Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP’de önümüzdeki hafta bu gün yapılacak İl Kongresi öncesinde durum iyice ilginç bir hal aldı. Son haftaya girilirken yarış adaylar arasında olmaktan çıktı, parti içindeki güç odaklarının mücadelesine dönüştü.

        Şu anda kimsenin adaya baktığı yok. Gözler, o adayın arkasındaki isimlere çevrildi.

        Güç odakları derken açmak gerek; ortada sonucu etkileyebilecek, dengeleri alt üst edecek ağırlıkta öyle bir grup yok.

        Bir Aziz Kocaoğlu var, bir de Kocaoğlu karşıtları. Kocaoğlu karşıtlarının kimler olduğunu cümle alem biliyor zaten.

        Nedenlerini de...Bu süreçte kim neler söylüyor bir göz atarsanız bilmeseniz de bu isimlerin kimler olduğunu anında görürsünüz. En başından beri Aziz Kocaoğlu’nu yeniden aday yapmamayı kendilerine görev edinen bu grup, başkanın topa girmesini bir türlü hazmedemiyor.

        Çünkü onlara göre Aziz Başkan tarafından dizayn edilen bir il yönetimi, Kocaoğlu karşıtlarının ‘İzmir Büyükşehir’e yeni bir aday’ hedefi için büyük bir engel. Dolayısıyla Aziz Kocaoğlu’nun aday belirleme konusundaki çalışmalarından büyük bir rahatsızlık duyuyorlar.

        Büyük bir ihtimalle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bugün hepsinin biat ettiği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu önerse, ona bile karşı çıkacaklar. İlginç olan bir başka nokta da, Kocaoğlu’nun il başkanı belirleme çalışmaları karşısında gösterilen tepkilerdeki benzer söylemler.

        Hepsinin dilinde, ‘yöntem yanlış’ diye bir vurgulama var. Hepsi de, ‘isteyen aday olsun, kararı delege versin’ diyor.

        Tüm bu çıkışların temelinde ortak sıkıntıları yatıyor. Kocaoğlu muhalifleri de biliyor ki, tek başına hiç birinin Başkan’ın karşısında duracak gücü yok. Eğer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘ben artık sürece karışmıyorum’ dese, kendi kafalarındaki isim için büyük bir ihtimalle bugün Kocaoğlu’nun yaptığının aynısını yapmaktan geri kalmayacaklar.

        Kısacası 7 Ocak öncesinde CHP İzmir İl Örgütü satranç tahtası gibi. Oyundaki herkesin gözü rakibin hamlesinde.

        Herkes yarışı karşısındakinin bir sonraki hamlesini bilenin kazanacağını biliyor. Bu yüzden de benim için şu ana kadar telaffuz edilen isimlerin hiçbir önemi yok. Eminim 7 Ocak Pazar akşamı ‘şah mat’ yapacak olan yine Aziz Kocaoğlu olacak.

        Gerisi hikaye...

        Diğer Yazılar