Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa kupalarına katılmak için mücadele eden Galatasaray, iyi oynadığı maçı golcülerinin beceriksizliği sonucu bir puanla kapattı.

        Bursaspor-Galatasaray karşılaşmasının yalnız bir maç olmaktan öteye giden anlamı vardı. Bir sezonda 3 kupa kaldıran takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, nedeni tam olarak açıklanamayan bir belirsizlikle görevden alınmıştı. Bu açıdan maç Bursaspor kadar, Hamza Hoca için de başka bir önem içeriyordu. Belki duygusal bir durum ya da “var olmanın dayanılmaz hafifliği” denilebilir.

        Sezonu oldukça çalkantılı geçiren Galatasaray, Avrupa kupalarına katılabilmek amacıyla ilk 5 için mücadele ediyor. Şampiyonluklar yaşayan, zirve için mücadele etmeye alışık bir takımın bu sezon orta sıralarda yer alması sevenleri adına alışılması zor bir durum. Karşılaşmaya atak ve hızlı başlayan Galatasaray oldu. Bursaspor oyunu kendi sahasında kabullenip, uzun toplarla pozisyon bulma düşüncesindeydi. Tempolu, canlı ve güzel bir futbol izledik ilk 45 dakikada. İlginç pozisyonlar yaşandı. Sabri ile net bir gol pozisyonu değerlendiremeyen Sarı- Kırmızılılar daha çok orta alanda topa sahip oldu. Bursaspor ise kenarları iyi kullandı. Her iki takımda da yaşanılan kaleci hatalarının aynı dakika içinde yer alması ilginçti. Galatasaray’ın penaltı itirazı ile Bursaspor’un attığı gol öncesi faul tartışması karşılaşmanın kırılma anlarıydı. Yeşil-Beyazlı taraftarların büyük tepki gösterdiği Selçuk dün maçı yönlendiren isimdi. Sneijder’ın yokluğunda forma şansı bulan Emre ise vasattan öteye gidemedi.

        Galatasaray ikinci yarının başında skoru eşitledi. Emre’nin serbest vuruşundan gelen pası Podolski kafayla altıpas içine indirdi. Yaşanılan karambolde en son dokunan Olcan topu ağlarla buluşturdu. Bu çalışılmış bir pozisyondu. Beraberliğin sağlanmasıyla birlikte, oyunda daha çok topla buluşan Sarı-Kırmızılılar oldu. Yüksek mücadele ve pozisyon bolluğu yaşandı. Son bölümde, her iki takımın ofansif anlayışı maçın zevkli geçmesinde önemli etkendi. Yasin’in çok uygun durumda Podolski’ye pas vermeyerek topu dışarı atması ciddi fırsatın kaçmasına neden oldu. Galatasaray son dakikalarda oyunda ağırlığını hissettirdi. Kontrolü ele geçirdi. Yasin ve Podolski ile yakalanan çok net gol fırsatları değerlendirilemedi. Her iki takım savunma güvenliğini kaybedince arka arkaya pozisyonlar izledik. Golcüler sahne alamayınca takımlar birer puanla yetindi.

        SELÇUK KAPTANLIĞINI YAPTI

        Orta alanda tek başına iyi mücadele etti. Oyunu yönlendirdi. Çokça savunmasına da yardım etti. Şut fırsatı bulamadı. Yorulana kadar takımının en iyilerindendi.

        AYDINUS ZAYIF KALDI

        Tempolu maçın hızına yetişemedi. Pozisyonları yanlış değerlendirdi. Galatasaray’ın penaltısını görmedi. Bursaspor’un golü öncesi faulü atladı. Selçuk’a sarı kart göstermek yerine uyarmakla yetindi.

        Diğer Yazılar