Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yasımız bitmemişti. Dolmabahçe’de 40’tan fazla şehit vermiştik. Ülke ayağa kalmış, teröre lanet yağıyordu. Henüz bir hafta olmuştu. Beleştepe’ye karanfiller bırakılıyor, saygı duruşları yapılıyordu. Dün de Kayserili bir grup , olayı kınamak ve şehitleri anmak için hain saldırının yapıldığı noktaya geleceklerdi...

        Ne yazık ki, o Kayserililer hepimiz gibi güne kentlerinde patlayan bomba ile başladılar. Terör bu kez de askerlerimizi hedef almıştı. Çarşı iznine çıkmak için otobüse binen, dağlarda gözünü kırpmadan savaşan komandolar hain saldırının hedefi oldular. Yine şehitler, yaralılar.. Sözün bittiği yerdeyiz. Yasımız bitmeden, yeni yaslar yaşıyoruz... Tek dileğimiz, yeni acılar yaşamayalım. Son olsun.

        Maça gelince; Beşiktaş, geçen yıl olduğu gibi yine Kasımpaşa karşısında kaybetti. Daha istekli ve kazanma arzusu taşıyan ev sahibi takım 3 puanı alan taraf oldu.

        Kasımpaşa, tehlike sınırının üstünde bir takım. Son Rize galibiyeti önemliydi. Dün Beşiktaş karşısında kaptan Adem’in yokluğunu hissettiler. Adem, takımı adına oldukça önemli bir oyuncu. Top tutan, arkadaşlarına pozisyon yaratan, üretken bir isim. Sakatlığı hem kendi hem de takımı adına büyük bir kayıp. Kemal Özdeş, oyuncularına özgüvenlerini ortaya çıkarmaları adına motivasyonu iyi yapmış. Mücadele gücü ve oyundan kopmamak ilke edinilmiş. Dirençli oynuyorlar. Disiplinli savunma anlayışı son maçlarda net görüldü. Tek sorun birbirlerine uzak oynayan oyuncular. Alan savunmasını iyi yapıyorlar. Kontra toplarla rakip alana sarkmaları yerinde. Fakat, beceri düzeyleri düşük. Orta alanda yer alan futbolcuların daha seri biçimde rakip ceza alana sarkmaları gerekiyor.

        Şu da bir gerçek ki, Beşiktaş gibi üst düzey bir takımla oynamak kolay değil. Gerekli önlemleri almak, oyunu bitiş düdüğüne dek bırakmamak gerekiyor. Kasımpaşa, bu taktik anlayışı sürdürdü. Disiplinli bir savunma, Siyah-Beyazlılar’a pozisyon vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı temposu düşük bir oyundu. Beşiktaş, uzaktan attığı 3 şutla rakip kalede gol aradı. Pas trafiğini yapamadılar. Rakibine baskı kurmaktan uzak, kontrollü oynadılar. Attıkları golde hakemin Tunay’a yapılan faulü vermemesi etkili oldu. Kasımpaşa savunması eksik yakalanınca, daha çabuk çoğalan Beşiktaş, Cenk’le golü bulmakta zorlanmadı.

        Kemal hoca, ilk yarının aksine ikinci yarı takımını daha ileride oynatmayı ve ataklara çok adamla çıkmayı denedi. Tunay’ın soldan gelen ortayı ağlara göndermesinin ardından, kurulan baskı ikinci golünde gelmesini sağladı. Galip gelmenin verdiği rahatlık ve daha çok top çevirme, Beşiktaş’ın işini zorlaştırdı. Maçın bitimine yakın atak sayısını çoğaltan Siyah-Beyazlılar müthiş savunmayı geçemedi. Klasik Beşiktaş’ı sahada gördük diyemeyiz. Sanki kaderlerine razı gibiydiler, silik bir oyun sergilediler. Ve bu sezonki ilk yenilgilerini aldılar.

        KEMAL HOCA'YA BRAVO

        Her geçen gün daha iyi takım oyunu oynatıyor. Özellikle ikinci yarı oyun taktiğini değiştirip, dikkatli ve topa sahip olarak Beşiktaş gibi güçlü bir takımı yenmeyi başardı.

        HAKEM İYİ NOT ALMADI

        Geleceğin umut veren hakemi Halil Umut Meler, Kasımpaşa’nın yediği gol öncesi Tunay’a yapılan faulü atladı. 2. dakikada ceza sahasında faulü yarattı. İkili mücadelelerde takdir hakkını Beşiktaş lehine kullandı.

        Diğer Yazılar