Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Mehmet Ekici’nin transferi belirsizliğini koruyor. Bilindiği gibi, Fenerbahçe ve Beşiktaş bu oyuncuyu kadrosuna katmak için çaba gösteriyorlar. Beşiktaş, Olcay Şahan’ı Trabzonspor’a verip karşılığında Mehmet Ekici’nin bonservisini aldı. Şenol Güneş’in “Bu sezon Mehmet Ekici’ye ihtiyacım yok...” açıklaması sonrası, oyuncuyu ezeli rakibine kaptırmak istemeyen Siyah-Beyazlılar sözleşmeye 2 milyon Euro’luk bir madde koydurdu. Açıkçası, “Ben alamıyorsam başka takıma da gidemesin” maddesi...

        Mehmet Ekici de yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’den başka bir takımda oynamam..” diyerek tercihini ortaya koydu.

        Tıpkı, Fenerbahçeli Aatif gibi... Aatif da, “Trabzonspor’a gitmek istemiyorum” demiş ve kulübünde kalmıştı.

        FUTBOLCU ZORLA SATILABİLİR Mİ?

        Buraya kadar her şey normal. Olağan şeyler. Her transferde yaşanabilecek gelişmeler..

        Fakat, dün gazetemiz Habertürk’te Kartal Yiğit’in haberini okuyucuya şaşırdık. Şaşkınlığın ötesinde, bir futbolcunun istemediği bir kulübe zorla verilmesine tanık olduk. Üstelik Beşiktaş’a gitmek istemeyen Mehmet Ekici’nin, cezalandırılarak kadro dışı bırakılmasının perde arkasını da öğrendik.

        Anlayamadığımız; Trabzonspor’un ihtiyacı olan bu futbolcuyu kadro dışı bırakması. Birinci yanlış. Fenerbahçe’nin yarım devre için verdiği 2 milyon Euro’yu geri çevirmek bir başka hesap bilmemek. Bu da ikinci yanlış. Futbolcunun haziran ayında serbest kalacağı da biliniyorken...

        Kartal Yiğit’in haberinden anladığımız; Ekici’nin, ‘süresiz kadro dışı’ kalmasını Beşiktaş Başkanı Fikret Orman istemiş. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da “Olur başkanım...” demiş.

        Şimdi sormak gerekmez mi? Futbolcu özgür iradesi ile karar veremez mi? Zorla bir takıma satılabilir mi? Gitmek istemediği bir kulüpte nasıl bir performans gösterebilir? Bir futbolcunun spor yapma hakkı elinden böylesine hoyratça alınabilir mi?

        Futbol Federasyonu bu konuda ne düşünüyor? Mehmet Ekici, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giderse ne olur?..

        Not: Yazıyı bitirdiğimizde, Kartal Yiğit’in haberinin ‘doğru olmadığı’ yönünde bir açıklama geldi. Yine de, bu transferin arka planında sis perdesi var gibi geliyor..

        HAKEMLER FUTBOLU BİLİYOR MU?

        Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, hakem hatalarından kendilerinin de rahatsız olduğunu açıkladı. Önceki akşam bir televizyon kanalında gazetelerin spor müdürlerinin sorularını yanıtlayan Demirören açık ve net konuştu. Samimiydi. Öncelikle UEFA’nın da hakemlerimizden memnun olmadığını söyledi. Formsuz olduklarının altını çizdi. Ve daha önemlisi “Onlar artık profesyonel, hatalarını düzeltmek zorundalar...” dedi.

        Fakat, gittikçe büyüyen hakem sorunu konusunda çözüm olacak bir düşünceleri olup olmadığını anlayamadık. Belki de, bu konuyu tümden Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu’na bıraktı. Şüphesiz, seminerler, çok çalışmak, sürekli formda olmak hakemlerin hata oranını düşürecektir. Fakat, bilinmesi gereken ve üzerinde durulması zorunlu olan sorun, “hakemlerin futbolu ne kadar bildiğidir..”

        MAÇA GİTMEYEN GÖZLEMCİ

        Başkan Yıldırım Demirören, önümüzdeki aylarda ‘video hakem’ uygulamasının başlatılacağını açıkladı. Bazı ülkelerde denenen bu yöntemin, nasıl bir sistem içereceğini yaşayarak göreceğiz. Ayrıca, gözlemcilerin artık maçlara gitmeden rapor yazacağını öğrendik. Bu yöntemin yanlış olacağını söylemeliyiz. Bir karşılaşmayı çıplak gözle seyretmek başka, televizyondan izlemek başka. Sahanın, seyircinin, futbolcunun, hakemin o anki durumunu yerinde görmek, atmosferi yaşamak daha sağlıklı olur...

        Diğer Yazılar