Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tempolu, mücadele gücü yüksek, bol pozisyonlu karşılaşmayı iki golle kazanan Kasımpaşa oldu. Geçen hafta Kayseri beraberliğinden sonra dün kazanılan 3 puan, İstanbul takımının ne denli tehlikeli bir ekip olduğunu bir kez daha gösterdi.

        Haftanın en zor maçlarından biriydi. Ligin dibine demir atmış Gaziantepspor için her maç final niteliğinde. Tüm gücünü, her türlü riski göze alarak kullanmak istiyor. Sıkıntılı bir durumla karşı karşıyalar. Birkaç sezondur aynı sorunu yaşıyorlar. Her türlü olanağa karşın, bir türlü istenilen seviyeye gelemediler. Rahat bir nefes almak için büyük çaba göstermeleri ne yazık ki çare olmuyor.

        Kasımpaşa, son haftaların en iyi takımlarından biri. Dün Titi, Koita, Veysel ve Adem Büyük’ten yoksundular. Titi bugüne dek oynadığı tüm maçlarda takımın sigortası. Savunma güvenliği dışında duran toplarda rakip kalede gol araması bu futbolcunun pozitif yönü. Kasımpaşa’nın olmazsa olmaz denilen oyuncusu. İlk 11’de sürekli oynayan 4 futbolcunun yokluğu önemli bir eksiklikti.

        Bir kez daha gördük ki, Kasımpaşa kolektif futbolu en iyi sergileyen takımlardan biri. Topu kazandıklarında pas trafiği müthiş. Pozisyon hazırlığı akılcı. Buldukları fırsatlar bu koordinasyonun sonucu. Genellikle sağ kanattan geliştirdikleri ataklarla tehlikeli oldular. Tek sorun, son vuruşlardaki beceri eksikliği.

        İlk yarı direkten dönen bir top ile kaleci Ramazan’ın köşeden çıkardığı pozisyon ev sahibi adına şanssızlıktı. İkinci yarıya iyi başlayan Kasımpaşa oldu. Tunay’ın sağdan getirdiği topu ağlara gönderen Castro, Gaziantepspor’u umutsuzluğa itti. Golün ardından oyunda daha çok ağırlığını hissettiren Kasımpaşa oldu. Kazanılan toplardaki beceri ve çok sayıda pas rakibi yordu. Gaziantep gol bulmak için tüm riskleri alarak, çok adamla rakip alana gitmek istedi. Aslında bu anlayış Kasımpaşa’nın beklediği bir durumdu. Kontra toplarla ciddi ataklar geliştirdiler. Zaman zaman rakip ceza alanında sayısal çoğunluğu da sağladılar. Uzatma dakikalarında kazanılan ikinci gol Kasımpaşa’yı puan cetvelinde üst sıralara taşıdı.

        CASTRO DİNAMO GİBİ

        Orta sahanın en çok çalışanıydı. Kazandığı topları iyi kullandı. Takımı atağa kaldıran, savunmaya yardım eden Castro bir dinamo gibi çalıştı. Attığı gol tüm çabasının ödülü oldu.

        TURGUT DOĞAN ZAYIFTI

        Önceki haftalarda oyuna son dakikalarda girip farkını göstermişti. Dün ilk 11’de sahaya çıktı. Çok daha iyi işler yapabilirdi. Önemli bir şansı kullanamadı.

        Diğer Yazılar