Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, Gaziantep’i ilk yarı uyuttu. İkinci yarı avladı... İki farklı görünümün sonunda Siyah-Beyazlılar farklı skorla İstanbul’a mutlu döndü.

        Sezonu Mersin galibiyeti ile açan Beşiktaş büyük sükse yapmıştı. İlk maçta 5 gol ve tempolu oyun herkesi sevindirmişti. Ancak, geçen hafta İstanbul’da Trabzon derbisi her şeyi alt üst etti. Siyah-Beyazlılar 2-1’lik yenilgi ile saha avantajını değerlendirememişti.

        Gaziantep maçı Beşiktaş’ın kendisini test etmek adına önemliydi. Eksiklikler giderilmişti. Sol bekte Motta oldukça hatalı oynuyordu. Gaziantep’e götürülmemişti. Sakatlıktan kurtulan Tosic ve Sosa dün ilk 11’de yer aldılar. ilk 45 dakikanın seyirciyi uyuttuğunu söylesek fazla abartmamış oluruz. Heyecandan yoksun, pozisyonu az, temposu düşük bir 45 dakika oldu.

        Quaresma’nın olmadığı bir Beşiktaş’ta Gökhan daha çok topla oynama ve buluşma olanağı buldu. Fakat, Gökhan bu topla buluşmalarında sonuç getirecek pozisyonlara giremedi. Sağ bek Beck ile Gökhan en çok topla buluşan iki futbolcu oldular. Şenol Güneş’in öncelikle yüksek topla oynanmasını istemesine rağmen, bu iki futbolcu bunu başaramadılar. Tosic de az da olsa atağa kalktığında yaptığı ortalar kısa ve yerdendi. Her iki kanattan beklenilen yüksek toplar gelmeyince Gomez adeta sahada kayboldu. Bir tek 32. dakikadaki şutu vardı. O da kaleciden döndü.

        Sosa, Beşiktaş’ın orta alanında önemli görev üstlenen ve bu görevi başarıyla yerine getiren futbolculardan biri. Dün, bu beklentilerden uzaktı. Oyuna tam olarak girmedi. Kendini riske atmadı. Anlaşılan sakatlık sorununu daha atlatamamış. Aldığı topları ezdi. Gomez’in beklediği toplar bir türlü Sosa’dan da gelmedi. Atiba yine görevini yapan ender futbolculardan biriydi. Oğuzhan ve Olcay ilk 45 dakika sahada gezindiler. Karşılaşmanın fotoğrafı böylesine renksiz olunca, iki şut dışında akılda kalan pozisyon da yoktu.

        Şenol Güneş, ikinci yarıya çift santrforla başladı. Sosa’nın yerine oyuna giren Cenk, Gomez’in yanındaydı. Oğuzhan’a ise forvete daha yakın oynaması talimatı verilmişti. İlk yarıdaki tablo doğal olarak değişti. Orta alandaki boşluk, Gaziantep’in daha çok atak bulmasına neden oldu. Şenol Güneş, Gomez’i oyundan alıp Necip’i sahaya sürerek bu sorunu da giderdi. Bu taktik değişikliği oyunun da rengini değiştirdi. Tempo ve istek artınca pozisyonlar da geldi. Önce Oğuzhan’ın frikikten müthiş vuruşu, ardından Cenk, Olcay ve Kerim Kartal’ı farklı skora taşıdılar.

        GÖKHAN TÖRE’YE BRAVO

        İlk yarı topları ezen Gökhan, ikinci 45 dakikada oyuna damgasını vurdu. Takımının attığı gollerde rol kapan Gökhan, iki güzel pasla arkadaşlarına gol yollarını açarak kendine has özelliklerini ortaya koydu.

        MARİO GOMEZ

        Beşiktaş’ın büyük umutlarla transfer ettiği Alman futbolcunun henüz hazır olmadığı bir kez daha görüldü. Beklediği yüksek toplar gelmedi. Ancak, her şeye rağmen ağır oluşu ve topla buluşmalarındaki gecikmesi gözden kaçmadı.

        Diğer Yazılar