Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta deplasmanda alınan 3 puan Kasımpaşa için çok önemliydi. Kötü gidişe “dur” diyen, futbolculara moral aşılayan bir skor olmuştu. Hatta, “Kasımpaşa için lig yeni başlıyor” diye yazmıştık. Dün, Aytemiz Alanyaspor karşısında alınan galibiyet bu öngörümüzü doğruladı.

        Teknik direktör Kemal Özdeş, sürekli savunmadaki dikkatli ve disiplinli oyunu ofansa da yansıtıp, daha coşkulu oynamaları gerektiğini vurguluyor. Ne var ki, forvet oyuncularının bu coşkuyu sahaya yansıtmaları dün de gerçekleşmedi. Öncelikle Adem Büyük, Castro ve Turgut Doğan Şahin arasında bir uyumsuzluk söz konusu. Arkadaşlarının nerede, ne zaman duracağını çözemeyen bir üçlü ciddi bir sıkıntı. Rakip savunmayı şaşırtacak, alan boşaltacak, arkaya sarkacak kombine hareketler göremedik.

        Alınan 3 puana bakıp iyimserlik tablosu çizmek yerine sorunları daha iyi tahlil etmekte fayda var. Öncelikle ‘Takım savunmasındaki başarıyı orta alan ve forvete nasıl taşırız?’ sorusu yanıt bekliyor. İlk yarı oyunun tamamına hakim olan A.Alanyaspor’du. Top oynama oranları ortada. Kazandıkları net gol pozisyonları bunun bir göstergesi. Daha çok koşan, pres uygulayan, kenarları kullanan konuk takım oldu. İki kontra topla golü bulan Kasımpaşa becerinin yanı sıra, şanslıydı demek doğru olur. Fakat şu da unutulmamalı; futbol maçlarında şans her zaman yanınızda olmayabilir.

        Orta sahayı rakibe teslim ettiğinizde, birçok gol pozisyonunu kalenizde görmeniz doğaldır. Titi ile Otigba’nın iyi anlaşması, alan daraltması önemliydi. Kaleci Ramazan’ın yaptığı kurtarışlar, arkadaşlarının oyunda kalmasında ve morallerinin yükselmesinde etken oldu.

        İkinci yarı galibiyetin verdiği avantajla daha kontrollü oynayan Kasımpaşa, ilk yarı verdiği boşlukları kapattı. Birbirine yakın oynayıp, yardımlaşmayı kısmen de olsa başardılar. Yine de fazla pas hatası göze çarptı. Bu tür sorunları giderdiklerinde yakaladıkları çıkışı sürdürmeleri mümkün.. Alınan galibiyet, Kasımpaşa’nın kazanma alışkanlığını sağlaması açısından önemli bir sonuç oldu.

        ADEM BÜYÜK-RAMAZAN

        Adem, santrfor mevkisinde daha etkili olduğunu gösterdi. Gol attı, asist yaptı. Biraz daha oyunda olmayı isterse çok yararlı olur. Kaleci Ramazan güven veriyor. Dün yaptığı kurtarışları ile galibiyette rol oynadı.

        TARAFTAR

        Şehrin göbeğinde, uygun bir saatte oynanan maça taraftar ilgisinin az olmasını anlamak mümkün değil. Tribünler biraz dolsa Kasımpaşa’nın oyunu da daha farklı olur.

        Diğer Yazılar