Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray derbisini kazanan Fenerbahçe, kupada emin adımlarla ilerliyor. Yarı finalin ilk maçını istediği gibi bitirdi.

        Maçtan önce yaşananları hatırlayalım…

        M.Başakşehirli futbolcular, son yıllarda eşine az rastlanır bir rezalete imza attı. Rizespor beraberliği sonrası, basın mensubu iki meslektaşımıza “topluca saldırdılar.” Hatta yumruk atmayan kalmasın dercesine, takımda kim varsa “ben de varım” dercesine salladılar. Yumruk, tekme…

        Sonra ne oldu? Verilen cezaları gördük. Kimin yumruğu daha değerliymiş anladık. Kaleci Volkan 1 maç. Yalçın ile Ufuk 5 maç ceza aldı. Emre ise para cezasıyla “yırttı.”

        Diğerleri ne oldu derseniz; onlar figüran muamelesi gördü. Olayın içinde yok sayıldılar… Film afişine adları yazılmadı… Olay kadar, verilen cezalar da rezaletti. Dileğimiz, yüz kızartıcı bu “toplu saldırı” hepsine, hepimize bir ders olur…

        Maça gelince; Fenerbahçe yine bildiğimiz gibi oyunu kendi yarı alanında kabul eden taktiği sürdürdü. Tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi topu rakibe bırakmış, kontrataklarla sonuca gitmek istiyordu.

        Ne var ki, Başakşehir hızlı ve agresif oynuyor. Sağlı sollu ataklar Sarı-Lacivertli savunmayı tam anlamıyla çökertti diyebiliriz. Pres yapmayan, mücadeleleri kazanamayan, fizik gücü düşük bir takımın yapacağı tek şey savunma. Fenerbahçe ilk 45 dakika savunmayı da beceremeyince 2 gol yemekten kurtulamadı. Gerçi, her iki golde de sağ ve sol beklerin büyük hatası vardı. Topu izleyemeyişleri, ıskalamaları, rakibe orta yaptırmaları gibi hatalar zincirinin sonucuydu.

        İkinci yarı oyun biraz dengelendi. Başakşehirli oyuncuların sinirli oluşu Fenerbahçe’ye yaradı. Oyunda biraz da olsa öne çıktılar. Fırsatlar yakaladılar. Şener ise hatasını attırdığı golle kapatmasını bildi.

        KAPTAN GÜNÜNDEYDİ

        Volkan kritik toplar çıkardı. Savunmanın hatalarını kapattı. Güven verdi. Soğukkanlıydı ve arkadaşlarını motive edişi Kaptan’a yakıştı.

        İSMAİL İÇLER ACISI

        Yedek kalmak yaramamış. Resmen dökülüyor. Kendine yazık ediyor. Fırsatları harcıyor. Kaçırdığı rakibine yetişmek için taksi tutsa yeridir.

        Diğer Yazılar