Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol sezonu buruk açıldı. Ülkemizin yaşadığı terör saldırıları statlardaki heyecanı etkiledi şüphesiz. Bunun yanı sıra Trabzonspor ile Galatasaray’ın maçlarının seyircisiz oynanması tatsız birer başlangıç oldu taraftarlar adına.

        Aslında, Futbol Federasyonu’nun “seyircisiz oynatma” cezası bir kez daha düşünülmeli. Bugün bizim ülkemiz dışında bu tür bir ceza yok gibi. Birkaç kendini bilmez taraftarın yaptığı çirkin olayları tüm seyirciyi kapsayacak şekilde cezalandırmaktan vazgeçilmelidir. Kim yaptıysa, cezasını da o kişi çekmeli. Tribünlerin boş kaldığı bir karşılaşmanın ne seyir zevki, ne de ekonomik değeri olmaz. “Seyircisiz oynama” cezası üzerinde çalışılmalı. Yeni sezon başlarken caydırıcı başka yöntemler bulunmalıdır.

        Amaç daha çok seyirciye ulaşmak, futbolun kalitesini yükseltmek, ekonomik değerini arttırmak, başarıyı yakalamak olmalı. Cezalar, hedefleri sekteye uğratmamalı, kulüplerin bir çıta daha yükseğe çıkmasını engellememelidir..

        FENERBAHÇE’NİN LİDERİ YOK

        Portekizli Pereira’yı göndermekte geç kalan Fenerbahçe, sezonun ilk maçında aldığı yenilgi ile “hayırlı bir iş” yapmıştır. Çünkü, eksiklikler bir kez daha net olarak ortaya çıkmış, yeni çalıştırıcı Hollandalı Advocaat elindeki kadroyu tanımıştır. Herkesin hem fikir olduğu, gerçek Fenerbahçe’nin fiziksel olarak hazır olmadığıdır. Bu eksikliği gidermeleri için zamana ihtiyaç var. Fakat takımda iyi gitmeyen eksik yönleri görmemek körlükle eş değerdedir. Sarı-Lacivertliler’in sorunlarını şu şekilde özetlemek mümkün: Tempoyu yükseltemiyorlar, ikili mücadelelerde zayıf kalıyorlar, top çalmada beceriksizlik çok fazla, gol üretimi düşük..

        Üstelik takım içinde liderlik görevini yapacak oyuncu yok. Tüm bu sorunları çalışmayla gidermek mümkün. Ancak, orta alanda Salih ve Ozan’ın daha iyi motive olması için gerçek bir beyine hatta iki beyine gereksinim olduğunu şimdiden söyleyelim. Yoksa, önümüzdeki maçlar taraftarı mutsuz eder.

        BEŞİKTAŞ HEDEF BÜYÜTMELİ

        Şampiyon Beşiktaş, sezona galibiyetle başladı. Tarihinde ilk kez birinci ligde oynayan Alanyaspor karşısında alınan farklı skor kimseyi yanıltmasın. Geçen sezon takımın 4 önemli oyuncusunu gönderen Siyah-Beyazlılar bu eksiklikleri gidermeli. Üstelik Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde hataya yer yok. Rakipler güçlü. Fırsat ele geçmişken iyi değerlendirilmeli. Bu konuda yapılacak yanlışın faturası yönetime ve tabii ki başkan Fikret Orman’a kesilecektir. Şenol Güneş haklı olarak iyi bir savunma kurmak, orta alana en az Sosa kadar becerikli bir oyuncu almak istiyor. Gomez’in yerini Cenk’le gidermek olası mı? Türkiye’de belki. Avrupa’da daha çok yönlü bir golcü mutlak kadroda bulunmalıdır. Yoksa, bu eldeki oyuncularla yine şampiyonluk kovalayabilir, hatta olabilirsiniz. Ancak, hedef büyükse gereğini yerine getirmelisiniz..

        TOKYO İÇİN PLAN YAPMALIYIZ

        Rio Olimpiyat Oyunları ülkemiz adına sessiz sedasız kapandı. 8 madalya ile ülke sıralamasında oldukça gerilerde kaldık. ABD’nin 46 altın, Büyük Britanya’nın 27 altın madalya aldığı oyunlarda ne ilginçtir ki en başarılı olimpiyatlarımızı yaşadık. Sevinelim mi, üzülelim mi?..

        Sık sık aynı konuyu tekrarlıyoruz. Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Son yıllarda yaptığımız tesisler ve altyapı yatırımları dünyanın birçok önde gelen ülkesi ile yarışır durumda. Bundan sonrası, sistemli çalışmadır. Bilimden, tecrübeden, sistemden yararlanma zamanıdır. Model alacağımız ülkelerin önde gelen teknik adam ve antrenörlerini ülkemize getirmek en hızlı ve etkin yöntem olacaktır. Böylece, devşirme sporcular yerine gençlerimizi vitrine çıkarabiliriz. Hedef Tokyo 2020 olmalıdır. Zaman kaybetmeden kolları sıvamalıyız.

        Diğer Yazılar