Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keyifli ve tempolu bir oyun izledik. Son haftaların iki başarılı takımı müthiş bir mücadele sergiledi. Kazanmayı istediler. Puanları paylaştılar. Adaletli bir skor oldu.

        Kemal Özdeş Hoca oldukça mütevazı. İddialı söylemlerden çok, sahada oynattığı futbolla adından söz ettirmek istiyor. İyi bir kadroya sahip. Birbirini tanıyan ve tamamlayan bir ekip. Futbolda en önemli etkendir takım olmak. Bunun için uyum ve disiplin çok önemli. Her futbolcu verilen görevi en iyi biçimde yapmak istiyor. İyi niyet, yardımlaşma ve soğukkanlılık ön planda. Üstelik, savunma anlayışı bugün birçok takımın gıpta ettiği kıvamda. Zaman zaman adam adama oynuyorlar. Alan güvenliğinde çok dikkatliler. Savunmanın arkasına adam kaçırmamak için talimat almışlar. Orta alanda iyi top yapan oyuncuları var. Rakip kendi alanına ne kadar yerleşirse yerleşsin, çözüm üretmede yetenekliler.

        Kayserispor, Sergen Yalçın’ın göreve gelmesiyle büyük bir sıçrayış gösterdi. Üst üste aldığı galibiyetlerle son sıralardan kurtuldu. İyi transferler yaptılar. Mücadele gücü yüksek. Hızlı oyunculara sahipler. Seyirci avantajını iyi kullanıyorlar. Taraftarlar takımlarına güveniyor. Ortaya konulan iyi oyun, alınan başarılı sonuçlar Kayseri kentini kenetledi. Bir takımın en önemli desteği şüphesiz taraftar. Sarı- Kırmızılılar bunu sağladılar. Sergen Yalçın faktörü her maç kendini gösteriyor.

        Kasımpaşa, 4-2-3-1 dizilişi ile orta alanı kontrol etmek istiyordu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Kayseri oldu. Seyircinin büyük desteği ile rakip alanda kamp kurdu diyebiliriz. Özellikle sağ kanattan geliştirdikleri ataklar tehlikeli oldu. Kazandıkları gol serbest vuruştan geldi. Deniz’in 30 metreden sert şutu barajın arasından ağlara gittiğinde kalecinin yapacağı fazla bir şey yoktu. Unutulmayacak çok güzel bir vuruştu. Golün ardından oyunu ileri taşıyan Kasımpaşa, dengeyi sağladı. Çok önemli iki pozisyon yakaladı. 15. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Koita yine aynı tür bir atakta topu dışarı attı. Ardından 41. dakikada takımına kazandırdığı penaltı Koita’nın ne denli tehlikeli bir oyuncu olduğunu da gösterdi. Titi’nin golüyle ilk yarıyı berabere kapatan Kasımpaşa, top ayağına geçtiğinde rakibin tüm oyun planını bozmayı başardı.

        Dün sahanın yıldızlarından olan Deniz, attığı golün ardından Lawal’a harika bir orta yaptı. ‘Al da at’ dercesine bir ortaydı. Kayseri’nin ikinci golü ağlara gittiğinde savunma çaresizdi. Her iki takımın inatla iyi top oynama isteği, izleyenleri yerlerinden zıplattı diyebiliriz. Son haftalardaki çıkışlarına yakışır bir oyun sergilediler. Kasımpaşa, kıran kırana geçen maçta, oyunu son saniyelere kadar bırakmadı, puanı kaptı.

        TAKIM OYUNU

        Kasımpaşa; yardımlaşma, oyundan kopmama, disiplin ve takım olma özelliğini en iyi sergileyen ekiplerden. Dün de takım olarak harika işler yaptılar.

        Diğer Yazılar