Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süper Lig’de erken final bu hafta sonu oynanacak. Sezona çok iyi başlayan iki takımın karşılaşması şimdiden birçok sporseveri heyecanlandırıyor. Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullanmak istiyor. Taraftar, bu tür maçlarda büyük etken. Derbi maçları seyircinin coşkusu ile daha bir anlam kazanıyor. Seyirci, saha bir yana; her iki takımın da avantajlarını ortaya koymak gerekir. Hangi takımın kazanacağını tahmin edilmesi zor bir maç. Ancak, istatistik verilerini ortaya koyduğumuzda en azından bir tablo çıkıyor karşımıza.

        CANER KİLİT İSİM

        Öncelikle Beşiktaş’ın bu sezon aldığı oyunculara baktığımızda tam isabet diyebiliriz. Fenerbahçe’nin iki milli savunma oyuncusu Gökhan Gönül ile Caner Erkin çok önemli isimler. Caner’in İtalya’da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiği anlaşılıyor. Oynadığı her maçta daha üstüne koyarak performansını sürekli yükseltiyor. Zaten elinizde Caner gibi bir sol ayak varsa, birçok sorunu halletmiş olursunuz. Caner’in en büyük özelliği; rakibin sağından, solundan, üstünden orta yapabilmesi. Sanki önündeki oyuncuyu delip geçen ortalar yapıyor. Üstelik, duran toplar da yetenekli. Derbinin kilit ismi Caner’dir Beşiktaş adına.

        İNLER İLE TALİSCA MAKİNA GİBİ

        Orta sahaya yeni bir dinamizm ve güven getiren Gökhan İnler ile Talisca, Beşiktaş’ın en büyük kazanımları. Gökhan, Atiba’yı rahatlatırken, Talisca ofans özelliklerini kullanabilen bir oyuncu. Savunma arasına iyi paslar yapıyor. Seri oyuncu, kaleyi gördü mü vuruyor. İsabetli, teknik vuruşları kalecileri zor durumda bırakıyor. Quaresma’yı da unutmamak gerekir.

        Siyah-Beyazlılar, Galatasaray’ın en etkin iki ismini kontrol ettiğinde kalesinde sıkıntı yaşamaz. Bruma ve Sneijder tehlikeli ikili olarak dikkat edilmesi gereken isimler. Orta alanda yer alan Tolga Ciğerci’ye pres uygulandığında Galatasaray’ın tüm dengesi bozulur. Çalışmayan bir makineye dönüşürler. Eren istediği topu alamayınca, her şey Beşiktaş lehine döner.

        GALATASARAY’IN KOZU EREN

        Sarı-Kırmızılı takım sezon öncesi çok eleştirildi. Ancak, Tolga ve Bruma’nın beklentilerin üzerinde oynamaları takıma farklı bir hava getirdi. Üstelik, şu anda yalnız bizim ligin değil birçok Avrupa takımının da golcülerinden iyi olan Eren Derdiyok’a dikkat. Kenarlardan gelen, direkt atılan her topa kafayı vuran bir oyuncu. En önemli özelliği, topu bekleyen bir santrfor değil. Topa hamle yapan, fiziğini iyi kullanan yetenekli oyuncu. Rakiplerini her zıplayışta en az 10 santim geçebilen, adeta kafayı tekmeye atan yürekli bir golcü. Yeter ki, Galatasaray ortayı yapabilsin. Sonrası Eren için zor değil.

        Ayrıca, Bruma gerçeği var. Direk rakip ceza alanına girebilen, hızlı, ayağına hakim bir oyuncu. Ceza sahasında tuzağına düşerseniz her pozisyon penaltı yaptırabilir. Tek eksiği bencilliği. Son hamle de pası düşünse Dünya yıldızı olur.

        SNEİJDER GERÇEK BİR LİDER

        Orta sahanın her şeyi, Sneijder için bir şey söylemeye gerek yok. Üst düzey bir oyuncu, isterse maçı çevirebilir. Sinirlenmemesi gerekir. Takımın gerçek lideri. Galatasaray’ın en önemli güvencesi Muslera’yı söylemeye gerek var mı?

        Baktığımızda, her iki takım da üst düzeyde en az 4’er oyuncu bulunuyor. Teknik adamlar tüm planlarını bu oyuncular üstüne kuracaklar. Kim, daha iyi bir planlama yapar ve uygularsa kazanan taraf olur. Hata oranı az olan, oyun disiplininden kopmayan, mücadeleyi bırakmayan takımın kazanması doğaldır. Son 90 dakikaya kadar ayakta kalan, takım oyununu ve golü düşünen kazanacaktır. Her iki takımın güzel bir futbol ortaya koyacağından şüphem yok...

        Diğer Yazılar