Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN haftanın gündemini Habertürk Gazetesi’nin manşeti belirledi.

        Ülker grubunun patronu Murat Ülker’in “Futboldan desteğimizi çekiyoruz” açıklaması, spor dünyasında olduğu kadar, ilgili ilgisiz herkes tarafından dikkatle ele alındı. Üzerinde konuşuldu. Köşe yazılarında, televizyon programlarında konuyla ilgili tartışmalar yapıldı.

        Bir kez daha ayrıntılarını yazmayalım. Murat Ülker, Futbol Federasyonu’na oldukça nazik bir dille kaleme alınan mektup gönderir. Aralık ayı başlarına denk gelen mektuba federasyondan bir yanıt verilmez. Ya da bu mektuba yanıt vermeyi federasyon gereksiz görür. Murat Ülker ile yaptığımız görüşmede mektuptan söz ederken, bir telefonla geri dönülmemesini bile anlamakta zorluk çektiğini söyledi. Yıllardır spora bu denli yüksek paralarla destek veren, böylesine önemli bir grubun dikkate alınmamasını biz de anlamakta zorlanıyoruz.

        FEDERASYONUN TAVRI ŞAŞIRTTI

        Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, “Bu tür mektuplar basına yansıtılmamalı...” şeklinde tepki göstermesini nasıl değerlendirmeliyiz? Ya ‘giden gitsin biz başka sponsorlar buluruz’ demek istiyor ya da mektubun içeriğini tam olarak anlamamışlar. Çünkü gazetemizin yayınladığı mektup, yalnızca sponsorluktan çekiliyoruz anlamı taşımıyor. Ülker’i çekilme noktasına getiren nedenleri de sıralıyor. İşte, asıl dikkatle üzerinde durulması gereken bu gerekçelerdir.

        Sezon başından bu yana herkesin ortak düşüncesi, futbolun marka değeri düşüyor. Kalite yerlerde... Heyecan bitmiş... Tribünler boşalmış...

        Dolayısıyla, kulüpler mali çıkmaz içinde. Üstelik devlet, vergi konusunda eskisi gibi esnek değil... Durum öyle bir hale geldi ki, kulüpler formalarına reklam bulmakta bile zorlanıyorlar. Artık isimlerini şirketlere satmak için arayış içindeler.

        DEVLET OLMAZSA BATACAKLAR

        Büyükşehirlerde devletin yaptırdığı birbirinden güzel statları görüyoruz. Bunun yanı sıra kamu kuruluşlarının spora verdikleri ciddi bir destek var. Spor-Toto, Ziraat ve Halk Bankası gibi resmi kurumlar da Ülker gibi davranırlarsa düşüncesi bile ürkütücü…

        Bilindiği gibi, Garanti, Turkcell, Fortis, Beko, Telekom, Avea gibi şirketler daha önce desteklerini çekmişlerdi. Tablo ortada. Yıldırım Demirören’in bu fotoğrafı doğru açıdan görmesinde büyük yarar var.

        Yine de merak ediyorum. Bu haberlerden sonra, Yıldırım Demirören’in Murat Ülker’i arayıp “Çayını içmeye geliyorum” deyip demediğini...

        ALLAH’A EMANET

        Ocak ayının ilk haftası İstanbul’da gerçekleştirilen Antrenör Gelişim Semineri’nde teknik direktörlerle anket yapıldı. Sorulara verilen yanıtlar futbolumuzun içinde bulunduğu durumu yansıttı. Öyle yanıtlar vardı ki, vay halimize diye dövünsek azdır. Haksızlığa uğradığında, hakkını kim korur sorusuna verilen yanıtların %75’i “Allah korur” şeklindeydi. Bir başka sorunun yanıtı ise; performans değerlendirmesinde en başarısız grup %66 ile yöneticilerdi. Başka söze gerek var mı?

        SELAHATTİN DUMAN’A NOT

        Selahattin Duman’ın yazısını beğenerek okudum. Bir düzeltme yapmak istiyorum. Murat Ülker’in mektubunu ilk önce Hürriyet yayınladı gibi yazmış. Mektubu da, röportajı da Habertürk Gazetesi manşet yapmıştı. Aynı haberi bir gün sonra Hürriyet yayınladı. Habertürk’ten alıntı yaptıklarını da yazarak…

        Diğer Yazılar