Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta sahasında Galatasaray’a yenilen Kasımpaşa oldukça zor sayılan Rize deplasmanında 3 puan alarak büyük iş yaptı.

        Her iki takımın da puana hatta puanlara ihtiyacı vardı. Kemal Hoca, oyuncularının gücünü biliyor. Nerede, ne yapacaklarının bilincinde. Ç.Rize’nin kazanmak için saldıracağını hesaba katmış. Bu nedenle gerekli önlemleri almıştı. Savunmasına güvenmesinin haklılığını bir kez daha gördük. Hele kalesinde devleşen Ramazan olunca iş daha da kolaylaştı.

        Aslında karşılaşmayı iki ayrı devreye göre değerlendirmek gerekiyor. İlk 45 dakika oyun daha çok bir karambol şeklinde geçti. Her iki takım da uzun toplarla gol aradılar. Zaman zaman Rizespor etkili oldu. Kalabalık savunma anlayışı hata yapmayınca, Rizespor gol getirecek pozisyon bulamadı. İlk yarının bitimine az bir süre kala Edouk’un attığı gol Kasımpaşa adına büyük moral oldu. Bu dakikadan sonra oyunun seyri de değişti. Taktik olarak topu daha çok ev sahibine bırakan Kasımpaşa, kontrataklarla rakibinin üstüne gitti.

        Tunay ve Turgut’un net pozisyonları harcaması İstanbul takımı adına şanssızlıktı. Ç.Rize’nin kaptırdığı toplarda etkili olan Tunay çok sayıda atağın başlamasında önemli rol oynadı. Maçın genelinde bu tür toplarda atak tazeleyen ve rakibini eksik yakalayan Kasımpaşa daha dikkatli ve becerili olabilse skoru farklı hale getirebilirdi.

        İkinci yarı oyunun genelinde ev sahibi takım daha etkiliydi. Orta sahayı rahat geçtiler. Oyunu daha geniş alana taşıyarak rakibinin savunma derinliğini bozmaya çalıştılar. Özellikle sağ kanattan gelen ataklarda Kasımpaşa savunması hava toplarındaki üstünlüğünü iyi kullandı. Kaleci faktörü de eklenince rakibine gol şansı tanımadılar.

        Geçen hafta penaltı kaçıran kaptan Adem’in yokluğunda sahaya çıkan Koita verilen görevi yaptı diyebiliriz. Kasımpaşa’da savunmanın yanı sıra Castro ile Tunay öne çıkan isimler oldular. Oldukça zor geçmesi beklenen Ç.Rize deplasmanında alınan 3 puan, Kasımpaşa’nın ligdeki durumunu olumlu yönde düzeltti. Ayrıca çıkış diyebileceğimiz bir sonucu da getirdi. Bu moral, gelecek maçlar adına büyük bir ihtiyaçtı. Kasımpaşa deplasman galibiyeti ile gelecek planlarını masaya yatıracaktır. Mücadele gücü yükselen ve on kişi kalmasına rağmen oyundan kopmayan Kasımpaşa bireysel hataları da en aza indirdiğinde istenilen hedefe ulaşacaktır.

        Sahasında hızlı çıkan ve bu pozisyonları iyi kullanan Kasımpaşa, bire bir geçişleri daha çok geliştirmeli. Rakip ceza alanı içindeki organizasyon hataları ve şut yüzdesi düşüklüğü sanırız Kemal Hoca’nın da dikkatini çekmiştir.

        RAMAZAN PANTER GİBİ

        Sahanın yıldızıydı. En az 6 net pozisyonu önledi. Yer duruşu, oyunu takip edişi ve uzaktan-yakından tüm şutlarda etkili refleks göstermesi müthişti. Rakibin ayağından aldığı toplar dün ortaya koyduğu oyunu taçlandırdı. Arkadaşlarına büyük moral ve güven verdi.

        TUNAY DAHA İYİ OLABİLİR

        İlk yarı büyük enerji gösterdi. Aynı tempoyu ikinci bölüme de taşıyabilse skoru farklı yapabilirdi. Bu potansiyele sahip, kendini geliştirmeli.

        Diğer Yazılar