Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son bir yıldır Milli Takım oynadığı oyun ve aldığı sonuçlardan çok “suçlamalarla” anılıyor. Bir prim olayıdır gidiyor. Yazılan yazıların, yorumların sayısı birkaç kitap tutar. Ortada ciddi iddiaların olduğu bir gerçek. Tam bir yıl önce gündeme gelen “pirim skandalı” ne yazık ki, herkesin enerjisini tüketiyor.

        Suçlayanlar ve suçlananlar her gün gazete manşetlerinde. Artık; adamlık, şeref, namus, haysiyet kelimelerini kullanmaktan, dinlemekten yorulduk...

        Ve öyle bir noktaya geldik ki; terbiyesizliği savunanları yarattık. Küfrün her türlüsünü duymaya başladık. Havada uçuşan “Ana, avrat...” bayağılaşması bile kimseyi üzmemeye başladı. Bu küfürleri kimse üstüne almayınca, öylece havada asılı kaldı...

        Olan, mesleğinin sonlarına gelmiş gazeteci arkadaşımız Bilal Meşe’ye oldu.

        Aslında herkes biliyordu ki, hedef Bilal Meşe değildi.

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, dün oynanan karşılaşma öncesi “Artık yeter, yüreğim daraldı” dedi. Arda Turan’ın adını anmayarak, “O futbolcu” diye bahsetmeyi seçti. “Yalanlar, iftiralar, taviz vermem” sözcüklerini kullanmayı da ihmal etmedi.

        Yaşanan süreci en iyi özetleyen cümlesi ise “Vah benim memleketim vah” şeklindeydi...

        Olayın bu noktaya gelmesinin en temel nedeni; sorunun bir yıl önce gündeme geldiğinde çözülmeliydi.

        Şimdi... Anlaşılıyor ki, herkes eteğinde ki taşı dökecek...

        Aslında Türk halkının en önemli beklentisi başarıdır. Konu; tarihimizde ilk kez 3. olduğumuz Dünya Kupası’na bir kez daha katılıp katılmamaktır.

        Maça gelince... Kosova maçı oldukça önemliydi. 2018 Dünya Kupası Elemeleri için galibiyetin çok değerli olduğu bir gerçek. Rakibimiz kendi sahasında oynasa da gücü ortada. İlk yarı orta alanı çok kolay geçtiler. Kornerden attıkları gol dışında ciddi biçimde kalemizde tehlike yaratamadılar. Yediğimiz golde savunmanın hatası olduğunu da yazalım.

        Takımın yeni kaptanı Mehmet Topal ‘savunmada hata yapmadı’ diyebiliriz. Oyun kurucu olarak görev yapan Selçuk, pres görmeyince rahat paslar dağıttı. Volkan Şen ve Cengiz kanatları çok iyi kullanamadılar. Burak tek bir orta alamadı. Oyunun genelinde vasat bir performans gösteren Oğuzhan 3. golün hazırlayıcısıydı.

        Zaman zaman iyi paslar yaptık. Savunmanın arkasına atılan toplar gol pozisyonu yarattı. İyi oynadık. Alınan farklı skor, büyük moral oldu.

        HEPSİNE BRAVO

        Karşılaşma öncesi yaşanan tartışmalara kulaklarını tıkamışlardı. Takım olarak iyi mücadele ettiler. Sürekli golü düşündüler. Kazanma duygusu üst düzeydeydi. Uzun süre aradan sonra bir resmi maçta farklı skor aldılar.

        Diğer Yazılar