Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen sezonun en flaş takımlarından Kasımpaşa, hakem hataları sonucu hakkı yenmese bu sezon Avrupa’da boy gösterecekti. Bu denli iyi bir takım kurulmuş, ekip motivasyonu üst seviyede bir anlayış hakimdi. Ne var ki, yeni sezona kötü bir giriş yaptılar. Trabzon yenilgisi takımın moralini bozdu. Ardından alınan bir puan her şeye rağmen iyi bir sonuçtu. Fakat, dün oynanan gündüz karşılaşması hesapları altüst etti.

        Başakşehir ise istikrarlı bir takım. Her maç aynı tempoyu sürdürüyorlar. Dikkatli bir oyun anlayışları ve kendilerine özgü bir planları var. Kalede Milli Takım’ın file bekçisi Volkan Babacan’ın olması tüm ekibe güven veriyor. Visca-Mossoro ikilisinin çok çabuk olmaları dün de etkisini gösterdi. Visca attığı gol kadar attırdığı golde de büyük rol oynadı.

        Kasımpaşa, Eren Derdiyok gibi güçlü bir golcü eksikliğini gidermek için yeni bir oyun planı yapmak zorunda. Oyunun ilk bölümünde, orta alanda rakibe iyi pres uygulayarak üstünlüğü ele geçirdiler. Çok iyi paslar ve kenar ortalarında etkili oldular. Sağ kanatta Tunay-Castro ikilisi iyi ataklar geliştirdi. Zaman zaman Adem de soldan iyi bindirmeler yaptı. Aslında maç ilk yarı kopabilirdi. Kenarlardan gelen topları merkezde karşılayacak, kullanacak, yüksek top kazanma becerisi olan oyuncu eksikliği Kasımpaşa’nın en büyük eksikliği. Savunmanın yaptığı hatalar, Rıza Çalımbay’ı doğal olarak yerinden fırlatıyor. Bilindiği gibi savunma güvenliğini en iyi kurgulayan Rıza Hoca’dır. İkinci topları karşılayamadılar. 5 dakikada arka arkaya uzun toptan iki gol yenmesi Paşa açısından düşündürücüdür.

        Galibiyeti koruma içgüdüsü Kasımpaşalı futbolcuların en büyük yanlışıydı. Başakşehir, topla çok az oynamasına rağmen yakaladığı fırsatları iyi kullandı. Her takımın yakından tanıdığı ve oynadıkları maçlarda önlem aldıkları Visca, dün en rahat maçlarından birini oynadı diyebiliriz. Kasımpaşa savunmasına kendini unutturdu. İyi bir zamanlama taktiği yaparak, ortaya çıkıp maçı bitiren adam oldu. Ne yazık ki, Visca’yı tutamayan Kasımpaşa, skorun 3-1’e çıkmasına engel olamadı.

        Dün oynanan üçüncü maç, bundan sonraki lig serüveni için alınacak dersler açısından önemlidir. Kasımpaşa, öncelikle oyun disiplinini korumak zorunda. Yedikleri goller aslında savunmanın yer tutuşu, ileri çıkıp dönemeyişi gibi sorunları ortaya çıkardı. Ayrıca, forvet oyuncularının kaybettikleri topları takip zaafı söz konusu. Önde top tutamıyorlar. Rakip ceza alanı içinde şut, pozisyon yaratma, rakibin arkasına sarkma gibi sorunları bir an önce çözmeliler.

        VİSCA BÜYÜK TEHLİKE

        Medipol Başakşehir’in Boşnak kanat oyuncusu her takım için büyük tehlike. Boş bırakıldığında neler yapabildiğini dün gösterdi. Büyük yetenek.

        KASIMPAŞA FORVETİ DİKKATSİZ

        Adem, Tunay gibi takımın değişmez oyuncuları ofansta daha fazla üretken olmalılar. Oyun disiplini, takip, pres, arkadaşlarıyla anlaşma birçok sorunu çözebilir. Golcüler ortaya çıkarsa, Kasımpaşa için iyi günler yakındır.

        Diğer Yazılar