Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğrusu ya, Altınordu Başkanı Mehmet Özkan’ın, “Süper Lig’e çıksak bile parayı alır düşeriz...” sözleri yüzünden büyük hayal kırıklığı yaşamıştım.

        Sadece ben mi? Benim gibi onlarca, yüzlerce insan... Belki Özkan, “Daha Süper Lig’e hazır değiliz, burada barınamayız” demek istemişti. Ama o “parayı alır düşeriz” sözleri var ya... Türkiye’yi futbolla tanıştıran bu kentte başarıya aç futbolseverleri derinden yaralamaya yetti arttı.

        Neyse ki Altay, Özkan’ın benim gibi pek çok sporseverin gönüllerde açtığı yaraya merhem oldu.

        *

        Aslında konumuz Altay. Düştüğü çukurdan o kadar çabuk kurtuldu ki, alkışı çoktan hak etti. Geçtiğimiz sezon, Antalya’daki finalde 3. Lig batağından 2. Lig bileti alarak dönmesi uyanışın habercisiydi.

        Sezona başlarken yapılan tüm organizasyon, 1. Lig odaklıydı. Koskoca bir sezon hedeften bir milim sapmadan bunun mücadelesi verildi. Zaman zaman hayal kırıklıkları yaşanmadı mı? Elbette yaşandı. Ama bunlar futbolun cilveleri. Sezon uzun.

        90 dakikalık hayal kırıklıkları hiç yıldırmadı siyah beyazlıları. Neticede de mutlu sona ulaşıldı. Hem de haftalar boyu peşinde koşturduğu Gümüşhane’yi sahaya gömerek elde etti zaferi Altay. Altay’ın muhteşem dönüşünde futbolcusundan teknik heyete, taraftarından yöneticisine pek çok kimsenin emeği var.

        Ama en büyük alkışı hak eden sabırla istikrarı koruyan genç başkan Özgür Ekmekçioğlu hak etti. Yiğidin hakkını yiğide vermek gerek demi?

        *

        İzmirli futbolseverler olarak Avrupa hayalini sürdüren Göztepe ile heyecan, Altay’la 1. Lig gururu yaşarken iki de hayal kırıklığımız oldu.

        Bugünleri yaşaması yıllar önce kaçınılmaz hale gelen Karşıyaka’dan sonra Bucaspor da uçuruma yuvarlandı. Şu an 2 camiada da büyük bir hayal kırıklığı ve sessizlik hakim. Muhtemelen önümüzdeki günlerde 2 camiada da Altay örneğinden yola çıkılarak dönüş hesapları başlayacak.

        Bu normaldir. Ama “hemen dönelim” gibi bir hedef belirlenir ve içinde bulundukları koşulları uygun olmayan bir yapılanmaya kalkışılırsa durum kötü.

        Gerçekçi olmayan hedefler Karşıyaka ve Bucaspor’u nereye götürür biliyor musunuz? İzmirspor gibi yıllarca debelendiği amatör kümede elde edilen başarıya bayram yapmaya. İzmirspor’u da bugünlere kendi gerçeğine uymayan yapılanma getirmedi mi?

        Diğer Yazılar