Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, Kayseri deplasmanını 3 puanla kapatmayı başardı. Bu sonuç önümüzdeki çarşamba günü oynanacak Napoli karşılaşması öncesi büyük bir moral oldu.

        Şenol Güneş, dün akşam İtalya’da uygulayacağı taktiği denedi. Ne var ki, istenilen oyun sergilense de sonuç alma, golü bulma açısından sıkıntılı bir 90 dakika yaşandı. Düşünülen ve sahada uygulanan taktik anlayış özetle; topa daha çok sahip olma, kenarlardan bindirme ve rakibi kendi yarı alanında tutmak şeklindeydi.

        Forvette 2 santrforlu sistem ilk 45 dakika süresince sonuç getirmedi. Aboubakar ile Cenk’i yan yana oynatarak her iki golcüsünden de çok şey bekliyordu Siyah-Beyazlılar. Üstelik elinde çok iyi ortalar yapan Caner gibi güçlü bir oyuncu vardı. Caner, topu her ayağına aldığın da “adrese teslim” toplar atmakta usta bir oyuncu. Dün de bu görevini eksiksiz yaptı. Yaptığı ortalar, kullandığı kornerler etkiliydi. Fakat Beşiktaş’ın golcüleri dün kötü bir gün yaşadılar. Tutuktular. Topa hamlede geç kaldılar. Şut sıkıntıları vardı. Yer konumlaması yanlıştı. Kelimenin tam anlamıyla beceriksizdiler. Birçok pozisyonu cömertçe harcadılar. Top kayıplarının fazla olması da atak süresinin uzamasına en büyük engeldi.

        Şenol Hoca’nın ikili forvet düşüncesi golü getirme yerine gol atamamaya itti. Bunun en basit örneği Aboubakar’ın vasat bir oyun sergilemesi ve topları ezmesiydi. Cenk de bu tür ikili bir oyuna alışık olmayınca top aktarımı ve yer paylaşımı Beşiktaş’ın ortaya koyduğu iyi oyunu gölgeledi. Gol gelmeyince sıkıntılı bir süreç ortaya çıktı golcüler adına. İkinci yarı yapılan değişiklikler takımı motive etti diyebiliriz.

        Topla oynama oranına bakıldığında yüzde 70’ler gibi bir rakam Beşiktaş lehine. Üstelik, önde baskı ve sayısız orta rakibi kendi sahasında boğdu. Aslında ilk yarı gol olmaması mucize diye yorumlanabilir. Dün bir kez daha gördük ki, Beşiktaş’ın geniş bir kadro zenginliği var. Savunma oyuncuları dışında her maç yenilenen bir takım. Sürekli oynamayan oyuncular adına sıkıntı. Bu sorunu en iyi çözen ise şüphesiz Şenol Güneş. Kazanmayı başardığı sürece, eleştirilerin de önünü kesiyor. Türkiye’de kazanmak çok zor da değil Beşiktaş adına. Baskıyı iyi uygulayan bir ekip anlayışı istenilen sonucu da getiriyor...

        Kayserispor iyi bir takım. Elinde yetenekli oyuncular var. Beşiktaş’a karşı dikkatli bir savunma, rakibi dar alana sıkıştırıp, kontra toplarla oynamak istedi. Zaman, zaman yapılan sertlikler taktiksel bir düşünceydi. Bu düşüncelerini iyi uyguladılar. İki net pozisyon yakaladılar. Maçın sonlarına doğru etkili de oldular. Kaleci Muammer yediği gole rağmen takımın en başarılısıydı.

        ÖMER’İN BECERİSİ

        Oyuna girdikten 5 dakika sonra golle buluşan Ömer, Cenk ve Aboubakar’a inat topa nasıl vurulacağını gösterdi. Basit bir vuruşla takımına 3 puanı kazandırdı.

        GÖÇEK KÖTÜ YÖNETTİ

        Maçın başında Beşiktaş lehine penaltıyı vermedi. Atiba’ya ikinci sarı karttan kırmızıyı es geçti. Larrys Mabiala ilk pozisyonda kırmızı görmeliydi.

        Diğer Yazılar