Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezona kötü başlayan Fenerbahçe için Kasımpaşa maçı bir dönüm noktasıydı. Yaptığı 3 maçta galibiyeti yoktu. Yeni teknik adam Dick Advocaat, sıkıntıları görmüş ve bunları açık yüreklilikle paylaşmıştı. Van Persie ve Salih’i kadroya almayarak radikal değişikliğin ilk işaretini de verdi.

        Kadroda yapılan bu revizyon dün Kasımpaşa karşısında kendini gösterdi. Farklı bir skor, kolay diyebileceğimiz galibiyet Fenerbahçe’yi yeniden hayata döndürdü.

        4-3-3 dizilişi ile sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler, yeni transfer Lens’in ilk 45 dakika süresince ortaya koyduğu oyunla fark yarattı. Tam hazır olmamasına rağmen aldığı topları iyi kullandı. İki güzel orta yaparak Ozan ve Emenike’nin golle buluşmasını sağladı. İkinci yarıda oyundan alınması, yalnız Lens için değil herkes adına sürpriz oldu.

        Fenerbahçe dün klasik çok pas yerine dikine oynamayı tercih etti. Savunma arkasına atılacak toplarla pozisyon bulmak istediler. Kasımpaşa savunmasının zayıf olması, bu düşüncenin başarılı olmasına neden oldu. Ne var ki, her takımın Kasımpaşa gibi kolay bir lokma olmadığı gerçeğinin de altını çizmek gerekir.

        Yine de Emenike ve Volkan’ın oyun iştahı, takımın aldığı farklı sonuçta büyük etkendi. Dönen toplarda Mehmet Topal ile Souza’nın dikkati, Ozan’ın daha az hata oranıyla oynaması takımı diri tutmaya yaradı.

        Kasımpaşa yeni bir teknik direktörle lige tutunmaya çalışıyor. Kemal Hoca’nın iyi niyetinden şüphe yok. Fakat Fenerbahçe gibi üst düzey oyunculara sahip bir takıma karşı savunma güvenliğinin daha dikkatli kurulması gerekirdi. Bu kadar açık veren bir savunma, farkın oluşmasındaki en büyük etkendi. Özellikle hücuma çıktıklarında kaybedilen toplar, kontratak yemelerine neden oldu. Kalelerinde gördükleri 3 gol de bu tür kontrataklardan geldi.

        İkinci yarı topa daha çok hakim olan Kasımpaşa zaman zaman baskı kurdu. Fakat top kayıpları takımı oyundan düşürdü. Hakemin ilk yarıda ev sahibi adına vermediği penaltıyı da not etmekte fayda var.

        Fenerbahçe ilk yarı tempoyu düşük tutarak rakibini taktik olarak tuzağa düşürdü. İkinci yarı hızlı ataklar, direkt rakip alana sürüklenen toplar bugüne dek Fenerbahçe’de görmediğimiz bir sistemdi. Anlaşılan Advocaat’ın bu sistemde ısrar edeceği. Elinde Volkan Şen ve Emenike gibi hızlı oyuncular olması büyük avantaj. Ozan ile Souza’nın rakip ceza sahasına çabuk girmeleri Fenerbahçe takımındaki kazanma arzusunu ve hırsı gösteriyor. Maçın bitiş düdüğüne kadar golü düşünmeleri de bunu ortaya koyuyor. 5 gollü sonuç futbolcuların özgüven kazanması açısından önemliydi.

        LENS İLE EMENİKE

        Sahanın iki iyi oyuncusuydular. Heyecanlı, tempoyu yükselten ve golü düşünen bir oyun ortaya koydular. Arkadaşlarını ateşleyen, topu rakip alana taşıyan tutumları üst düzeydeydi.

        WİEL PATLAMA YAPAMADI

        Geldiği günden beri beklenileni ortaya koyamadı. Bindirmeleri zayıf, orta yeteneği neredeyse yok. Böyle olunca yerini Şener’e bırakması doğaldı.

        Diğer Yazılar