Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süper Lig’de iyi bir çıkış yakalayan Kasımpaşa, “Kupayı da bırakmam” mesajı verdi. Her geçen gün biraz daha ekip olma özelliğini kazanan Kasımpaşa ne istediğini bilen bir takım. İstek ve gücü iyi ayarlayan Kemal Özdeş senaryoyu iyi yazıyor. Ortaya konulan oyun, çalışılan taktiğin bir sonucu...

        Lig maçlarında olduğu gibi öncelikle topa hakim olmayı hedefleyen bir takım Kasımpaşa. Elinde iyi oyuncular var. Gösterişsiz oynasalar da her futbolcu verilen görevi ince ince işliyor.

        Savunmanın, kaleci dahil olmak üzere sürekli yan yana oynamaları büyük avantaj. Aslında tüm takım için geçerli. Kemal Hoca, oyuncu seçiminde belirli bir 11’i saptamış. Zorunlu olmadıkça değiştirmiyor. Dün de rotasyona gitmedi. Ligde oynayan kadroyu sahaya sürdü. Buradaki düşünce de gerçekçiydi. Yan yana oynayan oyuncuların birbirine alışkanlıkları çok önemli. Kimin ne zaman, nereye koşacağı ezberlenmiş gibi.

        Rize karşısında kupa maçı taktiği ön plana çıkmıştı. Öncelikle gol yemeden gol atmak düşünülmüştü. Rakibin atacağı bir gol işi çok zorlaştırabilirdi. Maçın ilk yarısı çoğu zaman orta alanda oynandı. Her iki takım da dengeli oynamayı ve hata yapmamayı denedi. Ev sahibi takımın teknik oyuncu çokluğu pas trafiğini lehlerine çevirdi. Koita, Adem, Castro dün yine yükselen değerlerdi. İlk golün ardından oyuna ciddi bir ağırlık koyan Kasımpaşa oldu. Tempoyu istediği gibi ayarladı. Kenarları iyi kullandı. Rakibini riske zorladı. İkinci golü de kontra bir akınla kazandı. Kasımpaşa için ‘kupada yarı finale uzandı’ diyebiliriz.

        Diğer Yazılar