Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen sezon yapılan hakem hataları birçok takımın canını yaktı. Öncelikle, Kasımpaşa’ya karşı hakemlerin bir önyargısından söz etmek mümkün. Bilindiği gibi, 18 puanı gasp edilen Kasımpaşa’nın yükselişi engellendi. Avrupa kupalarına katılmasının önü kesildi. Hatalı düdük çalan hakemler cezalandırıldı. Hatta, kariyerlerine nokta koyan da oldu.

        PEKİ, SONUÇ?..

        Bu kadar bariz hataların masum olduğuna kim inanır. Kasımpaşa üzerine oynanan oyunların nedenini anlamak istiyoruz. Neden bu kulüp katledilmek isteniyor? Türk futboluna katkı yapmak için tüm mali olanaklarını kullanan, Avrupa’nın sayılı kulüplerinde bile olmayan tesisleşmeyi gerçekleştiren, bütçesi denk takımların başında gelen Kasımpaşa kimin ayağına bastı?..

        İyi niyetle bakalım. Diyelim ki, geçen yıl hakemler adına şanssız bir durumdu. Hiçbir kasıt yoktu. Gasp edilen 18 puan sizlere ömür…

        Ne var ki, senaryonun bitmediğini görüyoruz.

        GELELİM GEÇEN HAFTAYA

        Akhisar Belediye-Kasımpaşa karşılaşması. Maçın orta hakemi Tolga Özkalfa. Maç Akhisar’ın 1-0’lık galibiyeti ile devam ediyor. İkinci yarı, Kasımpaşa rakibine oranla daha baskılı ve pozisyon zenginliği içeren bir oyun sergiliyor. Soldan yapılan bir ortayı, Koita düzgün bir vuruşla ağlara gönderiyor. Önce orta hakem düdüğü çalıp, yani golü verip orta sahaya doğru koşuyor. Yine görüntülerde olduğu gibi yan hakem de orta çizgiye yönelerek yaklaşık 10 metre koşup, bir anda durarak bayrağını havaya kaldırıyor. Herkes şaşkın. Biraz önce golü veren hakem ikilisi, bu kez geçersiz olduğunu söylüyor. Gerekçe, “ofsayt”. Yayıncı kuruluş Lig TV’den defalarca izlediğimizde ofsaytla uzaktan yakından ilgisi olmayan buz gibi bir golün iptal edildiğini görüyoruz.

        Soruyoruz. Şimdi ne olacak? Geçen yıl olduğu gibi Kasımpaşa yine hedef tahtasında mı? Hatadan çok, kasıtlı kararların faturasını kim ödeyecek? Dünyada örneği olmayan gol iptali Futbol Federasyonu’na bağlı Merkez Hakem Kurulu’nda nasıl değerlendirilecek?

        Bekliyoruz…

        HATALAR TAVAN YAPTI

        Alanyaspor-Kayseri maçı. Maçı yöneten Ümit Öztürk. Toplam 4 penaltı pozisyonu var. Ev sahibi Alanyaspor lehine verilen 2 penaltı da doğru. Ancak Kayseri’nin verilmeyen 2 net penaltısı ne olacak? Verilmeyen kırmız kart cabası. Kayserispor kalecisinin itiraz için koşarken, kayıp düşmesi ve sonucunda hakeme dokunması nasıl kırmızı kart oluyor? MHK bunu açıklarsa bilgileniriz!

        Gençlerbirliği-Trabzonspor maçı. Orta hakem Fırat Aydınus. Gençlerbirliği kaptanı Selçuk’un, Zeki’ye yaptığı hareket milyon kere penaltı. Sonuç, hakem “devam” diyor…

        Antalyaspor-Adanaspor maçı. Maçın hakemi Halis Özkahya. Karşılaşmanın sonlarına doğru. Eto’o’nun ceza alanı içinde verdiği pas Adanasporlu savunma oyuncusunun eline çarpıp yön değiştiriyor. Kesin penaltı. Hakem “oynayın..” diyor.

        Galatasaray-Bursaspor maçı. Maçın orta hakemi Barış Şimşek. Bursaspor’un attığı gol tartışmasız ofsayt. Bu maçta da yine ev sahibi takım lehine verilmeyen bir penaltı var. Galatasaray, karşılaşmayı kazanmasa verilmeyen penaltı çok can yakacaktı.

        Beşiktaş-Başakşehir maçı. Maçı dünya çapında hakemimiz Cüneyt Çakır yönetiyor. Quaresma’nın rakibine arkadan yaptığı bir faul hareketi var. Hangi hakem olursa olsun hareket sarı kartlık. Ceza sınırında olan Quaresma, sarıyı görse cumartesi günü Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemeyecekti.

        Görüldüğü gibi geçen hafta yapılan hatalar, neredeyse bir sezona bedel. Birçok takımın puanı gasp ediliyor, çöpe atılıyor. İkinci yarı için şimdiden bir önlem alma zamanı. Yoksa bu lig zor biter…

        Diğer Yazılar