Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonlar Ligi’ne Benfica beraberliği ile başlayan Beşiktaş, dün akşam sahasında Dinamo Kiev’i yenemeyerek gruptaki şansını iyi değerlendiremedi.

        Müthiş seyirci desteği Siyah- Beyazlılar’ı ciddi anlamda motive etti. Son Galatasaray karşılaşmasında ki kadroyu değiştiren Şenol Güneş, orta sahaya Tolgay’ı monte ederek önemli bir hamle yaptı. Atiba’nın önünde oynayan genç futbolcu topa hakimiyeti, rakip eksiltmesi ve attığı ara paslarla rakibin dengesini bozdu.

        Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, baskılı oynayarak oyunu rakip alana yıktı. Zaman zaman Dinamo Kiev’li oyuncular gördükleri pres karşısında şaşırdılar. Hata yaparak, topu oyunda tutmakta zorlandılar. Pres ve her iki yanlardan gelen ataklar rakip kale için ciddi tehlikeler yarattı. İlk yarının tartışmasız üstün olan takımı Beşiktaş’tı. 6 şut kullanan Siyah- Beyazlılar’ın 3 topu kaleyi buldu. 5 korner kullanarak kurdukları baskının sonucunu da gördüler. Bir anlamda rakibe göz açtırmadılar. Tek şut ve tek korner kullanan Dinamo Kiev, ofansta çoğalmayı başaramadı. Bunda en önemli etken, Beşiktaşlı oyuncuların orta alanı iyi kontrol etmesi ve kenarları kapatmalarıydı.

        Barcelona’dan alınan Adriano’nun fiziksel düşüşü bazı pozisyonlarda pas hatalarına neden olurken, gereksiz bir faul yaparak sarı kart gördü. Yine Aboubakar, kazandığı topları iyi saklamasına rağmen rakip ceza alanına gitmede çabukluğunu gösteremedi. Herkesin beklediğinin aksine uzun toplar yerine, daha çok topa sahip olma ve pas trafiği, Beşiktaş’ın oyunda hakimiyet kurmasında en önemli etkendi.

        İlk yarının en güzel hareketi şüphesiz Quaresma’nın attığı goldü. Serbest atıştan kullandığı şık vuruşa, “90’a takıldı” demek abartı olmaz. Harika gol Beşiktaş’ın güzel ve mücadeleci oyununun ödülü olarak kayıtlara geçti. Talisca ile Abuobakar’ın kaçırdığı iki pozisyonu da ilk yarının notlarına eklemeliyiz.

        Karşılaşmanın ikinci yarısı oyunu ikinci bölgeye taşıyan Dinamo Kiev, Beşiktaş’ın pas hataları sonucu topla daha çok oynayan taraf oldu. Galibiyeti koruma içgüdüsü ve psikolojik çöküş, rakibin işini kolaylaştırdı. İlk yarı tek şut girişiminde bulunan rakip takım, arka arkaya 7 şut şansı yakaladı.

        Attıkları gol yine duran bir toptan geldi. Siyah-Beyazlı futbolcular ceza sahası içinde yanlış yerde durup, rakibi boş bırakarak golü hediye ettiler. Çok kolay bir gol yiyerek rakibin umutlanmasına neden oldular. Dinamo Kiev golden sonra dengeleyerek, Beşiktaş’ı oyundan düşürdü. İstediği sonucu aldı.

        TOLGAY-TOSİC

        Tolgay özellikle ilk yarı müthiş oynadı. Orta sahanın dinamosu gibi çalıştı. Teknik özelliklerini iyi kullandı. Oyundan çıkana dek takımın hatasız oynayan oyuncusuydu. Tosic ise savunmada hata yapmadan oynadı. Zamanında yaptığı hamlelerle dikkat çekti.

        ADRİANO-ABOUBAKAR

        Adriano, klasına yakışmayan top kayıpları yapıyor. Tecrübeli oyuncudan daha iyi performans beklemek doğal. Ancak fiziksel sorunu var. Oyuna katkısı üst düzeyde değil. Aboubakar, iyi top saklamasına rağmen yavaş kalıyor. Şutu düşünmediği gibi rakibin arkasına sarkamadı.

        Diğer Yazılar