Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Takım’da yaşananları bilmeyen yok. Avrupa Şampiyonası öncesi-sonrası ortaya atılan iddialar aylarca tüm Türkiye’de konuşuldu. Gelinen aşamada, Fatih Terim ile Arda Turan özeline indirgenen sorun çözülmüş gibi gözüküyor...

        Kosova maçının kadrosuna çağrılan Arda Turan ve arkadaşları herkesi şaşırttı diyebiliriz. Şimdi akla şu sorular geliyor?

        1- Arda Turan ve arkadaşları neden daha önce Milli Takım kadrosuna çağrılmadı. Sakat ve cezalı olmadıklarına göre bu cezanın anlamı neydi?

        2- Fatih Terim çağrıcı gibi gözükse de Arda Turan ve arkadaşlarını bir başka güç mü kadroya aldırdı?

        3- Başakşehir’in başarılı stoperi Yalçın, Avrupa Şampiyonası’na götürülmemişti. Üstelik savunmada oyuncu sıkıntısı varken. En iyi yıllarında ve yaşında milli kadroya alınmayan Yalçın’ın şimdi Kosova maçına davet edilmesinin anlamı nedir? Üstelik, Yalçın’ın, Fatih Terim için yaptığı ağır eleştiriler henüz tazeliğini korurken?

        Soruları çoğaltmak mümkün.

        Gördüğümüz kadarıyla, tam olarak açıklanmayan hatta giderilmeyen sorun derin dondurucuda. Futbol Federasyonu’nun tüm eleştirilere kulağını kapatması işin bir başka yönü. Sanki Fatih Terim tek başına bırakılmış gibi...

        İşin sevindirici yanı; birilerinin inadı kırılmış, ülke futbolunun geleceği adına formda oyuncuların kadroya alınması her türlü kalkan ve kaprise rağmen gerçekleşmiştir.

        Dileriz, tüm taraflar kişisel düşüncelerini bir yana bırakır... Hoca-futbolcu, ağabeykardeş yaklaşımı ile içsel barış sağlanır. Asıl amaç ülke futbolunun başarısı ve geleceğidir. Bu pozitif anlayışa odaklanma, her türlü bireysel kızgınlığın önüne geçecektir. Hem tarafların hem de ülkenin bu tür iyimserliğe ve mutlu tabloya gereksinimi var...

        Futbolun marka değeri

        İçinde bulunduğumuz kasım ayının sonunda maç yayınlarının naklen yayın ihalesi yapılacak. Kulüplerimiz adına önemli bir tarih. İhale sonrası, maçları hangi kanaldan izleyeceğimiz belirlenecek. Ayrıca, takımların bu yayınlardan elde edeceği gelir de netleşecek.

        Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta’nın söylediği gibi, “Kulüplerin ekonomik dar boğazdan çıkması kolay olmayacak...” Takımlarımızın çok önemli finans sorunları olduğu bir gerçek. Şu andaki sistemin böyle sürmesi sorunları daha da arttıracaktır. Konunun bir kez daha ciddi olarak ele alınması zorunluluktur. Öncelikle, ‘Futbolumuzun marka değerinin yükseltilmesi için neler yapılmalıdır?’ sorusuna kafa yormalıyız. Bugün, hangi Avrupa ülkesi Süper Lig maçlarımızı yayınlamak için başvurmuştur? Ya da neden biz lig maçlarımızı başka ülkelerde izlettiremiyoruz? Temel soru budur..

        ‘Video hakem’ dönemi

        Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasında Quaresma’nın Yusuf’a yaptığı kasıtlı harekete kırmızı kart verilmemesi çok tartışıldı. Hakem Mete Kalkavan, tüm yorumcular ve hakem hocaları tarafından haksız bulundu. Yıllardır süregelen hataların artması ister istemez dikkat çekiyor. Hatta, derbi maçlarına yabancı hakem isteyenleri bile görüyoruz. Üzücü bir durum. Hangi maç olursa olsun. Sonucu, oynanan oyun ve futbolcular belirlemelidir. Başka bir alternatif düşünülemez. Kasıtlı bir tutumun olduğuna inanmak istemeyiz.

        Tam bu noktada, Külüpler Birliği Vakfı ve Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın bir talebi dikkat çekiciydi. Gümüşdağ, hakem hatalarının çokluğundan yakınırken, sorunu çözmek için teknolojiden yararlanmanın faydalı olacağını söyledi. “Video hakem” sistemine geçilmesi konusunda çalışma yürüttüklerini söyleyen Gümüşdağ, konuyu Futbol Federasyonu’na ileteceklerini açıkladı. Bildiğimiz kadarıyla, dünya fubolunu yönetenlerin de bu tür bir girişimi söz konusu...

        Diğer Yazılar