Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki maçta 5 gol, iki galibiyet. Dışarıda, içeride fark etmiyor. Beşiktaş, Avrupa yoluna devam ediyor.

        Hapoel Beer Sheva dinamik bir ekip. Ancak, Siyah-Beyazlılar’ın kontrollü oyunu karşısında ilk maçta olduğu gibi yine yenilmekten kurtulamadılar. Saha avantajının yanı sıra, oyuna her dakika ağırlığını koyan Beşiktaş turu geçmenin tüm şifrelerini çözmüştü. Aslında tur ilk maçta gelmişti.

        Şenol Güneş elindeki kadronun avantajını iyi kullanıyor. Birbirini tamamlayan öyle oyuncular var ki, kimin yedek kaldığı ya da oynadığı önemli değil. Formayı giyen her Beşiktaşlı futbolcu verilen görevi eksiksiz yapmayı başarıyor. Futbolcuların kendilerine olan özgüveni önemi bir itici güç. Üstelik tribünleri dolduran taraftarlar en az futbolcular kadar oyunun içindeler. Nerede, ne zaman, nasıl tezahürat yapacaklarını iyi biliyorlar. Koro halinde bir teknik adam gibi oyuncuları yönlendirmeleri müthiş bir olay.

        Süper Lig’de şampiyonluk kovalayan hatta en yakın adayı olan Siyah-Beyazlı takım bu sezon ortaya koyduğu oyunla haklı bir övgü alıyor. Taraflı tarafsız herkes bu gerçeğin farkında. Bu başarının altında imzası bulunan en önemli kahraman şüphesiz Şenol Güneş. Güzel bir hikaye okursunuz. Ya da roman. Okuduğunuz o satırların yazarıdır sizi olayın içine çeken. Beşiktaş’ın hikayesi de aynen öyle. Oyunun içine giriyorsunuz ister istemez. Senaryoyu kurgulayan, sahaya koyan yönetmenin hakkını vererek.

        Avrupa Ligi’nde 16 takım arasına girmek büyük başarı. Beşiktaş’ın final oynaması mümkün. Geniş bir kadrosu var. Üstelik birçoğu yüksek kaliteli maçları oynama tecrübesine sahip. Yeter ki, oyun disiplini ve mücadele gücünü her maç olduğu gibi yine göstersinler. Pas trafiğini en iyi uygulayan, kenarları verimli kullanan Beşiktaş, savunma refleksini dikkatli yaptığı sürece oyunu istediği gibi yönlendirebiliyor. Dün de bu özelliklerini istediği zaman diliminde sahaya yansıttı.

        Aboubakar’ın golünden sonra oyunu ağırlaştıran Siyah-Beyazlılar, rakibine geniş alan bıraktılar. Bu anlarda çokça pozisyon verdiler. Fakat, istedikleri oyun taktiğini uygulamakta sıkıntı yaşamadılar. Uzaktan atılan şutlar gol girişimi adına sonuçsuz kaldı. Oyunun sonlarına doğru sahne alan Cenk, beklentileri yanıltmadı. Yine golünü attı. Beşiktaş, iki maçta da galip gelerek Avrupa yürüyüşünü sürdürmeyi başardı. Fenerbahçe ile Osmanlıspor’un elenmesi sonucu ülkemizin tek temsilcisi oldu.

        TALİSCA BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

        Maçın her dakikası onun için gol kokuyor. Ayağına topu her aldığında uzak, yakın fark etmiyor. Kaleyi gördü mü patlatıyor şutunu. Her vuruşu tehlikeli. Her vurduğu yer farklı. Dün de çok denedi. Gol olmadı, ancak birbirinden güzel şutlardı. Takımın gizli santrforu gibi oynadı.

        SAVUNMA KORKUTTU

        Atınç başta olmak üzere Tosic ile Marcelo dün fazla hata yaptılar. Yenilen golde, verilen pozisyonlarda rolleri büyüktü. Her zaman şans yanlarında olmayabilir. Daha dikkatli olmak zorundalar.

        Diğer Yazılar