Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Kupası Eleme Maçları öncesi Rusya maçı iyi bir hazırlık karşılaşması oldu. Golsüz biten mücadele test anlamı taşıyordu.

        Antalya seyircisinin desteği üst seviyedeydi. 90 dakika süresince durmaksızın coşkularını sahaya yansıttılar.Her iki ülkenin taraftarlarının karışık oturması dostluk adına önemli bir mesajdı 18 yıl sonra ülkemize gelen Rusya Milli Takımı bizim gibi Avrupa Şampiyonası’nda beklediğini gerçekleştirememişti. Her iki takım adına da önemli bir hazırlık oldu.Ruslar’ın sert, prese dayalı, ikili mücadelelerde önde olduğu bir maç izledik.

        Fatih Terim’in yeni sayılacak takım kurgusunda aranan isimler vardı. Şüphesiz Arda eksikliği en çok hissedilen oyuncu oldu. Arda’nın yokluğunda takım liderinin olmadığını gördük. Yine takımlarında henüz forma şansı bulmayan Şener, Serdar Aziz ve İsmail’in hazır olmadıkları göze çarptı.

        "HIRVATİSTAN MAÇI ÖNCESİ YARARLI BİR HAZIRLIK OLDU"

        Sezonun yeni başlaması takımımız adına dezavantajdı. Birçok oyuncunun performansı istenilen düzeyde değil. Takım oyunu kurgusunda birbirini tanıyan oyuncu çokluğu önemli. Bu eksiklik zamanla giderilecektir.Ne var ki, pazartesi günü Hırvatistan ile oynayacağımız ilk eleme maçı hata kabul etmez.

        Orta alandan servis konusu ciddi bir sorun. Pozisyon üretmede sıkıntı yaşıyoruz. Takımı sırtlayan bir ya da birkaç oyuncu yok. Hakan Çalhanoğlu, kendisinden beklenen takımı ileriye taşıma görevini yapamadı. Ne yazık ki, Milli Takım gerçeğini, takım duruşunu, kimliğini zaman içinde kazanacağız diye düşünmeliyiz. Rakiplerimizin zorluğunu göz önüne aldığımız da, daha hızlı, daha mücadeleci ve tutkulu bir oyun ortaya koymak zorundayız.

        Karşılaşmada yakaladığımız tek ciddi pozisyon Ozan’ın kafa şutuydu. Zayıf vuruş kalecinin ellerinde eriyip gitti. Rakibimiz Rusya ise 2 önemli fırsat yakaladı. Kaleci Volkan Babacan’ın oyunu iyi takip etmesi sonucu Rusya’ya gol şansı vermedi. Bu iki pozisyon da savunmanın hatalarını not etmeliyiz.

        Anlaşılıyor ki, Fatih Terim’in ilk 11 ‘de sahaya sürdüğü oyuncular takımın ana iskeletini oluşturuyorlar. Savunmada yer alan Çağlar’ın telaşlı oyunu acemice hareketler yapmasına neden oluyor. İlerleyen dakikalarda üstündeki baskıyı atınca toparlandı. Yine Volkan Şen’in çok iyi sürüklediği topları, kaptırması takımın oyundan düşmesine neden olduğu gibi, rakibe de atak şansı verdi.

        Fatih Terim, elindeki genç oyuncuları görmek için hepsine şans verdi. Genç bir kadro... Olumlu sinyaller verdiler.

        Yeni bir başlangıç öncesi, umudumuzu sürdürüp geleceğin takımı diye kurgulanan futbolcuları destekleyeceğiz. Onlar bizim çocuklarımız. Başarılı olacaklarına inanıyoruz.

        EMRE MOR PARILDIYOR

        Ayağına top yakışıyor. Her atakta heyecan yaratıyor. Adam eksiltmede çok başarılı. Adından çok bahsettirecek. Biraz daha güçlenip, oyunun içinde olmalı...

        VOLKAN BABACAN

        Oyunu iyi takip ederek kalesinde güven vermeye devam ediyor. Dün akşam da kurtardığı 2 net pozisyonla takımını ayakta tuttu.

        Diğer Yazılar