Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptıran M.Başakşehir, Türkiye Kupası’nı da kaçırdı.

        A.Konyaspor ve M.Başakşehir benzer özellikler taşıyan takımlar. Makine gibi oynuyorlar. Takım oyunu ön planda. İstanbul ekibinin artısı ise, elinde skoru çevirebilecek oyunculara sahip olması. Ne var ki; Emre, Cengiz, Adebayor, Visca dün beklentilerin altında kaldılar.

        Karşılaşmanın ilk yarısına damga vuran seyircinin taşkınlığı oldu. Tribünlerin neredeyse tamamına yakını Yeşil-Beyazlı taraftarlarca doldurulmuştu. Oyun, çıkan olaylar nedeniyle iki kez durdu. Bu durum futbolcuların konsantrasyonunu etkiledi. Mücadele gücü ve temposu düşük maç, tam anlamıyla orta oyununa döndü. Karşılaşma dar alanda kısa paslaşmalar şeklinde geçti. Alan daraltan ve sahanın her alanında rakipleriyle yakın oynayan A.Konyaspor, adam adama taktiğini iyi uyguladı.

        M.Başakşehir, boş alan bulmakta zorlandı. Kenarları kullanamayınca pozisyon sıkıntısı yaşadılar. İlk 45 dakikada tek bir gol şansının yaratılması da bu kısır oyunun göstergesiydi.

        İkinci yarı her iki takım da daha çok rakip alanda olmaya niyetlendi. Karşılıklı değerlendirilemeyen birer pozisyon dışında gole yakın olmayı beceremediler. Zaman zaman Konya kilidini açma girişimleri sonuçsuz kalınca kupa finallerinin olmazsa olmazı uzatma dakikaları geldi.

        Fizik gücünün düştüğü son 30 dakikada, her iki takım oyuncuları penaltı atışlarını bekler gibiydiler. Saman alevi gibi sönen ataklar, temposuz 120 dakikada golü getirmedi. Kupayı penaltılarla kazanan Konya, tarihinde ilk kez bu zaferi yaşadı.

        AVCI AVLANDI

        Aykut Kocaman’ın tuzağına düşen Abdullah Avcı, ligden sonra ikinci şoku yaşadı. Sıkışan oyunu çift santrforla açmak yerine Adebayor’u oyundan çıkardı. Oyunu geniş alana yayamadı. Konya’nın taktiğine karşı hamle yapamadı.

        Diğer Yazılar