasının İzmir’e kazandırılmasına Ege-Koop Genel Başkanı olarak öncülük ettim.

        Bu özgün projelerden ikisi (Körfez Evleri ve 25.Yıl Konutları) Bayraklı ilçesi sınırları içindedir. Bayraklı’da yaşayan yurttaşlarımızın görüş mesafesinde, yerinde değerlendirilebileceği bu 2 örnek projeyle, Ege-Koop’un 120 bin kişinin sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşam sürdürdüğü; her türlü fiziki, sosyal, kültürel alt yapısıyla ve çevre dokusuyla modern kent parçaları, adı konmamış birer kentsel dönüşüm projeleri ve uygulamalarıdır.

        İşte “neden Bayraklı” sorusuna verebileceğim en kısa cevap, 25 yıllık kentleşme ve kentsel dönüşüm konularındaki bilgi birikimimi ve deneyimlerimi Bayraklı’da uygulamaya koyarak Bayraklı’yı Körfez’in gerdanlığı ve İzmir’in ilgi odağı yapabilmek için Bayraklı’dan aday oldum.

        Ayrıca; Bayraklı Belediyesi’ni halka sırtını dönen, halktan kopup uzaklaşan değil; herkesi ve herkesimi kucaklayan “dost kapısı belediye” yapmak için Bayraklı’dan aday oldum.

        NEDEN DSP?

        Demokratik Sol Parti’den Bayraklı İlçe Belediye Başkanlığı’na aday olmam kararında Cumhuriyet Halk Partisi’yle yaşadığım süreçten bağımsız olarak, uzun süreden beri Demokratik Sol Parti’nin her zeminde ve her koşulda şahsıma gösterdiği sıcak ve yakın ilgiyle, başarıyı özendiren politikası etken olmuştur. Ayrıca; meslektaşımız ve benim de sevgi, saygı ve güven duygusu beslediğim Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Sayın Masum Türker’in, “siyasi ahlak”a öncelik veren ilkeli politikası, sağlam kişiliği, entelektüel birikimi, Bakanlığı süresince gösterdiği başarı ve Merhum Ecevit’in ilkelerine koşulsuz bağlılığı, Demokratik Sol Parti’den aday olmam konusunda beni teşvik etmiştir.

        Sonuç olarak: Denenmişi yeniden deneyerek başarı elde edildiği ne Türkiye’de, ne de dünyanın başka bir yerinde görülmemiştir.

        Diğer Yazılar