Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin Aykut Kocaman’ı yeniden teknik patronluğa getirmesi çok şeyin sinyalidir.

        Büyük takımda şampiyonluk yaşadıktan sonra Anadolu’ya gidip sınavı başarıyla geçen ilk teknik adamdır Kocaman.

        Konyaspor’u Avrupa’ya taşıması, Türkiye Kupası’nı kazanması kendi yol haritasının başarısıdır. Ülkemizde ödüllendirmemek gibi bir cimriliğimiz söz konusu. Aykut Kocaman da tam da bu haksızlığı yaşayanlardan birisi. Elindeki kadroyu en verimli kullanan bu teknik adama “Savunma oynatıyor” eleştirileri çok sıkça yapıldı.

        TEKNOLOJİDEN YARARLANMAK

        Her teknik direktörün bir oyun planı olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Artık günümüz futbolu değişkenlikler gösteren, taktik ve oyuncu yapısıyla birlikte akıl oyunlarına dönüşmüştür.

        Koşu mesafelerinden dirence kadar her ayrıntı bilimsel olarak ölçülmektedir. Spor teknolojisi ile her türlü testler yapılabilmektedir. Oyuncuların fiziksel özelliklerini her saniye ayrıntılı olarak izleyen bir ekip söz konusu. Kimi kulüpler, bu konuyu çok ciddiye almasa da bunlar Fenerbahçe gibi üst düzey takımların vazgeçilmez laboratuvarlarıdır.

        Fenerbahçe takımı için eleştirilerin başında gelen öncelikli konu “koşmuyorlar” şeklindeydi. Gerçekten de geçen sezona baktığımızda koşu mesafesi ortalamasının 105 kilometrede kaldığını görüyoruz. Bu sorunu bilen Aykut Kocaman, hedefin 120 kilometre olması gerektiğini söylüyor. Çıtayı yükseğe çıkarmanın birinci aşaması olarak.

        TARAFTAR TAKIMA İNANMALI

        Başarının fedakarlık, çalışmak ve acı çekerek elde edileceğini bilenlerden biri olan Kocaman, elindeki planı sahaya yansıttığında 12. adamı da yanına alabilir. Fenerbahçe taraftarını en iyi tanıyanlardan biri şüphesiz Aykut Kocaman’dır. Yıllarca formasını giydiği, teknik direktörlüğünü yaptığı Sarı-Lacivertli camiaya yabancı değil. Üstelik taraftar, kendi çocuklarını her koşulda desteklemiş, yalnız bırakmamıştır. Geçen sezon bir küskünlük yaşandığı gerçek. Takımdan umudunu kesen, Fenerbahçe renklerine tutkulu taraftarlar, yönetime ve oyunculara küsmüştür. Maçlara gitmemişlerdir. Kendilerince ceza kesmişlerdir kötü oyuna ve başarısızlığa…

        “Nerede kalmıştık” diyerek kolları sıvayan Aykut Kocaman, yarım kalan işleri bitirmek için yeniden bir fırsat yakaladı. Eksik yerlere yapılan transferler takıma bel bağlayanları umutlandırdı. Hedef ve iyi oyunu gören her F.Bahçeli’nin, tribünde yer alacağından kimsenin şüphesi olmasın…

        SİNYOR BARTU

        Fenerbahçe’nin efsanevi kaptanı Can Bartu dün yoğun bakıma alındı. 1970’te futbola veda eden Bartu’nun bilinen en önemli özelliği basketboldan futbola geçişidir. Üstelik aynı günde hem basketbol hem de futbol maçlarında forma giyen ender sporculardan birisidir. Avrupa’ya transfer olan ilk isimlerdendir. İtalya’da farklı takımlarda forma giymiştir. Bartu’ya acil şifalar diliyoruz.

        Diğer Yazılar