Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güzel, keyifli ve coşkulu bir maç izledik. Karşılaşmanın kalitesini ve temposunu arttıran, Kasımpaşa’nın pozitif katkısıydı. Yenilen iki golün ardından, gösterdikleri çabayla oyuna ortak oldular. İyi vuruş eksikliği ve direkten dönen top, kendileri adına büyük şanssızlıktı...

        Kasımpaşa’nın ayağa isabetli paslar ve uzun kontra toplar, genel bir taktik anlayışı. Kenarları olabildiğince iyi kullanma niyetleri yerinde. Ancak Beşiktaş’ın iki beki Gökhan ve Adriano’nun ustalığını unutmamak gerekiyor. Savunma arkasına sarkma girişimlerini başarabilseler sonuç alabilirlerdi. Yakaladıkları fırsatları ise cömertçe harcadılar. Son vuruşları çok kötüydü...

        Unutulmamalı ki, Beşiktaş iyi oyunculardan oluşan bir ekip. Savunma güvenliğini Pepe gibi usta bir oyuncu üstleniyor. Medel’in de hakkını vermek gerekiyor. Dün dikkatliydi, çok çalıştı...

        Beklendiği gibi sağlı sollu ortaların amacı Negredo’yu gole itmekti. Babel ve Quaresma bu konuda tartışılmaz yaratıcı isimler... Ancak Quaresma’yı ayrı değerlendirmek gerekiyor. Dün iki golde de büyük katkısı vardı. Her pozisyonda orta yapabilme özelliğini gösterdi... Ancak Negredo vasatın üzerine çıkamadı.

        Kasımpaşa rakibinin gücünü ve artılarını iyi hesaplamış. Olabildiğince oyunu kontrol altında tutma niyetindeydiler. Rakibin hızlı oyununa karşın daha kontrollü ve garanti paslarla tempoyu istedikleri gibi ayarlamaya çalıştılar. Bu düşünceleri ancak yedikleri iki golden sonra sahaya yansıdı. Bir anlamda geç kaldılar. Bu oyun anlayışlarını maçın başından itibaren uygulayabilseler maça ortak olabilirlerdi.

        Beşiktaş’ın değişmeyen oyun sistemlerinde en önemli oyuncu şüphesiz Quaresma. Kasımpaşa Portekizli oyuncuya ilk yarıda önlem almayınca her topu kendi ceza sahasında gördü. İki stoperin hava toplarında etkisiz kalışı, oyuncu takibindeki dikkatsizlikleri yenilen gollerde ortaya çıktı.

        Kasımpaşa orta sahasının pasif kalışı oyunda dengeleri bozan en önemli etkendi. Futbolun içinde olan oyun sertliği yoktu. Oyunu kendi alanında kabul ettiler. Rakipleri hiç zorlanmadan ceza sahalarına kadar geldi. Pres olmayınca boş alanları Siyah-Beyazlı oyuncular iyi değerlendirdiler. Bu kadar geniş alanda Beşiktaş’a karşı oynamak cesaret ister. Daha yakın oynayabilseler dengeyi kurabilirlerdi. İkinci yarıdaki iyi oyunlarının karşılığını alamadılar.

        Kasımpaşa ikinci yarı daha iyi oynadı. Son vuruşları başarısızdı…

        ******

        TALİSCA ÇOK FARKLI

        Oynadığı oyun, mücadele gücü ve isteğini attığı gollerle süsleyen Talisca gizli bir santrfor gibi… Dün de klasını bir kez daha ortaya koydu. Topu iyi takip ederek iki güzel kafa golü attı. Sakatlanıp oyundan çıkınca eksikliği daha net gözüktü.

        ********

        ÖZDEŞ’İN TAKTİĞİ

        Beşiktaş’a karşı daha dikkatli olmalıydı. Çok açık oynattı. Orta alan ve takım bütünüyle pres yapamadı. Maçı ilk yarıda kaybetti.

        Diğer Yazılar