Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her hafta oynadığı oyunun üstüne çıkmayı başaran Kasımpaşa, dün hakemlerin tırpanını yedi.

        Karşılaşmanın sonlarına doğru oyuna girer girmez topla buluşan Turgut Doğan’ın yaptığı ortayı ağlara gönderen Koita’nın golünü orta hakem Tolga Özkalfa geçerli saydı. Orta yuvarlağa doğru koşmaya başladı. Aynı anda yan hakemin uyarısı gelmiş olacak ki, golü iptal ettiğini söyledi.

        andı. Yan hakem de Özkalfa’nın golü vermesiyle birlikte önce orta çizgiye doğru koştu. Sonra, bir anda durdu. Aklına ne geldiyse bayrağını kaldırıp,”Ofsayt...” dedi. Mahalle maçında bile kavga çıkaracak bir durumun yaşanması akıllara her türlü senaryoyu getiriyor. Öncelikle yan hakemler ofsayt kararı verdiklerinde bayrağı kaldırıp, yerlerinde sabit durur, oyunun başlamasını beklerler. Dün bu uygulamanın kalktığını gördük. Pozisyonu tekrar tekrar izlediğimizde atılan golün temiz olduğu, ofsaytla uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı açıkça ortada.

        Şimdi, Kasımpaşa ne yapsın?

        Kaçırdığı gollere mi üzülsün, yoksa elinden alınan puana mı? Geçen sezon yaşadıkları unutulmadı. Hakemlerin, yetkililerin atılan golün neden verilmediğini açıklaması gerekiyor. Biz de bilelim. Neden yüzde yüz gol geçersiz sayıldı?

        Karşılaşmaya gelince... Oyunu iki ayrı bölümde değerlendirmekte fayda var. İlk yarı ev sahibi takım daha dikkatliydi ve oyun üstünlüğüne sahipti. Golün ardından savunmasını bir duvar gibi sağlamlaştırıp, kontra toplarla ikinci gol arayışı içine girdiler. Zaman zaman fırsatlar da yakaladılar.

        Kasımpaşa, ilk yarı oyunu çok geniş alanda kabul etti. Bu tür bir oyun anlayışın da forvet oyuncularının birbirine uzak oluşu ciddi sıkıntı. Geçen haftaki maçta da aynı sorunu görmüştük. Üstelik kaptan Adem, ilk 45 dakikada kendini oyunun içinde hissettirmedi.

        İkinci yarıyla birlikte sahada gerçek Kasımpaşa’yı izledik. Sağlı sollu ataklar, oyuncuların istekli oluşu, gol pozisyonlarının doğmasına neden oldu. Adem ile Tunay daha dikkatli olsalar sonucu hakeme bırakmadan bitirebilirlerdi.

        Şunu da söylemekte yarar var; Kasımpaşa sağ beki Popov, dün acemi bir oyuncu gibiydi. Top tutamadı. Pasları rakibe nişanlayıp, orta yapmayı beceremeyerek takımının yakaladığı fırsatların sonuçlanmasını engelledi. İkinci yarı oyuna giren Sadiku, Koita ve Turgut Şahin’in arkadaşlarını ateşlemesi ve mücadele azmi olumluydu. Kemal Hoca bu değişiklikleri yaparak oyunun tüm kontrolünü ele geçirdi.

        90 dakika süresince 10 kez gol girişimi olan Kasımpaşa’nın, 3 net ve isabetli vuruşu ortaya konulan tempoya göre azdı. Oyunu ikinci yarının son 30 dakikası rakip alana yığan Lacivert-Beyazlılar, daha fazla şutu düşünmeliydi.

        ADEM ETKİLİ OLABİLİR

        Kaptan, dün iyi top oynadı diyebiliriz. Ancak dikine oyun yerine, sahayı topla enlemesine dolaşmasını anlamak mümkün değil. Kendisinden beklenti yüksek. Bu kapasitesi var. Daha çabuk ve seri oynadığında büyük işler yapabilir.

        Diğer Yazılar